Цацаров иска още един депутатски имунитет

Разследват Петър Ангелов от ДПС за данъчни престъпления
85
Цацаров иска още един депутатски имунитет
Снимка: БулФото - архив

Прокуратурата ще поиска снемане на депутатския имунитет на народния представител от ДПС Петър Симеонов Ангелов. Ангелов е привлечен като обвиняем за участие в престъпна група и за данъчни престъпления в размер на над 4 милиона лева.

Досъдебното производство е образувано на 2 февруари 2012 г. от Специализираната прокуратура. По делото са разпитани над 40 свидетели, изготвено е заключение на компютърно-техническа експертиза, назначена е съдебно-икономическа експертиза, иззети и приложени по делото са множество веществени доказателства и документи.

Петър Ангелов е привлечен като обвиняем на 28 март 2012 г. за извършени престъпления - участие в организирана престъпна група, създадена с цел извършване на данъчни престъпления и за данъчно престъпление - избегнато плащане на данъчни задължения в размер на над 4 млн лв.

С постановление на Специализираната прокуратура от 5 юни 2013 г. наказателното производство е спряно, тъй като Ангелов е придобил имунитет.

Главният прокурор счита предложението на Софийска градска прокуратура за внасяне на искане до Народното събрание за даване на разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу депутата за напълно основателно.

Затова в понеделник, 10 юни, Сотир Цацаров ще внесе в НС искане за снемане на имунитета на народния представител Петър Ангелов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още по темата: ДПСпрокуратура
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
8
 
14
 
! Отговори
удри преди 10 години
Изборите трябва да са задължителни. От това най много се страхува Сергей доганов.Все пак 50% от Българите негласуват а от това печели рускотурският дует
25
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Опит да замажем наакването в прокуратурата.
24
11
 
11
 
! Отговори
stoneg преди 10 години
Хахахаа цирка почна дами и господа 5 лв вход главен кукловода на представлението пълничкият прасчо с.ц.
23
9
 
12
 
! Отговори
Дедо поп преди 10 години
А Дудуков кво ша го правим г-н гладен, пардон главен прокурор?!?!?!
22
15
 
27
 
! Отговори
удри преди 10 години
БСП провокира и излъга народа с цел за ПЕТИ път да управлява.И успя.Така че немрънкайте че сте бедни и нещасти.Така ви се пада.Вие си го заслужавате
21
9
 
15
 
! Отговори
John Doe преди 10 години
До SpiroКой опакова, палетира и подготвя за експедиция... бракувана стока?Истинският брак си е бил складиран където трябва.
20
2
 
2
 
! Отговори
Дедо поп преди 10 години
До СпироЕдно питане чадо божие към теб : би ли уточнил като какво мълчат - Като н....и или като нае...и??Мерси предварително
19
19
 
21
 
! Отговори
удри преди 10 години
зад тая делавера с бюлетините стоят БСП.Начело с Мая Манолова и бившия член на БСП а сега заместник кмет на Костинброд
18
17
 
20
 
! Отговори
Spiro преди 10 години
До John DoeЧервено мекеренце, забрави да paste-неш следното:"На бюлетините няма никакви знаци и отбелязвания за определена партия. 170 000 от бюлетините са били нарязани"Тоест, имаме 310000 бюлетини. По неофициални данни, всички бюлетини са били брак. Познавам 2-*** души от тази печатници. Всички е един голям цирк. За това сега вадят някаква *** информация с някакви бройки. За 1 месец определиха бройката на бюлетините?! След още 2 месеца сигурно ще кажат, че са дефектни. Смешници.
17
11
 
11
 
! Отговори
удри преди 10 години
До ....19...Питай замесник кмета на Костинброд който е бивш член на БСП
16
20
 
24
 
! Отговори
Spiro преди 10 години
Аз искам Цацаров лично да излезне и да каже какво стана с бюлетините от Костинброд?! БЯха много бързи тогава, сега мълчат като нас.ани. По информация на хора близки до "следствието", от прокуратурата от няколко седмици знаят, че бюлетините са били технологичен ***, изобщо не са били 350000, и не са били подредени. Официланата информация се задържа, защото в момента не знаят какво да правят. Има два варианта - или са купили Цацаров, или просто той реши да се прави на много активен! И при двата варианта, Цацаров трябва да си ходи, и да се насрочат нови избори.
15
3
 
12
 
! Отговори
John Doe преди 10 години
Броят на бюлетините е 480 000, но предстоят още експертизи. Това заявиха от Софийска градска прокуратура на брифинг по повод приключилия оглед на обявените за фалшиви бюлетини, открити в печатницата в Костинброд преди предсрочните парламентарни избори.
14
10
 
22
 
! Отговори
удри преди 10 години
Абе.Кво мрънкате че нямате работа и сте бедни.Та от началото на прехода БСП е първа или втора политическа сила а ДПС трета в вие за ПЕТИ път си ги избирате.И като сложа Гоце за 10 години вие какво очаквате? Така ви се пада.*** народ слаба държава
13
3
 
31
 
! Отговори
Сахо преди 10 години
Да, така вече няма да изглежда, че прокуратурата защитава определени интереси, дааа, точно така :D А защо просто не отпадне имунитета на всички депутати и да видим какво ще стане тогава?
12
8
 
18
 
! Отговори
аман преди 10 години
До И как такаНЕДЕЛЯ, 12ч, пред НС
11
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До TPE3BEHEi, nai-setne edin adekwaten i trezv komentar.
10
4
 
35
 
! Отговори
наблюдаващ преди 10 години
Браво,Цацаров!Само така давай наред, че повечето от НС са за Белене .Там ги чакат.
9
0
 
45
 
! Отговори
аман преди 10 години
както е тръгнало направо да си гласуват снемане на имунитета на всички депутати
8
1
 
14
 
! Отговори
Бай Хой от Ханой преди 10 години
7, Може и да съм наивен. Може и ти да не си запознат. Знае ли човек :)
7
18
 
17
 
! Отговори
Боцман преди 10 години
Бай *** виждаш ми се наивничък.Това е ход на кукловодите, с който се опитват да ни докажат, че Цацаров не е тяхна ***.Виждате ли колко сме независими-съдим всички наред, без значение от коя партия са.Както казва Бочаров-ДА - АМА НЕ!