Етичната комисия на ВСС привиква Ситнилски за СРС-тата

В четвъртък предлагат Кокинов за наказание заради разговорите в Банкя
8 юли 2013 15:36,
10
Етичната комисия на ВСС привиква Ситнилски за СРС-тата
Камен Ситнилски. Снимка: архив Булфото

Следващия понеделник – на 15 юли, Етичната комисия на ВСС ще изслушва обясненията на участниците в направените със СРС записи, придобили популярност чрез медиите, каза председателят й Ясен Тодоров.

Камен Ситнилски, който е член на ВСС, апелативният прокурор на Бургас Емил Христов и окръжният прокурор на Хасково Иван Ванчев ще бъдат поканени, посочи Тодоров и уточни, че етичната комисия се е самосезирала по случая.

Припомняме, че в поредните изтекли анонимни разговори на 28 юни бяха замесени имената на висши прокурори, а темата бяха изборите за членове на Висшия съдебен съвет и кариерното израстване в държавното обвинение.

Още по темата

Анонимката беше пратена до няколко медии от електронна поща, кръстена "бойкоцветанов". Тя съдържаше текст и прикачен файл със стенограма на разговори, за които се твърди, че са водени от висши прокурори, сред тях и членовете на ВСС Камен Ситнилски и Румен Боев.
 
В пояснителните бележки се казваше, че кариерното израстване в прокуратурата зависи от бившия заместник-главен прокурор Ситнилски, който е наречен ТАМАДАТА и бос на Висшия съдебен съвет. В писмото имаше биографии и десетки телефонни номера.
 
В стенограмата се обсъждаше подкрепа за Камен Ситнилски и Румен Боев на изборите за членове на ВСС. В бележките към тях се казваше, че е упражнен натиск върху прокурори, за да гласуват за тях.

По-късно стана ясно, че СРС-тата са били законно приложени по образувано досъдебно производство срещу обвинителя Емил Христов.

В отговора на главния прокурор Сотир Цацаров до ВСС се посочвало, че изнесеното в медиите е идентично с това, което има в прокуратурата.

В четвъртък етичната комисия ще предложи бившият градски прокурор Николай Кокинов да бъде наказан дисциплинарно заради разговорите му с Мирослав Найденов и Бойко Борисов. Според неофициална информация предложението е за дисциплинарно уволнение.

Предложение за наказание ще бъде внесено и срещу съдията от СГС Мариян Марков - за забавени дела.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А кога ще приберат Болен Сидеров, тоя човек е опасен. Какво чакат, да направи по-голяма поразия ли? Цацаров не вижда и не чува ли за какво става въпрос.
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Цацаров пипа дипломатично, но твърдо. Потвърди съдържанието на СРС-та. Дано от ВСС са го разбрали и си свършат ралботата докрай, независимо кой е сгафил....
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен2: Сбъркал си статията, ама тези от ГЕРБ следят за такива "пропуски" . Внимавай, ще те глобят или просто няма да ти платят хонорара..... :-)
7
0
 
1
 
! Отговори
ЦСКА преди 10 години
До ИНТЕРНЕТ_ЛУМПЕН_: Сам се определяш като такъв, няма да ти противореча. Демокрацията е търпимост към чуждото мнение, но явно си много далеч от това понятие... Колко ти платиха гербавите, та да им свършиш мръсната работа??? корлкото и да е - не е достатъчно за да продадеш за пари честта на ЦСКА!
6
3
 
2
 
! Отговори
ИНТЕРНЕТ_ЛУМПЕН_ преди 10 години
ВСИЧКИ АРМЕЙЦИ И ФЕНОВЕ НА НАЙ ВЕЛИКИЯ И ТИТУЛУВАН БЪЛГАРСКИ КЛУБ - ЦСКА!!!!!ДНЕС , В 19,48 часа на булевард "БЪЛГАРИЯ" 111 , СГРАДА А !!! ДА ИЗМЕТЕМ *** ЗА ЕДИН ДЕН !!!!! НОЖА НАИСТИНА ВЕЧЕ ОПРЯ ДО КОКАЛА.... ИЛИ ПЕРНИШКИТЕ ПИЯНДУРИ СЕ ИЗНАСЯТ ДО 24 ЧАСА ИЛИ НИЕ ГИ ИЗНАСЯМЕ ЗАЕДНО С МУТРИТЕ И ДЖИПОВЕТЕ ИМ ЗА ПЕРНИШКО!!! ЗА ЦСКА.......... ДО ГРОБ!!!!!!!!!!!!!!!
5
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В съдебната система няма назначен на ръководна длъжност, че и на редова в големите градове без връзки. Така е било и така ще бъде. Честните, упорити и безименни магистрати ще се реят в периферията, а такива толупи като тоя ще богатеят. Най-страшното е че тези "магистрати" раздават правосъдие или по точто търгуват с влияние в свой личен интерес и този на покровителите си. Затова всеки политик иска съдебната система за себе си. Те създадоха Ситнилски, но най-страшното е че създадоха Цацаров!
4
1
 
5
 
! Отговори
Сляпата преди 10 години
Е, ще ги потупат приятелски по рамото, че не е хубаво да се прави така.Ще ги посъветват да си купят заглушители на подслушвателни устройства.И ще си я карат пак по старо му.По голяма мафия са във ВСС, отколкото в парламента....
3
2
 
8
 
! Отговори
Сотир преди 10 години
и да не му се карате много, ей, хайвани такива :) Накарайте го да каже, че повече няма да прави така
2
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Психопата Сидеров кога ще го привикат.Време е да се заемат и с него,докато не е станало късно.
1
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо не реагира светкавично Цацароната,за ситлийски а за Цветанов се нас.а от бързане.Колко дена вече стана като разкриха Ситлийски за мафиот в всс.цАЦАРОН ДАВАЙ СИ ОСТАВКАТА СЪС ТВОИТЕ ЗАМЕСТНИЦИ НЕ СЕ ОСЛУШВАЙТЕ ЧЕ ЩЕ ОСТАНЕТЕ КВОТО ЛАПНА ЛАПНА.ЩЕТЕ СЪДИ Е СЪД ЗА ПРЕВРАТА НА БОЙКО.ЗА ДЪРЖАВНА ИЗМАМА.