Цветанов си тръгна с обвинение от прокуратурата

Според адвоката му по делото няма доказано използване на СРС-та незаконно
Обновена: 12 юни 2013 16:23 | 12 юни 2013 12:11, Камелия Цветанова
269
Цветанов си тръгна с обвинение от прокуратурата
Цветан Цветанов Снимка: БТА

Ексвътрешният министър Цветан Цветанов си тръгна с обвинение след разпита в Софийска градска прокуратура. Мярката му за неотклонение е подписка, съобщи адвокатът му Менко Менков. 

Цветанов беше на разпит в прокуратурата по разследването на незаконно подслушване. Той е обвинен, че като министър не е изпълнил задълженията си и съзнателно е допуснал подчинените му от СДОТО да извършат престъпление.

Постановлението му е връчено днес по време на разпита, уточни Менков. Защитникът на Цветанов призна, че е останал изненадан от обвинението, което му е повдигнато, защото по делото няма доказано използване на СРС-та незаконно и освен това на нито един от другите обвиняеми от СДОТО няма повдигнато обвинение за незаконно подслушване.

Още по темата
Това навежда на мисълта, че се прави, за да се повдигне каквото и да е обвинение, коментира Менков. Той се оплака, че нито на него, нито на Цветанов са предоставени каквито и да било материали по делото или доказателства. 

Цветанов също призна, че въпреки че има право като депутат да чете материали в секретна секция на парламента, където главният прокурор Сотир Цацаров внесе мотивите си за свалянето за имунитета му, придружени с документи, той не е чел нищо, защото смята, че адвокатът му също трябва да бъде запознат с материалите по производството.

Менков коментира още, че не е ясно защо Цветанов е бил викан и за разпит при съдия, в същото време не са били призовани и останалите обвиняеми по делото. Мисля, че обвинителите се отказаха от това си намерение и няма да го викат на разпит при съдия и през следващите дни.

Разпитът в СГП пък се проточи, защото компютърът им е стар и флашката зацикли, каза още Менков.

Адвокатът е сред голямата група защитници по делата за източване на милиони евро по програмата "САПАРД". Именно по тези процеси Цветанов отправяше критики за това колко бавно се движат и как е възможно да има оправдателни присъди. Днес обаче Цветанов обясни, че е направил личен избор негов защитник да е именно Менков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


269
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
6
 
16
 
! Отговори
надежда преди 10 години
А кога ще си тръгне с присъда
122
17
 
17
 
! Отговори
КУРти преди 10 години
много им се искаше на комунистите , турците и фашистите да го арестуват. пускаха слухове и внишаваха на хората какъв е престъпник.оказа се че прокуратурата го пуснала срещу подписка
121
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В сравнение със заграбеното от "червено-синята върхушка" Цецо направо е бедняк! А те нали са "учени", знаят как да се измъкнат. Наследниците на всички партизани живеят в центъра на София и имат имоти в чужбина. Децата им - на длъжности в Страсбург и Брюксел.
120
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
еми нищо чудно след известно време и да зачезне като братята Галевибаси наглите хора, две изречения не може да построи правилно граматически, обаче се има за безгрешен
119
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
24g. okradohte darzavata ,s gluposti ni zanimavate
118
2
 
0
 
! Отговори
ааа преди 10 години
До Добрякти кой ли ще си, че знаеш такива работи и толкова много неща ...
117
14
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Цецо шлифера ,разносвача на папки , физкултурния гений ,най простия министър оглавявал МВР трябва да бъде осъден и влезе там където му е мястото , в ЗАТВОРА !!Проверка ,незабавна проверка от независим одит за имотното състояние на този *** !!Ревизиране на цялата извършена от него дейност в МВР ,като се провери поръчковите политически назначения на отговорни постове във ведомството !!И нека да сложим кръст на този индивид ,не си заслужава коментарите !!
116
13
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Цвинокио физкултурникa или Боклукa Цвинокио в затворa..
115
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Добряка влезе в депресията и вече е анонимен!ХАХАХАХА!
114
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
той да е обвинен за това, че с бездействието си е допуснал катаджиите да вземат подкупи.
113
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
той да е обвинен за това, че с бездействието си е допуснал червената върхушка , да ограби от българският народ - над 30 милиарда лева.
112
14
 
17
 
! Отговори
Съдия преди 10 години
ЛОШО ЦВЕТАНОВ,ЛОШО.Мирише ми на командировка в Софийски централен затвор.Един съвет от мен - Килия 216, южното крило при бай Хасан.
111
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Миро е РЕЙТИНГОВ МИНИСТЪР на Герб!
110
7
 
19
 
! Отговори
ivan преди 10 години
Изборите бяха манипулирани от Вас и от приближената Ви телевизия. Жалкото е, че голяма част от избирателите се подведоха и не отидоха да гласуват. А защо Цацаров все още не е започнал следствени действия срещу Нинова, Овчаров, Фронтиер и другите от това котило? Или всичко ще приключи с наказанието на прокурор Шараланджиева. Може би му трябва време да намери вратички в закона, чрез които да оправдае престъпните им деяния. Но вярвайте, няма ненаказано зло. Рано или късно ще си получите заслуженото. Господ забавя, но не забравя, предполагам това Ви е известно. Няма да се изненадам, ако след извес
109
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Цвинокиооо, що не нае колега физкултурник или пуцаджия като Фидоскова и Ася да те защитават? ***!
108
16
 
21
 
! Отговори
ivan преди 10 години
Отвратително е, че Вие от БСП се напъвате да осъдите Цветанов за подслушване. А още по отвратително е, че вербуваха един слабохарактерен индивид - Мирослав Найденов да свидетелства срещу Цветанов. Не искате да го осъдите за подслушванията, а за това, че закопча Наглите, Октопода, Килъри и други от Вашето котило, което Вие не можете да му простите. И за това скалъпихте този компромат. Не може да се отрече способността Ви да скалъпвате компромати. Примера с намерените бюлетини е показателен. Как си представяте, два дни преди изборите 480 000 броя да бъдат раздадени на привърженици на ГЕРБ за да
107
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Kompiutara star - flashkata zaciklila smiatai diva India ...
106
5
 
13
 
! Отговори
KIRO преди 10 години
TOVA MAFIOTSKO PRAVITELSTVO NA STANISHEV ,DPS I SIDER AGA NIAMA DA IZKARA DALGO SANO TOVA STE KAZHA
105
20
 
18
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Цветан Цветанов е политически труп и няма бъдеще в политиката. И това е известно на всички. Боко го жертва за да спаси кожляка
104
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Започвам много да се чудя...тези болни мозъци за психиатрията ли са или за затвора. Да не вземат да ги оправдаят по невменяемост