Цацаров иска още един депутатски имунитет

Разследват Петър Ангелов от ДПС за данъчни престъпления
85
Цацаров иска още един депутатски имунитет
Снимка: БулФото - архив

Прокуратурата ще поиска снемане на депутатския имунитет на народния представител от ДПС Петър Симеонов Ангелов. Ангелов е привлечен като обвиняем за участие в престъпна група и за данъчни престъпления в размер на над 4 милиона лева.

Досъдебното производство е образувано на 2 февруари 2012 г. от Специализираната прокуратура. По делото са разпитани над 40 свидетели, изготвено е заключение на компютърно-техническа експертиза, назначена е съдебно-икономическа експертиза, иззети и приложени по делото са множество веществени доказателства и документи.

Петър Ангелов е привлечен като обвиняем на 28 март 2012 г. за извършени престъпления - участие в организирана престъпна група, създадена с цел извършване на данъчни престъпления и за данъчно престъпление - избегнато плащане на данъчни задължения в размер на над 4 млн лв.

С постановление на Специализираната прокуратура от 5 юни 2013 г. наказателното производство е спряно, тъй като Ангелов е придобил имунитет.

Главният прокурор счита предложението на Софийска градска прокуратура за внасяне на искане до Народното събрание за даване на разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу депутата за напълно основателно.

Затова в понеделник, 10 юни, Сотир Цацаров ще внесе в НС искане за снемане на имунитета на народния представител Петър Ангелов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още по темата: ДПСпрокуратура
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
3
 
27
 
! Отговори
До цаца педофилов преди 10 години
Какво се случи с онези хора които ритаха в главата и събличаха един младеж на една конференция пред цяла България и пред целия свят? Явно не се страхувате от него че ви е подслушвал и научил колко сте зависим другарю прокурор?
45
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До gost55Да го духаш мръсен, турско- комунистищески предател. Ето Ви сега промяната, нали искахте турци, пак гласужайте за малките партии на есен. Аз съм В Германия и не ме брига какво ще става, но аз гласувах за ГЕРБ, защото успяха да спрат турците в Шуменско, Кърджалиийко и нажсякъде, а вие им дадохте властта пак. Успех !!!
44
27
 
8
 
! Отговори
gost55 преди 10 години
До удри.Ако наесен имат отново избори.Пак ще гласувам против всички българоубийци ат герб.Само и само да видя отново *ните *** на бойко медотиев борисов по известен като бойко мутрата *** и неговите герберски гъзоблизци които са били облогодетствани от управлението на герб
43
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
остава само и на делегатите от ДПС, които наритаха атентатора на Доган пред телевизионите камери да повдигне обвинение и ще съм близо да си помисля, че е безпристрастен и независим.
42
17
 
5
 
! Отговори
gost55 преди 10 години
До удри.Ало безмозъщно герберче.Как Българите ще работят в България.Като твоето любимо малоумно управление на българоубийците от герб ги остави безработни ,гладни и бедни.Със това ги принуди да си продадът имотите и да заминат в чужбина.Така ще ни ми защитавай унищожителя на Българите Бойко Медотиев Борисов по известен като мутрата ***
41
18
 
3
 
! Отговори
gost55 преди 10 години
До аман.Протестът в неделя е организаран от дебелата *** искра фидосоа.Герберите много ги е яд ще сега не са власт ,са уволнени от работа и няма да могът да крадът от държавата.Та затова са тези протести .Само малумни герберчета които са били облогодетствани от управлението на герб ще се хванат на номерита на свинката фидосова.Останалите нормални българи няма да и се вързат
40
6
 
17
 
! Отговори
До 41 преди 10 години
Каква държавност? Мафията за 3 седмици забива пипалата навсякъде. Ти на луната ли живееш? Помисли колко знакови дела на коалицията стоят непипнати.
39
20
 
8
 
! Отговори
gost55 преди 10 години
Предлагам да се вземе имунитета на всички българоубийци от герб и техните гъзоблизци които са били облогодетствани от герб.Защо и тяхната работа не е чиста и затова защитават престъпниците като тях бойко медотиев борисов по известен като бойко тиквеника и цветан цветанов по известен като пинокио.Въобще работите на герберастите намирисва ужасно много
38
3
 
16
 
! Отговори
тъпчо преди 10 години
Не го знам чиляка дали е крал или не. Като се има в предвид, че е от ДПС най-вероятно -да. НО!!! Всеки е невинен до доказване на противното. Аз лично мисля, че ще го осъдят. Доган ще го направи курбан за да залъже народа, че Цацаров е "независим". Пука му на Доганя дали този ще му снася кинти или следващия на неговото място...
37
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Скоро ще поискаме имунитета и на цацаров.
36
3
 
6
 
! Отговори
удри преди 10 години
До 40.Ето един от малкото хора който казват истината
35
2
 
6
 
! Отговори
kork преди 10 години
Прокуратурата си върши работата. Похвално е! Диалогът между изпълнителната и законодателна власт е част от възстановянае на държавността в България.
34
4
 
12
 
! Отговори
Дедо поп преди 10 години
Много ми е интересно Воленчо с колко кинти ще удруса феса та не дадът имунитета
33
4
 
20
 
! Отговори
удри преди 10 години
Абе.Вие вчера пуснахте спонсорите на БСП Маргините с чисти досиета а сега Цветанов ше го вкарате в затвора че е подслушвал престъпници като Доган и Алексей Петров.Та вие преди време дадохте орден Стара планина на Ахмед Доган.За какво правосъдие говорим като в целия свят се подслушват престъпници а тук е обратно
32
3
 
7
 
! Отговори
тъпчо преди 10 години
Късно е либе за китка. Не ти вярвам, гусин Прокурор!
31
6
 
8
 
! Отговори
GERBerastin преди 10 години
Чета тук, Рапноя и Шестака ми се струват много активни!!!Браво на прокуратурата за тоз дупетатин, но все пак да не забравя и Методиевич!А къде е Мършев?А къде е Фидоска?
30
9
 
19
 
! Отговори
удри преди 10 години
Абе.Кво ви пука че Цветанов е подслушвал престъпници и убийци?
29
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До И как таками ние сме си гласували за тях
28
4
 
8
 
! Отговори
stoneg преди 10 години
Като вкарат някой в затвора тогава говорете ама това няма да стане така че по добре сменете канала хахахахахахаххахаххахахахахахахахахахахахахахахаха
27
4
 
4
 
! Отговори
stoneg преди 10 години
До Spiro какви избори какви прокурори нали и ти да дойдеш и ти ще се продадеш това е генетично за българите син майка продава син баща убива ТОЧКА