Смешни дела се водят срещу мен, развесели се Лечков

Бившият сливенски кмет очаква да бъде напълно оправдан
14 юни 2013 16:29,
1
Смешни дела се водят срещу мен, развесели се Лечков
Снимка: Булфото

Бившият кмет на Сливен Йордан Лечков обяви, че делата срещу него са провокирани от политически и икономически интереси на някои хора.

"Конкретни имена от мен няма да чуете", настоя той след заседанието на Върховния касационен съд, на което обжалва присъдата си от 2 години и 6 месеца от Бургаския апелативен съд за неизпълнение на служебни ангажименти.

Още по темата
Лечков посочи, че от първия ден като е встъпил в длъжността кмет, е заявил, че в Сливен ще работят само сливенски фирми и то в рамките на закона.

"В цяла България обаче виждате, че не е така. Докато аз бях кмет, в Сливен всички фирми бяха сливенски. Това не е ли икономически интерес?", попита той.

Йордан Лечков категорично отказа да коментира показанията на свидетели, защото, по думите му, в България има много свидетели и още от телевизора някои хора съдят.

"Всичкото това е поръчано", настоя още веднъж той. В заключение Лечков каза, че очаква да бъде оправдан напълно по всички дела.

"Аз дори се смеех по време на заседанията. Всички дела са ми изключително смешни, повдигнати от "един смешен прокурор от Сливен".

Според него в крайна сметка целта на делата е постигната.

"Аз се разкарвам по съдилища, седя до хора с белезници. Унижението е постигнато", коментира бившият кмет на Сливен”.

Върховният касационен съд трябва да се произнесе в срок от 30 дни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари