Жоро Милионера мълчи за милиона до края на процеса

Нито психолози, нито разследващи са успели да откопчат информация
Обновена: 29 юли 2013 15:11 | 29 юли 2013 14:16,
41
Жоро Милионера мълчи за милиона до края на процеса
Георги Енев - година мълчание. Снимка: Булфото

Охранителят Георги Енев, който през юни миналата година открадна близо милион и половина от инкасо автомобил, може да не проговори и по време на съдебния процес, обяви пред "Фокус" наблюдаващият прокурор по делото Дилян Пинчев.

"Никой не може да накара обвиняем или подсъдим да говори, ако той не иска. Това е негово право, той може да отказва, докато иска, той решава кога да говори или дали изобщо да говори", допълни той.

Още по темата
По думите му мълчанието на станалия известен като Жоро Милионера дори не е утежняващо присъдата обстоятелство, тъй като правото на един човек не може да бъде тълкувано като такова.

"Повече от година Георги Енев продължава да мълчи, никой не знае къде са откраднатите пари, нито мотивите за извършеното престъпление. С него не са могли да разговарят нито психолози, нито други служебни лица, тъй като той отказва", каза още прокурорът.

"Разговаря се, когато насреща ти човек има желание за диалог", обясни Пинчев.

За съдебния процес, който започва утре, са призовани 19 свидетели.

Родителите на Георги ще присъстват, но са отказали да свидетелстват. Показания обаче ще дават колеги на охранителя, както и хора, които са видели изоставените коли – едната на Енев, а другата инкасо автомобилът.

Георги Енев ще бъде съден за длъжностно присвояване в особено големи размери. Случаят е класифициран като тежък, а законът предвижда от 10 до 20 г. затвор за това престъпление.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
0
 
! Отговори
Гацко преди 10 години
То хубаво си направил план, да речем след 10 години с милион лева, ами ако след 1,или 2 години влезем в Шенген и приемем еврото, тези левове, нали се сещате къде може да си ги бутне. Няма как да е имал възможност да обърне милион лева в конвертируема валута за толкова кратко време. А ако настъпи девалвация и лева се обезцени, както беше много пъти до сега, тези милион, ще станат хиляда лева. Това да разчиташ на левове в дългосрочен план си е преебавка отвсякъде.
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Съседа ми по къща в Гърция е сърбин който е взел за "ползване" 5 млн. ? ,осъдили са го на 4 г. излежал си ги е и сега си гледа живота и не се занимава с глупости.А при Жоро не знам да ли е рентабилно 750 хил.? за 10 г.
29
3
 
3
 
! Отговори
ha ha преди 10 години
според мен е глупаво момче, ще му съсипят живота за жълти стотинки, щом мълчи значи голяма част от парите вече са заминали по предназначение, и когато излезе нищо няма да е останало за него, инфлацията ще се погрижи за това, е, и едно добро име ще му остане.
28
3
 
5
 
! Отговори
abfg преди 10 години
"Също ,ако някой се мисли ,че 1 милион след 10 години ще са пари много се лъже. "Oburnati v zlato obache, 6te sa si pari.
27
3
 
16
 
! Отговори
iАнонимен преди 10 години
До АнонименОт простя ***, по опасен е само простия комунист !Х национални катастрофи......браво на БСП
26
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До iАнонименЕми явно могат да си го позволят. Никой не ти е виновен, че си икономически *** и не можеш да вземаш разумни решения. Аре у лево. Дано и 2 милиона да стане. За тсакива бедни мишки като вас.
25
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А Борисов милиардера, защо ниикой не го разпитва? А, той е от ГЕРБ и е невинен , като всички от тази паритя ....питай Цветанов и Фидосова...
24
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Енергийният бос Христо Ковачки в четвъртък бе осъден от Софийския градски съд (СГС) на 3 години условно лишаване от свобода с 5 години изпитателен срок по обвинение в данъчни престъпления, с които е ощетил хазната с 16.7 милиона лева. Бизнесменът ще трябва да плати глоба от 20 000 лева, както и разходите по делото в размер на 42 586 лева.Повече няма какво да се каже.
23
8
 
