Гери на свобода срещу 1000 лв., прибира се при децата си

У дома ще чака решението за екстрадиция в САЩ
Обновена: 2 юли 2013 16:18 | 2 юли 2013 16:17,
99
Гери на свобода срещу 1000 лв., прибира се при децата си
Разплаканата Гергана на едно от заседанията в съда. Снимка: Булфото

След близо двумесечен арест Софийският апелативен съд освободи под гаранция Гергана Червенкова.

Българката е заплашена от екстрадиране в САЩ по обвинения за нелегална онлайн търговия с лекарства, които съдържат контролирани вещества, както и за пране на пари, за които се предвиждат близо 70 години затвор.

Апелативните съдии у нас обаче решиха да сменят мярката й за неотклонение с по-лека - парична гаранция в размер на 1000 лв., за да може да се прибере при двете си малки деца. През цялото това време мъжът й Димо не смеел да им каже какво се случва, единственото, което споделял пред тях, е че майка им е в командировка.

В съдебната зала решението на магистратите беше посрещнато с бурни ръкопляскания от страна на близки и приятели на Гери, които организираха мащабна кампания в нейна защита във Facebook.

Червенкова бе задържана през декември м.г., когато МВР обяви, че българката е изпрала 5 млн. долара.

Единственото доказателство, на което се позовават американците в обвинителния акт, са две покупки на агент под прикритие на ДЕА на 120 таблетки Butalbital, които били извършени "от сайта на българката" през април и май м.г.

Защитата на българката обаче е категорична, че тя е работила на трудов договор в България като служител във фирмата "BG Global Services", която извършва у нас част от дейността на чуждия сайт за онлайн продажби на лекарства EuroMedOnline.com.

Още по темата

Адвокатите твърдят, че Гергана е отговаряла единствено за оформянето на финансовата документация на българското дружество, правила го е открито с името си и освен това няма никакви ръководни функции в него.

В началото на май т.г. Софийският градски съд одобри екстрадирането й и оттогава тя бе с най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража", докато преди това беше на свобода срещу "парична гаранция".

На 23 май състав на САС поиска от САЩ документи, от които да се разбере дали има и втора част на обвинителния акт. Ако има, то съдът поиска да бъде изпратен превод и от нея. Тези документи обаче все още се чакат от съда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
5
 
16
 
! Отговори
Революционер преди 10 години
Е нямам думи, българската държава вместо да защитава Гери изпълнява поръчки на САЩ. А знаете ли кой е този министър, който, за да се покаже, че е мъжкар предаде Гери? Това е Цветан Цветанов, който за да се покаже пред САЩ използва за жертва тази жена. Няма ли съвест този бандит? Това правителство на чело с БСП, ДПС и Атака също не направи нищо, *** се и те, за да се правят на *** и долни туркофили, заедно с Долен Сидеров, Местан Лайненин и Сергей-гей. Те са едни буболечки!
42
4
 
19
 
! Отговори
Go преди 10 години
Браво на хилядите хора подкрепили Гергана! Браво и на екипа на Шоуто на Слави, че се захвана така активно с тази кампания!
41
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Белята идва от неравноправието за българската страна заложено в Договора < dv.parliament.bg/DVWeb/showMaterialDV.jsp;jsessionid=F9357B1C5EDC7B975DC62E1E1D62C96E?idMat=22936 >. Едва ли М.Тачева не е била наясно с произтичащите правни последици, но е подписала. И Станишката и ортаците от 3-ната коалиция също са знаели. но какво от това. По някои краища на света в такива случаи обичат да казват "нищо лично, просто бизнес". За останалото се погрижил Цвъко, за да не опущи ходенето до Щатите
40
2
 
19
 
! Отговори
schmatko101 преди 10 години
Тази Българка ще бъде дадена курбан от Цветан Цветанов и пишман правосъдната ни система ако не продължи гражданският натиск върху институциите
39
6
 
15
 
! Отговори
Темерут преди 10 години
А, бе тия как я виждат тая женица да е изпрала 5 милиона? Майко мила! Какво безумие!
38
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А какво направиха с онази дето продаваше цигари онлайн и я бяха сложили за шеф на ДКЕВР, къде я ексдрадираха нея? Какви хора има в нашия съд не ми е ясно. Първото нещо което трябва да се промени в тази държава е правосъдието за да може едно по едно нещата да си дойдат на място. Не може аршина да е според човека, има закон и той за всички е еднакъв.
37
5
 
