Няма престъпление при "Ало, ало"-то в Банкя

Ще дирят само кой е направил записа на Борисов, Найденов и Кокинов
Обновена: 11 юни 2013 15:30 | 11 юни 2013 12:15,
544
Няма престъпление при "Ало, ало"-то в Банкя
Снимка: архив Impact press group

Бившият земеделски министър Мирослав Найденов, експремиерът Бойко Борисов и бившият градски прокурор Николай Кокинов не са извършили престъпление при проведения в Банкя разговор между тримата. Инспекторатът към ВКП вече е приключил проверката по изтеклите записи и не е установил престъпление на тримата участници в разговорите.

Още по темата
През април до медиите бяха разпратени записи от разговор между Борисов, Найденов и Николай Кокинов, в който тримата обсъждат магистрати и ги описват с обидни квалификации.

След разпространяването на записите  Николай Кокинов подаде оставка като ръководител на СГП, защото от подслушаната среща ставаше ясно, че изнася пред Мирослав Найденов данни от досъдебното производство срещу него, както и резултатите от проверката на прокуратурата за незаконното подслушване по сигнала на Сергей Станишев.

Днес Румяна Арнаудова, говорител на Софийска градска прокуратура, обясни, че единственото престъпление, което е осъществено по време на разговора между тримата, е незаконният запис. Арнаудова обясни, че материалите от проверката са били изпратени на Софийска градска прокуратура, а оттам е изпратена преписка към Софийска районна прокуратура, където ще се занимават само с установяването на това кой е направил незаконния запис.

„Престъпление е извършило единствено лицето, използвало тези специални разузнавателни средства”, обясни Арнаудова.

По нейни думи  прокуратурата е преценила, че събраните данни не са достатъчни за образуване на досъдебно производство срещу който и да е от участниците в разговора. Тя все пак уточни, че е “укоримо“, че се обсъждат детайли от делото на Мирослав Найденов.

По тази причина копия от всички материали по тази проверка са изпратени на Висшия съдебен съвет за присъединяване към образуваното дисциплинарно производство срещу Николай Кокинов. 

На въпрос дали няма опасност да се даде възможност на прокурори да изнасят данни за различни дела, след като няма да ги накажат, Арнаудова обясни, че не смята, че това произнасяне на Софийска градска прокуратура дава картбланш на прокурори да изнасят информация от дела.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


544
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
291
0
 
2
 
! Отговори
Georgi преди 10 години
S edna duma, egati durjavata :(
290
0
 
2
 
! Отговори
Отговорете преди 10 години
Не съм юрист но разкриването на класифицирана информация ¿не е ли престъпление?
289
6
 
4
 
! Отговори
Капанар преди 10 години
Когато прокурорите прекратиха делото за докторите, Цветанов се извини. Сега всички които плюеха да се извинят публично на Бойко и Кокинов!
288
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 509-е ясно ми е какъв "студент по право" си!България ще прокопса от такива "юристи"като тебе!Още си студент,"толкова млад,а вече корумпиран"!От вчера по медиите всякакви юристи обясняват ,че има куп закононарушения,ама вие гербаджиите сте"над закона"!
287
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЧУДЕСЕН ПРИМЕР ЗА ПОДРАЖАНИЕ ЗА ВСИЧКИ ПРОКУРОРИ, МИНИСТРИ И ПРЕМИЕР МИНИСТРИ- САМО ТАКА ТРЯБВА ДА СЕ ДЕЙСТВА- ПРИТИСКАШ СВИДЕТЕЛИ, ПОЛУЧАВАШ КЛАСИФИЦИРАНА ИНФОРМАЦИЯ НА РЪКА У ВАС И ЗАПОЧВАШ ДА ГРАДИШ ВЕРСИИ ЗА ОПРАВДАНИЕ. БРАВО, ПРОКУРОТУРО !
286
0
 
