72 часа арест за футболен фен, пребил до безсъзнание опонент

Боят между ултрасите на Локо Пд и Ботев бил уговорен предварително
30 авг 2013 16:00,
53
72 часа арест за футболен фен, пребил до безсъзнание опонент
Бруталната битка. Кадър: YouTube

Пловдивската прокуратура повдигна три обвинения на футболен фен на Локомотив (Пловдив), нанесъл жесток побой на привърженик на Ботев, съобщи зам.-окръжният прокурор Галин Гаврилов.

От заснетия и публикуван в интернет клип се вижда, че единият от участниците в побоя изпада в безсъзнание, а по-късно е приет в болница.

От видеото става видно, че в бруталната схватка участват двама младежи, а боят се разиграва в пуста местност.

Битката между фена на Локомотив (Пловдив) и Ботев е изключително брутална, тъй като по-едрият младеж поваля на земята своя противник и започва да го души.

Тези, които наблюдават насилието му, казват да спре да го души и само да го бие. Младежът обаче не спира, докато противникът му не изпада в безсъзнание.

"Установени са както участниците, така и всички лица, присъствали на мястото на сбиването, единият от които е снимал побоя. Битката очевидно е уговорена предварително", коментира Гаврилов пред "Фокус".

По отношение на 28-годишния мъж - В.П.Василев, който нанася жестокия побой, са повдигнати обвинения за извършени хулигански действия, причиняване на леки телесни повреди по хулигански подбуди, а отделно от това му е повдигнато и обвинение за закана за убийство, уточни прокурорът. Задържан е за 72 часа.

Материалите по отношение на пострадалия младеж - И.И.Гановски са отделени в друго досъдебно производство с оглед на това, че неговото поведение също представлява хулиганство по смисъла на Наказателния кодекс, съобщиха от прокуратурата.

По данни от разследването изпадналият в безсъзнание младеж е потърсил след боя медицинска помощ, но не е хоспитализиран, пуснат е за домашно лечение, уточни Гаврилов. 

Ако вината на побойника бъде доказана, той може да лежи в затвора до 6 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
0
 
! Отговори
Boom преди 10 години
На 18 е не е на 28 ;)
46
0
 
2
 
! Отговори
с преди 10 години
Само ако е рецидив може да получи ееееевентуално ефективна. Според мен, тея и двамата са за пандела. Да потъркат 1-2 годиники, да им цепнат хулиганските дупета, пък после да видим дали ще се бият до безсъзнание, или ще се скубят като девойки. Футболните хулигани са до един пълни ***, които са впрегнали всичката си мозъчна клетка в мисли за бой. Определят хората по цвета на дрехите им. Елементарни частици.
45
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Едно време е имало дуели с правила не кой квото си иска да прави.Хубаво сте излезнали да се биете ама с правила търябва иначе си е убиство.
44
1
 
8
 
! Отговори
belltolls преди 10 години
Драги моралисти, спрете със заучените фрази! Първо: в т.нар. "нормални държави' също се случват такива неща, в някои от тях в пъти по-често от тук, да не говорим в миналото им какво се е случвало. Второ: кой ви излъга, че през комунизма хората не са се джаскали?! Напротив, кютеци си ставаха, ама нямаше медии да ги отразяват, но пък и кютеците бяха по-културни, демек без зверства, издевателства като сега- да искаш да убиеш другия Само тва е разликата, макар че не е малка...
43
2
 
10
 
! Отговори
Голям праз преди 10 години
Лично аз от 1979 год. съм ходил само на 4(четири) мача, поради 2 причини : хулиганските изцепки и имитиране на футбол. А относно сбиванията - аз съм от Варна и преди 1989 год. ако станеше някое сбиване, след това седмици се говореше за него. Сега всеки ден има убити по един или друг начин, и на никой не му прави впечатление. Много е вярна фразата: Когато има един убит е трагедия, когато са десетки - е статистика!
42
2
 
17
 
! Отговори
AIMILIVS преди 10 години
До 6 години ? За това , което видях този трябва да получи от 10 до 15 години , стига с това хулиганство , това е опит за убийство , ако нямаше други хора щеше да го убие , това са психичноболни *** и мястото им е зад решетките.
41
0
 
1
 
! Отговори
anonimen преди 10 години
eto go linka vbox7/play:e29b5154f5
40
8
 
8
 
! Отговори
Лала преди 10 години
През кочунизъма това не се случваше! Защо ли?!?!
39
0
 
25
 
! Отговори
Бай Пешо Щангиста преди 10 години
Имаше, ама идва другаря милиционер, и следват възпитателни мерки в рпу-то, после в тухларната да поработят за да си изразходват енергията, за по-тежките случаи директно в ТВУ, където с труд ще бъдат възпитани.Трудът облагородява. Ей сега, пред тези хулиганчета са се ширнали магистрали за строене...да чукат камъни и да се облагородяват. Ама няма нищо да им се случи..."деца на демокрацията", плюя на тях, ***. Да се избиват, животни...
38
8
 
3
 
! Отговори
Аз преди 10 години
До Бай Пешо ЩангатаТи си мислиш, че не е имало сбивания и побоища през соца ;-)
37
10
 
13
 
! Отговори
varg преди 10 години
Ако МВР си вършеше работата и следеше форумите такива случай щяха да са рядкост.
36
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
жокера се друса в плазма с неговата нарко-компания.другия път и тренировките при бони няма да го спасят..дерби се задава,***
35
4
 
32
 
! Отговори
Spiro преди 10 години
Този бой беше предварително уговорен. И двамата участници са доброволно там, никой не е каран насила да ходи. Друг е въпроса, че дебелото прасе не се би като мъж, а като последен ***. Всеки, който е участвал в подобно договорени сбивания между футболни фенове знае, че противник изпаднал в безсъзнание не се бие. Ако паднеш на земята и изпаднеш в глуха защита, боя свършва. Да не говорим ако някой припадне. Дори следва ръкостискане и всеки си тръгва. Това беше някаква балканска простотия.
34
0
 
18
 
! Отговори
Hristo преди 10 години
До АнонименАми ти сам си си отговорил-защото е долен ***.Такива хора са ненужни и вредни и трябва да бъдат кастрирани,за да не се размножават,защото от такъв *** може да излезе само друг такъв ***......
33
1
 
12
 
! Отговори
Аспарух преди 10 години
Убава работа, ама селска...nuff said!
32
1
 
37
 
! Отговори
Въпрос преди 10 години
"Ако вината на побойника бъде доказана, той може да лежи в затвора до 6 години.". Абе какво има да му доказват? То през цялото време се вижда неговата мутра. Само да изгледат видеото и да го тикнат зад решетките за някоя друга година. Само да се намират на работа.
31
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гледах клипа и мога да кажа за В.П.Василев ,че е е*аси *** , преби го добре ,но защо след това му скачаш на главата бе *** !!!!
30
1
 
44
 
! Отговори
vrvm преди 10 години
И тук идва въпроса след като имат толкова енергия и са като животни двамата вместо да лежат в затвора и тежат на данъкоплатеца, дали не е по-добре да чукат от сутрин до вечер камъни за новите магистрали например. Така вечер ще си легнат уморени и нямат да мислят за глупости, пък и ще има полза от тях.
29
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И защо в затвора ? Да ги храни държавата или по точно данъкоплатците ? Да го вържат за един стълб да го потрушат от бой и след една седмица да го пуснат , пък нека пак да се направи на мъж.
28
2
 
11
 
! Отговори
Yegresnatsemnelov преди 10 години
До АнонименНивата с дини и се вика бостан ... няма как да го знаеш, като берещ дини само от магазина.