22
 
! Отговори
тихата_стъпка преди 10 години
Това ли е "главорезът-наркотрафикант"? Тези от *** не знам какви хапчета си купуват, обаче трябва да спрат да ги пият докато е време. Срам за ***, подписала екстрадиране на български граждани само въз основа подозрение в криминални дейности, това означава, че никой не е застрахован от такова "подозрение". Срам и за така прехваленото американско правосъдие, трябва да си кръгъл *** за да решиш, че тази жена може да върти сама канал за нелегални лекарства.
36
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не се радвайте още, утре американците ще поискат да я екстрадират и нашите управници, веднага ще я предадат. Докато не мине делото и не я оправдаят, жената си е под заплаха.
35
5
 
9
 
! Отговори
AlekoKonstantinov преди 10 години
Гледам бесепари си присвояват и гаранцията на Гери. Може ли такава наглост, до толкова ли сте паднали? Това не ви е партиина борба, тука се говори за човешки живот и съдба. Много сте зле
34
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Като става въпрос за екстрадация, та се питам, ако някой от сегашните мошенници във властта(имам в предвид не само политиците, а и останалите ***) избяга от България в САЩ и ако сле 5-10 години нашия съд го осъди за проявите му, САЩ ще ни го предадат ли? Не знам какви са ни договорите с американците за екстрадацията на подсъдимите, но след скандала с подслушването на европейските институции от ам.служби, можем да се позаинатим, особено ако госпожата не е виновна(или не чак толкова виновна..)
33
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Само така!Какви бяха тези глупости от САЩ, че и Цвятко изявления прави по новините си спомням, големи приказки, големи хвалби, съвмесна акция..., *** работа?!Страхотен дилър са заловили - майка на 2 деца, финансов анализатор, работещ дистанционно.Къде са им мозъците, но явно някой политик все пак се е застъпал за жената в тази ситуация, и все си мисля че от от Бойковите...хвалипръцковци
32
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бракя гейберунгели, гледах преди малко по нова, как Милен Цветков извива като мокри чаршафи цветът на нацията- нашите пропрезидентски интелектуалци! Слава на Боко, те не си признаха за финансовите инжекции от Прокопи и с мъка се правеха опити да се държат лицеприятно! Абе тая нова не я ли купихме ния, как може такова отношение- да се дадът всички предавания на нашия трибун Сашо Диков! Герп!
31
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво на хората, който възстанаха срещу поредното национално предателство на Цвинокио!
30
1
 
36
 
! Отговори
г-н Амзел преди 10 години
Незабавно оповестяване на името (имената) на подписалия (ите) от българска страна на такова отвратително и предателско споразумение със САЩ!
29
1
 
27
 
! Отговори
ох кеф преди 10 години
Айде сега Цецку в ареста! И там бой и сръбска музика докато не си признае какво са му платили американските *** да тормози нещастната жена
28
2
 
14
 
! Отговори
Sephora преди 10 години
"Главата или мозъка на организирана пр. група беше заловен", това беше написано за тази жена. Което е абсурдно, дори не е била назначена във фирмата, която се е занимавала с тези неща, а в друга фирма, не е имала достъп до банковите сметки, занимавала се с тех. работа, фактури, водела е кореспонденцията.Всичко е абсурдно.
27
1
 
15
 
! Отговори
реалист преди 10 години
Много по-справедливо ще бъде , ако тези които са арестували горката женица , отидат в килията за два месеца.Полицаите , прокурорите и съдиите участвали в гаврата с жената , следва да си получат заслуженото!***!...а Цвъко защо още не е в ареста още?Ако утре сутринта го приберат на най-сигурното , според Буда място , ще е много справедливо...
26
20
 
6
 
! Отговори
Шoп преди 10 години
А 120 таблетки кой е продал?Филанкишията?
25
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Герберастите гъзоблизци на Американците ще продадът и майка си и бащи си ако има изгода.Само пинокио цветан цветанов да се върне на власт и си събирам багажа за чужбина
24
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 1Единствената тъпота е в твоята глава . Жена с две деца , последното с което ще се занимава са наркотици .