1
 
! Отговори
Ъ ! преди 10 години
МИ КЪ !!
285
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво!Щом всичко е законно и правилно, значи е за пример....Сега да им дадат по един медал, а начина на провеждане на срещата да се опише като добра практика в кодекса на честта на държавния служител!
284
0
 
17
 
! Отговори
pege преди 10 години
голямата простотия на речена ***
283
2
 
13
 
! Отговори
hm преди 10 години
къде сте бе протестиращи бурсуци, за това ли мръзнахте по пътищата
282
0
 
17
 
! Отговори
Калин преди 10 години
Това беше ясно, в нашата страна винаги има приказки обвинения и накрая Съдът потановява, че няма достатъчно доказателства?!?! Ще видите сега и гн Цветанов ще се измъкне.
281
0
 
13
 
! Отговори
Mariq преди 10 години
Вече стана видно, че се обслужват интересите на една определена групичка :( много жалко
280
0
 
10
 
! Отговори
ОПГ преди 10 години
Наказателен кодекс, член 93, ал. 20:Организирана престъпна група е структурирано трайно сдружение на три или повече лица с цел да вършат съгласувано в страната или чужбина престъпления, за които е предвидено наказание лишаване от свобода повече от три години. Сдружението е структурирано и без наличие на формално разпределение на функциите между участниците, продължителност на участието или развита структура.
279
2
 
16
 
! Отговори
ВЪЗМУТЕНА преди 10 години
ПРИ ВИДИМО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ДА КАЗВАТ ЧЕ НЯМА Е БЕЗОБРАЗИЕ.ПРОКУРОРИТЕ В ЗАТВОРА!ЦВЕТАНОВ, БОРИСОВ И КОМПАНИЯ ЗНАЯТ ЧЕ СА ВИНОВНИ ВСИЧКИ ЗНАЯТ ЧЕ СА ВИНОВНИ И НАКРАЯ ГИ ИЗКАРАХА НЕВИННИ.ПЪЛЕН АБСУРД! ПРОКУРОРИТЕ ОБСЛУЖВАТ МАФИЯТА -ГЕРБ Е ТОВА Е ГОЛАТА ИСТИНА!
278
3
 
4
 
! Отговори
azarilov преди 10 години
До 511Предлагам да се срещнем в петък, 10 ч. пред 292 аудитория, V етаж, северното крило. Няма да занимаваме целия форум с абсурден спор!
277
3
 
4
 
! Отговори
azarilov преди 10 години
До 509Да не учиш в Югозападния университет? Защото ние в Софийския мислим различно!!!
276
2
 
19
 
! Отговори
ГЕРБавия преди 10 години
България държава без престъпления......Но с много престъпници, мутри и мафиоти. Които винаги са над законите и ако случайно им повдигнат обвинения, след Съда те се оказват НЕвинни. Хорошие ребята. Това става у нас. Нагла МАФИЯ !!! В чужбина не само ги задържат, но и ги съдят, при това ефективно, на дълъг срок зад решетките. Оказва се, че България наистина е държава на мафията !!! Или мафия френдли държава. След като бяха разкрити заговорниците от БАНКЯ, прокуратурата набързо провери и заяви, че няма нарушение на законите. При очевиден 100% състав на престъпления - да няма престъпления ??
275
7
 
9
 
! Отговори
azarilov преди 10 години
До съд за станишеф"...станишеф трябва да бъде съден и да лежи дълго време в затвора! "Ти в час ли си изобщо за какво говорим?!????!!!!
274
6
 
5
 
! Отговори
azarilov преди 10 години
До съд за станишеф"...станишеф трябва да бъде съден и да лежи дълго време в затвора! "Ти в час ли си изобщо за какво говорим?!????!!!!
273
3
 
14
 
! Отговори
azarilov преди 10 години
Срам за съдебната система! И един студент по право ще идентифицира няколко престъпления в този случай!
272
11
 
9
 
! Отговори
Shop преди 10 години
Станишев бил преброил шест престъпления в записа------------ Станишев има квалификация да брои копчетата на униформите, а не да брои престъпления.