20
 
! Отговори
iАнонимен преди 10 години
До 4око"Също ,ако някой се мисли ,че 1 милион след 10 години ще са пари много се лъже. "То след няколко месеца няма да са пари, какви 10 години... БСП е на власт забрави ли ?Кило ориз ще струва 1 милион .......червените го умеят....най-добре...
22
0
 
8
 
! Отговори
Аз преди 10 години
Що пък да го е**т. Може пък той тях да е*е.
21
1
 
6
 
! Отговори
jorkatta преди 10 години
Това със *** е изтъркано вече... както каза някой по надолу с тези пари там ще е кмет, отделна килия с телевизия кабелна и нет даже.. ;-))))
20
2
 
3
 
! Отговори
chach преди 10 години
podxvarlete mu che do kraia na godinata 6te smeniat papite v evro i 6te se oaka.
19
0
 
20
 
! Отговори
keles преди 10 години
Абе така ли се краде бе момче? Потърси тук тамe рода на важен пост, па опъни някой лев от Европа за екопътека примерно, бодни една табела там наникъде и готово! )))
18
3
 
24
 
! Отговори
К преди 10 години
Хмм, не е хубаво да се краде момче, но евала, по безобидно е от политиците който ни крадат постоянно + напълно разбирам, животеца в бг те кара да се краде, така е, 10 години каквото и да бачкаш милион не може да искараш, а в джаза даже ще почиваш, тва с *** ***, ако имаш луда паламарка ти че ги ***, като гледам не си шматка така че трай бабо за хубост
17
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БРАВО,АЗ НЕ МОГА ДА ГО НАПРАВЯ, НО В СЛУЧАЯ ГО ПОДКРЕПЯМ, ВЗЕЛ ПАРИТЕ НА БАНКИ КРЪВОПИЙЦИ, ТАКА Е В ЖИВОТА, КОЙТО СТАНА КАТО ДЖУНГЛА, ПОДЧИНЯВАШ СЕ НА ПО СИЛНИЯ И ПОТИСКАШ ПО СЛАБИЯ , В СЛУЧАЯ ЕДНАТА СТРАНА ВЗЕЛА, ДРУГАТА "ДАЛА"КАТО МОЖЕ ДА СЕ ПРЕБОРИ С РАЗСЛЕДВАЩИТЕ- БРАВО..ДА СИ ГИ ХАРЧИ СЛЕД ВРЕМЕ ПО ЖИВО И ЗДРАВО
16
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
KAТО МУ ДРУСНАТ 15 ГОД. ЩЕ ИМА ВРЕМЕ ДА ПИШЕ РОМАНИ В КИЛИЯТА! НЯМА НУЖДА ДА СЕ ХАБИ СЕГА С ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ!
15
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Евалата Гошоо. По Стар обичай ще ти дадат минимума и ще те пуснат след 2 години за добро поведение. А ако пророниш и сълзичка направо те пускат. Въпеосът е после как да се криеш, че бая народ ще дебне за плячката.
14
7
 
14
 
! Отговори
Богдан преди 10 години
Мълчи,защото милиона е за съсела,за него баничката..е скоро може ичлен на бсп да го направи,всички млади там са престъпници и ***
13
5
 
7
 
! Отговори
Juridical security преди 10 години
Aми за такива дебилни психопати, които мълчат и не проговарят нищо обхванати от "амнезия и слабоумие", разсейващи се за да саботират оневиняващотото ги разследване и справедливия процес целящ да защити правата им и смекчи строгостта на присъдата, ЗАКОНЪТ е предвидил по тежка с максимален срок присъда без право на обжалване!
12
6
 
6
 
! Отговори
до 13 преди 10 години
И как ще ги обърне в злато? :D