Ексшефът на НРС ген. Киров отива на съд за присвоени пари

Той е присвоил 4.7 млн. лв. от службата за пет години
Обновена: 3 юли 2013 14:09 | 3 юли 2013 10:20, Камелия Цветанова
55
Ексшефът на НРС ген. Киров отива на съд за присвоени пари
Ген.-лейтенант Кирчо Киров. Снимка: Булфото, архив

Военноокръжна прокуратура-София внесе във Военния съд обвинителен акт срещу бившия директор на Националната разузнавателна служба генерал-лейтенант от резерва Кирчо Киров. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Генерал-лейтенант Киров е обвинен за това, че като директор на Национална разузнавателна служба, за пет години - от 2007 до 2011 г., е присвоил бюджетни средства в левове, евро и долари, които са собственост на службата и са му били поверени да ги управлява като неин директор.

Присвоените парични суми са в особено големи размери - на обща стойност повече от четири милиона и седемстотин хиляди лева и извършеното представлява особено тежък случай, с оглед високото служебно положение на извършителя и предназначението на присвоените средства.

Още по темата

За улесняване на присвояването генерал Киров, в кръга на своите правомощия, съставил през цитирания период повече от хиляда и сто официални финансови документи, с цел да бъдат използвани за доказване на несъществуващи служебни разходи.

За такъв вид престъпление Наказателният кодекс предвижда наказание от десет до двадесет години лишаване от свобода и конфискация на цялото или на част от имуществото на виновния, се посочва в съобщението на прокуратурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
1
 
! Отговори
kalinkamalinka преди 10 години
надут кърлеж смучещ народа.
48
0
 
1
 
! Отговори
kalinkamalinka преди 10 години
КРАДЛИВ ПОЛИЦАЙ !!!
47
0
 
1
 
! Отговори
Все едно преди 10 години
А дано..ама надали!!! Гарван гарвану око не вади! Ще мине метър и още как, а едва ли е сам в тази спецоперация!...Малка му е била заплатата и човечецът си е доработвал...:(!
46
0
 
2
 
! Отговори
тя преди 10 години
Ееееееееее Киро и ти си мислил ,че ще минеш "метър"
45
1
 
4
 
! Отговори
Шoп преди 10 години
До ВинНикога не сме имали армия от 600 000 души в мирно време.
44
5
 
11
 
! Отговори
ген-лейтенант преди 10 години
ама от МВР. Що се сещам за един друг такъв от Банкя дето също ще търка наровете в Централния
43
0
 
4
 
! Отговори
х преди 10 години
е как така се присвояват пари
42
1
 
7
 
! Отговори
Вин преди 10 години
До аь:За непросветените и неходили в казарма-една звезда-бригаден генерал, две звезди-ген-майор, три звезди-ген.-лейтенант, а с 4-вече е генерал.Да, прав сте, такива са званията сега - копирани от US Army - но когато армията е на изчезване. Докато имахме армия от 600.000 души, ракети СС 22, самолети, танкове и кораби, званията бяха тези , които посочих по-долу. Сега цялата ни армия - 28.000 би се побрала на стадион Васил Левски. И стадиона ще изглежда полупразен..
41
9
 
7
 
! Отговори
Гюро Михайлов първи преди 10 години
Мастити бизнесмени и дами в поли със завидни активи в различни компании заляха неорганизираните" протести. Близки до олигарха Иво Прокопиев окупират ларгото в София между Министерския съвет и бившия партиен дом всяка вечер, а по-късно блокират столицата в час пик, затапвайки ключови булеварди и кръстовища като Орлов мост. Зад масите от хора обаче умело се крият хора, сочени за остриета, ползвани от Прокопиев и бившата жена до експремиера Бойко Борисов - Цветелина Бориславова. Браво Кирчо. Боко
40
1
 
8
 
! Отговори
Вин преди 10 години
До вени:Висшите военни звания по възходяща са:генерал-майор, генерал-лейтенант, генерал-полковник, армейски генерал, маршал, генералисимус.В БА сме имали до армейски генерал - Д.Джуров.Като няма казарма, нормално е да не знаете и званията :)
39
1
 
3
 
! Отговори
аь преди 10 години
За непросветените и неходили в казарма-една звезда-бригаден генерал, две звезди-ген-майор, три звезди-ген.-лейтенант, а с 4-вече е генерал.
38
1
 
8
 
! Отговори
Ямболия преди 10 години
Ако е така - в затвора!
37
1
 
12
 
! Отговори
новобранка преди 10 години
5 милиона... за 5 години... ха, че колегите му колко набараха. дано горите в ада всичките
36
4
 
0
 
! Отговори
вени преди 10 години
Мисля, че генерал-лейтенант по ранг е най-високото звание в българската армия
35
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вчера Бойко Борисов освободи от поста на свой съветник Киров и обяви, че ще даде доскорошния си подчинен на прокурор.Той беше назначен за съветник на премиера, след като бе освободен като директор в НРС.МИ ЩЕ ГО ОСВОБОДИ , КАТО НЕ ЗНАЕ КАК ДА КРАДЕ И ГО ХВАЩАТ ...........Я БАТ БОЙКО КАК СЕ Е ИЗУЧИЛ ..................3 МИЛИАРДА ГЕПИ АМА НЕ ГО ФАЩАТ
34
0
 
10
 
! Отговори
НФБ преди 10 години
ЗА ЧЕСТА НА ПАГОНА...НЯМА ДА СЕ ИЗЛАГА ДА КРАДЕ 5ЛВ...НЕ Е ДЖЕБЧИЯ ЧОВЕКА
33
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пет милиона- голяма работа, Боко прилапа три милиарда и ЕНП фърга сугреб до небето да го върнат на власт и да продължи започнатото унищожение на България, щото сме били диви варвари...
32
2
 
19
 
! Отговори
Az преди 10 години
А защо е с пагони на генерал-полковник? Сигурно е крал когато е бил генерал-лейтенант и после са го повиши за това :):)
31
0
 
14
 
! Отговори
ЪЪ23 преди 10 години
Това не са генерали а ембисили.
30
0
 
17
 
! Отговори
рано или късно преди 10 години
Кредитните милиардери, политиците на 24 г. преход кога ще арестувате и осъдите на 10 - 20 год. Затвор до възстановяването на смъртното наказаниеСъд и затвор