Екстрадират Драгановеца в Германия, реши съдът

Защитата поиска по-лека мярка, магистратите отказаха
28 май 2013 21:09,
7
Екстрадират Драгановеца в Германия, реши съдът
Снимка: архив Булфото

Стоян Кръстев-Драгановеца, да бъде екстрадиран в Германия, след като днес съдът уважи искането за изпълнение на Европейска заповед за арест във връзка с  провеждане на разследване за трафик на наркотици. Той ще бъде екстрадиран при определени условия.

Драгановеца ще трябва да се връща у нас във връзка с водените съдебни действия срещу него у нас. Ако Герамания го осъди, присъдата също ще бъде излежава в български затвор.

Защитата настояваше заповедта да не се изпълнява, защото нямало яснота по каква причина немските власти искат Драгановеца и за какъв срок. Те дори обясниха, че в момента срещу Кръстев у нас се водят две досъдебни производства, които са стартирали преди издаването на заповедта.

Адвокатите представиха на магистратите и данни, според които здравословното състояние на Драгановеца е тежко и условията на ареста не са подходящи за лечението му, а оставането му зад решетките можело да доведе и до трайни увреждания.

По тази причина адвокатите поискаха мярката му за неотклонение да бъде променена от „задържане под стража” в по-лека. Искането не беше уважено.

Европейската заповед за арест е абсолютно валидна и няма реални основания за отказа за изпълнението й, категорични бяха от прокуратурата.

Решението може да обжалва в 5-дневен срок.

Драгановеца беше задържан в началото на май след издаването на Европейската заповед за арест във връзка с трафик на 4 килограма хероин през септември 2011 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Трябва да се въведе смъртно наказание за убийство,присвояване на пари,държавна измяна,склоняване към проституция и трафик на наркотици!
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И ко тряа се тюфкаме ли за тоя ?
4
3
 
16
 
! Отговори
ha ha преди 10 години
не може ли всички да ги съдим на вън а да лежат тук, то се е видяло, че от нашите съдилища нищо не става. А иначе тоя тарикат нищо му нямаше като продаваше бакпулвера, ***.
3
2
 
20
 
! Отговори
къса ми се сърчето.. преди 10 години
" според които здравословното състояние на Драгановеца е тежко и условията на ареста не са подходящи за лечението му"Брех, да го съжалиш човека! Докато бил на свобода, живял на чист въздух и бил здрав. Но този зловещ пандиз го е разболял тежко, направо на смъртно легло го е хвърлил. Жал ми е за Драгановеца. Как ще живее сега с тези тежки заболявания? Защо не го оставиха да си живее здрав на свобода, да си харчи парите, а го хвърлиха в затвора да се разболее? Мъка, мъка, Драгановска мъка!
2
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Съдът постановил да го екстрадират в Германия, а защитата поискала по-лека мярка ...??? какво ще рече това че екстрадацията му е присъдата ?? Най-вероятно де защото там не са като нашите да се чудят как да му дадат по-малка присъда .....
1
0
 
18
 
! Отговори
хаха преди 10 години
Горките съдии, чудели са се на кого да се надупят по-напред :)