Все пак Борисов се обяснявал пред прокуратурата за записите

Показанията не били дадени пред Сарафов, а пред прокурори от ВКП
255
Все пак Борисов се обяснявал пред прокуратурата за записите
Борисов остана час и половина в прокуратурата вчера. Снимка: БТА

Прокуратурата е снела обяснения от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов в хода на проверката след изнесените записи на разговори с участието и на ексземеделския министър Мирослав Найденов и вече бившия градски прокурор на София Николай Кокинов. 

Съобщението на прокуратурата е по повод медийни публикации за явяването на Борисов във ВКП вчера. От записа на подслушаната среща ставаше ясно, че Кокинов изнася пред двамата данни от досъдебното производство срещу Найденов, както и резултатите от проверката на прокуратурата за незаконното подслушване по сигнала на Сергей Станишев. Тримата обсъждат магистрати и журналисти и ги описват с обидни квалификации.

На излизане от ВКП бившият премиер заяви пред журналисти: „Това не беше разпит, разговаряхме как да се разбие тази престъпна група, която прави незаконни подслушвания по домовете на хората“.

Още по темата
От обвинението уточняват, че на 7 май  след призоваване по установения от закона ред, от  Борисов са снети обяснения. Те са дадени пред прокурори от Върховната касационна прокуратура, на които тази проверка е възложена и са надлежно протоколирани. Не отговарят на истината твърденията, че тези действия са извършени лично от заместника на главния прокурор Борислав Сарафов, в неговия служебен кабинет, съобщават от институцията. Прокуратурата продължава проверката със снемане на обяснения и от други лица.

Днес се очаква обяснения да даде и ексземеделският министър Мирослав Найденов. Все още няма официална информация, че показания по проверката на Върховната касационна прокуратура за скандалните записи е дал доскорошният градски прокурор на София Николай Кокинов. Вестник „Преса“ съобщи вчера, че  Кокинов е потвърдил уличаващия разговор с Бойко Борисов и Мирослав Найденов в Банкя и в обяснение пред ВКП освен с оставката си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


255
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
176
5
 
4
 
! Отговори
гербер преди 10 години
Ей, *** давайте с плювните, че не остана. На 12 ще ви смачкаме, ***. Мачкай Бате Бойко, мачкай. Отрязаха ви далаверите. Парите взеха да свършват, а! Мръсни ***.
175
2
 
9
 
! Отговори
ДОСАМО ГЕРБ - номер преди 10 години
КОЕ Е ПО ВАЖНО И ПРЕСТЪПНО ? ЗАПИСВАНЕ НА РАЗГОВОРА ИЛИ САМОТО СЪДЪРЖАНИЕ НА РАЗГОВОРА .
174
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До САМО ГЕРБ - номер 15 Чалга държава, мутра за премиер и то продукт на посткомунистите
173
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До САМО ГЕРБ - номер 15: Или ГЕРБ са ти платили, или просто си зомбиран и дори не схващаш за какво става въпрос! Премиер, министр, градски прокурор, депутати са на разпит за престъпления по служба и ти продължаваша да викаш "Ура"!!! На 12 май народът ще измете милиционерската шайка разбойници!
172
11
 
4
 
! Отговори
САМО ГЕРБ - номер 15 преди 10 години
Няма нищо смущаващо в това! Дали е бил на разпит или на разговор не е чак толкова важно! По-важно е да се изясни и да се намерят групата от хора, които организират тези престъпни деяния!!! Въпреки всичко ще подкрепя ГЕРБ с номер 15! Призовавам Ви и Вие да подкрепите ГЕРБ за втори мандат!
171
12
 
5
 
! Отговори
категоричен преди 10 години
Всеки ,които желае добро бъдеще за децата си, трябва да разчита на Бойко Борисов и ГЕРБ.Всички извън ГЕРБ ще поддържат по силата на обстоятелствата статуквото и пропадането на България!Хора мислете!
170
2
 
2
 
! Отговори
терминология преди 10 години
нищо друго няма на лице.Всяко вербално общуване м/у двама или повече хора се Нарича - Разговор!
169
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
GLASUVAI TE ZA GERB .PARTIATA KOIATO SAZDADE NAI MNOGO NE6TA V STRANATA NI.NE GLASUVAI TE ZA BSP ZA6TOTO SE VRA6TA ME VAV VREMETO NA MRAKA I KOPONITE.BALGARI GLASUVAITE ZA SVETLOTO BADE6TE NA NA6ITE DECA.SAMO HORA KOITO SE STRAHUVAT OT MRASNATA PO6ILKA NA BSP NE MOGAT DA PROUMEIAT 4E TE SI IGRAIAT TIAH.SAMO GERB USPEH NA ISBORITE.POBEDA
168
15
 
5
 
! Отговори
ива преди 10 години
Мисля че по важното е да гласуваме всички на 12 и то за ГЕРБ!
167
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Червените микерета пак се активираха. Пишат, пишат и си слагат ли слагат плюсове. За вас ли да гласувам бе *** , От месеци сте се активирали и постоянно плюете.Е..ти и протоколните дройди , утре и майките ще си продадете за *** по заповед на партията от проситано 20
166
3
 
9
 
! Отговори
Гуньо Простия преди 10 години
Я си купих бракувани яйца останале от велик ден на примоция баце и вече съм готов за след изборите за пресконференцията на ГЕРБ!
165
1
 
16
 
! Отговори
Вирджиния до 191 преди 10 години
Вие сте много нагли, та нали лично главатарят на турската ислямска партия и сегашен министър-председател на Турция,поздрави Тиквата и му пожела успех на изборите, а Райков се е обяснявал пред турския посланик, че прави всичко възможно, за да се отлага признаването на арменския геноцид.
164
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"ДАЙ МИ ПЕТ"
163
21
 
3
 
! Отговори
Dundi преди 10 години
На 12-ти с бюлетина 15 !
162
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Боооклук , банкянски !!!
161
39
 
4
 
! Отговори
ив преди 10 години
Хора гласувайте на изборите за ГЕРБ! Не позволявайте комунизма заедно с турците да ни управляват и да се доберат до властта, 20 години сме били така.... Направете правилният избор! ГЕРБ за 3 години управление направиха много повече от колкото БСП за 20. София се превърна в прекрасна европейска столица, страната ни все повече се превръща е една нормална държава! Гласувайте за ГЕРБ!
160
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Баси селския бек е този Борисов - лъже, маже...
159
2
 
30
 
! Отговори
COMMUNE преди 10 години
"ИЗВЪНРЕДНО" НАГЪЛ,ПАТОЛОГИЧЕН ЛЪЖЕЦ И КЛЕПТОМАНИН."НЕПОНОСИМО" ***,ПОТОМЪК НА "ПЕЧЕНЕЗИ"!
158
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И какво стана то? Борисов пак го изловиха в поредната му лъжа. За кой ли път вече! И как да вярваш на такъв политик, който е скаран с истината, мрази я и лъже просто ей така, още щом си отвори устата.....
157
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бивол пусна : НОВ ЗАПИС: БОРИСОВ ОБЯСНЯВА КАК СЕ РАЗПРЕДЕЛЯТ ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИИграта загрубя.