Оставиха в ареста румънеца, помел колите на гара Яна

Мариан Вилку отрече да е карал бързо
Обновена: 22 авг 2013 16:34 | 22 авг 2013 15:26,
25
Оставиха в ареста румънеца, помел колите на гара Яна
Снимка: архив Булфото

Румънският шофьор, обвинен за катастрофата на магистрала “Хемус“ при гара Яна, остава в ареста, реши състав на Софийски градски съд.

Както Dnes.bg вече писа, двама души загинаха, а други петима бяха ранени при верижна катастрофа на магистралата. По-късно стана ясно, че инцидентът е станал заради румънския тираджия, който се е движил с несъобразена скорост. Той не е успял да спре навреме и е помел останалите коли.

Още по темата

Мариан Вилку е със средно образование, женен и неосъждан. Днес той се яви в съда с преводач. При инцидента той се легитимира само с шофьорска книжка, на която нямаше постоянен адрес, и властите сметнаха, че има опасност той да се укрие.

Искам да бъдат иззети данните от тахографа, от който ще се види скоростта. Ако съм се движил с тази скорост, щях да получа съобщение на самия апарат, обясни шофьорът.

По негови думи той не се е движил с 118 км/ч, както смятат разследващите. Защитата обясни, че шофьорската книжка на тираджията е иззета и няма опасност той да се укрие. Магистратите обаче не уважиха тези доводи.

По-рано днес пострадалите при катастрофата на автомагистрала „Хемус” в участъка при гара Яна бяха изписани от „Пирогов“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
37
 
! Отговори
P. преди 10 години
Нашите какво чакат?! Да взимат данните от въпросния тахограф. При наличие на подобно устройство ми се струва леко глуповато да не се вземат данните от него.
2
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
...а ония които не си свършиха работа, за обезопасяването на получилата се тапа къде са....патрулките трябваше да разположени 10км преди края на магистралата за да предупреждават за "traffic jam ahead"
1
4
 
43
 
! Отговори
Пеликана Грую преди 10 години
Щом е румънец ще стои в ареста. Ние пускаме само Майкъл Шийлдс и американци.