Дисциплинарно уволнение грози Камен Ситнилски

Етичната комисия на ВСС иска наказания за трима магистрати
17
Дисциплинарно уволнение грози Камен Ситнилски
Зам.-главният прокурор Камен Ситнилски. Снимка: Булфото, архив

Членът на ВСС Камен Ситнилски, апелативният прокурор на Бургас Емил Христов и окръжният прокурор на Хасково Иван Ванчев са нарушили Етичния кодекс на магистратите. До това заключение естигнала днес Етичната комисия на ВСС, каза председателят й Ясен Тодоров.

Комисията е обсъдила изтеклите в някои медии записи от СРС-та, в които участват тримата, както и още няколко магистрати. Вероятно следващата седмица от комисията ще внесат във ВСС предложение за образуване на дисциплинарни производства срещу тях.

В случая с Камен Ситнилски единственото възможно наказание е дисциплинарно уволнение, каза Тодоров. Той добави, че днес главният прокурор е внесъл искане до ВСС за отстраняване на Емил Христов от длъжността му.

Срещу другите трима участници в разговорите - члена на ВСС Румен Боев, председателя на Окръжния съд в Хасково Миглена Тянкова и председателя на Районния съд в Свиленград Христо Георчев, комисията няма да внася предложения за наказания, съобщи още Ясен Тодоров.

Още по темата

Припомняме, че в поредните изтекли анонимни разговори на 28 юни бяха замесени имената на висши прокурори, а темата бяха изборите за членове на Висшия съдебен съвет и кариерното израстване в държавното обвинение.
Анонимката беше пратена до няколко медии от електронна поща, кръстена "бойкоцветанов". Тя съдържаше текст и прикачен файл със стенограма на разговори, за които се твърди, че са водени от висши прокурори, сред тях и членовете на ВСС Камен Ситнилски и Румен Боев.

В пояснителните бележки се казваше, че кариерното израстване в прокуратурата зависи от бившия заместник-главен прокурор Ситнилски, който е наречен ТАМАДАТА и бос на Висшия съдебен съвет. В писмото имаше биографии и десетки телефонни номера.

В стенограмата се обсъждаше подкрепа за Камен Ситнилски и Румен Боев на изборите за членове на ВСС. В бележките към тях се казваше, че е упражнен натиск върху прокурори, за да гласуват за тях.
По-късно стана ясно, че СРС-тата са били законно приложени по образувано досъдебно производство срещу обвинителя Емил Христов.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
9
 
! Отговори
Калин преди 10 години
Чао бачо Камене , много грехове имаш да плащаш , *** корумпирана .
12
0
 
11
 
! Отговори
електорат матрялов преди 10 години
Особено Синтилски, той е бил уволянван 2 пъти... а сега вижте го къде е
11
2
 
17
 
! Отговори
ГЕРБ УРА преди 10 години
ВСС ги уволнява, съда ги връща. Всичко е цирк за пред стадото наречено български народ. То си блее и гладува.
10
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ситнилски, спомням си как мадам В го величаеше като /безкомпромисен и честен/ магистрат, а се оказало че мадам пак изпълнявала услуга, все червени и червиви юристи все в услуга на НАШТЕ.
9
1
 
24
 
! Отговори
Селяндурски преди 10 години
Рано или късно идва Видов ден са казали хората, дано този дърт *** си получи заслуженото, след това синът му който уреди в ДАНС и така по веригата всички трябва да получат своето възмездие, такива нагли, безкруполни, арогантни безхаберници, които ги интересува единствено и само собственото им благо са за затвора, всички са се оплели като свински черва, крайно време тези черва да бъдат смляни и унищожени сега Ситнилски и всички покрай него, които са от неговото котило ....
8
1
 
12
 
! Отговори
галактика преди 10 години
В цирка от шапки-цилиндри фокусниците вадят зайчета с дълги уши - смях и забавления за зрителите. В средите на елита "фокусниците" вадят..... черен хумор /пак за забавления на зрителите/.
7
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За уволнението добре. Но кога ще връща кинтите, дето *** всеки месец. А кога ще заплати вредите, които държавата търпи за уронения престиж на съдебната система.И да вземат да му турят едни възбрани и запори на имуществото, дорде е време, че да не излезе тоз висш *** последният бедняк в държавата.
6
0
 
36
 
! Отговори
WASILISQNISGERMANI преди 10 години
ТЕЗИ МАГИСТРАТИ НЕ ПАДАТ ПОД 120 КИЛОГРАМА.....
5
2
 
28
 
! Отговори
*** преди 10 години
Абе хора , слепи ли сте , само за мазната физиономия на Румен Боев бих му дал поне 10 години , как не ви е срам , толерирате този позор за съдебната системе , вие слепи ли сте ..............?????
4
1
 
30
 
! Отговори
престъпно правосъди преди 10 години
Всеки ден четеме за престъпленията на министри и магистри. Един до днес има ли зад решетката ? Коя е страната която вкара президента си в затвора ? - Израел.Коя е тази страна която вкара министри в затвора ? - пак Израел. Ние плюем по Израел че били такива, че били онакива, че нямали конституция но законите им са еднакви за всички. Няма забавено дело. Бързо действат защото народа там не мълчи и не спи !Затова дори във война живеят по добре .Ако правосъдието не работи нямаме нужда от него
3
3
 
21
 
! Отговори
мъмрене? преди 10 години
ДА ВИ *** *** МАЙНА *** *** ПАРТИЙНА ЩЕ ВИ РЕЖА ГЛАВИТЕ ПОЕДИНИЧНО И ЩЕ НАМЕРЯ СПРАВЕДЛИВОСТ ЗА ТОЗИ НАРОД, ВИЕ СТЕ ДОЛНИ *** И УБИЙЦИ! ЩЕ ВИ ИЗБИВАВАМ СИСТЕМНО, МУТРИ ОБВЪРЗАНИ!
2
1
 
23
 
! Отговори
zazarov преди 10 години
Balgarskata sadebna sistema e osnoven vinovnik za propadnalata ni strana!niama da se varna v Bulgaria skoro
1
1
 
23
 
! Отговори
герп преди 10 години
Добре ще дойде поредното уволнение!