72 часа арест за футболен фен, пребил до безсъзнание опонент

Боят между ултрасите на Локо Пд и Ботев бил уговорен предварително
30 авг 2013 16:00,
53
72 часа арест за футболен фен, пребил до безсъзнание опонент
Бруталната битка. Кадър: YouTube

Пловдивската прокуратура повдигна три обвинения на футболен фен на Локомотив (Пловдив), нанесъл жесток побой на привърженик на Ботев, съобщи зам.-окръжният прокурор Галин Гаврилов.

От заснетия и публикуван в интернет клип се вижда, че единият от участниците в побоя изпада в безсъзнание, а по-късно е приет в болница.

От видеото става видно, че в бруталната схватка участват двама младежи, а боят се разиграва в пуста местност.

Битката между фена на Локомотив (Пловдив) и Ботев е изключително брутална, тъй като по-едрият младеж поваля на земята своя противник и започва да го души.

Тези, които наблюдават насилието му, казват да спре да го души и само да го бие. Младежът обаче не спира, докато противникът му не изпада в безсъзнание.

"Установени са както участниците, така и всички лица, присъствали на мястото на сбиването, единият от които е снимал побоя. Битката очевидно е уговорена предварително", коментира Гаврилов пред "Фокус".

По отношение на 28-годишния мъж - В.П.Василев, който нанася жестокия побой, са повдигнати обвинения за извършени хулигански действия, причиняване на леки телесни повреди по хулигански подбуди, а отделно от това му е повдигнато и обвинение за закана за убийство, уточни прокурорът. Задържан е за 72 часа.

Материалите по отношение на пострадалия младеж - И.И.Гановски са отделени в друго досъдебно производство с оглед на това, че неговото поведение също представлява хулиганство по смисъла на Наказателния кодекс, съобщиха от прокуратурата.

По данни от разследването изпадналият в безсъзнание младеж е потърсил след боя медицинска помощ, но не е хоспитализиран, пуснат е за домашно лечение, уточни Гаврилов. 

Ако вината на побойника бъде доказана, той може да лежи в затвора до 6 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
2
 
15
 
! Отговори
Антоанета преди 10 години
Само аз ли забелязвам - "всички лица, присъствали на мястото на сбиването, единият от които е снимал побоя."? Тия къде са расли.....Животнинска работа.
26
2
 
27
 
! Отговори
OUT преди 10 години
Тия всички са за изолатор, нямат място в обществото на хората! Супер кухи същества!
25
1
 
15
 
! Отговори
До 26 преди 10 години
Каква нива с дини бе, тези са "гражданчета", те ако блъскат на нивата с дините няма и да си помислят за подобни простотии.
24
2
 
2
 
! Отговори
Icaka преди 10 години
Е дайте линк на видеото де, няма сами да си го търсим!
23
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Накратко маршрута на "футболния фен" в деня на инцидента - От нивата с дини, с голфа до залата за фитнес, срещата за побоя, ареста ...
22
0
 
26
 
! Отговори
Sephora преди 10 години
Каква злоба и нетърпимост, това, че някой друг е фен на друг футбулен отбор, дай да го пребием, убием.От ден на ден простотията става, като епидемия.
21
3
 
25
 
! Отговори
Бай Пешо Щангата преди 10 години
По времето на соца имахме велик спорт, но нямахме хулигани, защото милицията си вършеше работата и тези кратуни бачкаха в тухларните за да им дойде акъла.Сега спорт нямаме никакъв, нямаме спортисти, нямаме успехи, няма школи, няма нищо! Но пък хулигани колко искаш, бият се, чупят, правят безредици...дори няма полиция, която ако не друго поне да ги понабие...Демокрация, сиеваломайката...
20
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А вие ми кажете това нормално ли е? Или аз не съм в ред, или и аз не знам вече.
19
1
 
49
 
! Отговори
Snorky преди 10 години
Ако това се случи в бяла държава на този *** ще му бъде повдигнато обвинение в опит за убийство и вероятно ще остарее в затвора!
18
2
 
55
 
! Отговори
optimist преди 10 години
Пълна идиотщина е българския футбол, заедно с феновете си.
17
1
 
18
 
! Отговори
da преди 10 години
vkarvaite gi v zatvora teq bokluci
16
1
 
31
 
! Отговори
олеле преди 10 години
до сега го гледах клипа във вбокс - брутален е ... тези са животни ....
15
1
 
10
 
! Отговори
redordead преди 10 години
след всеки мач тези, които нарушават реда (+ други заловени за хулиганство независимо дали на мач или не) да ги пращат за по 3 месеца да строят магистралите да видите как ще се направят бързо-бързо...
14
1
 
18
 
! Отговори
Jerry преди 10 години
Хехе, кви оставки, кви промени, кви 5 лева бе? Нищо няма да се промени докато сте такива ***. И децата си така възпитавате и стават оше по- големи *** и от вас.
13
2
 
32
 
! Отговори
?!? до Жожо преди 10 години
Не пробутвай безмислени изказвания. 2000 години църквите са били пълни а стадионите празни, ще кажеш, че никой не е загинал. Това не са футболни фенове, а хилугани и мястото им не е на стадиона, да се трепят сами колкото си искат.
12
10
 
23
 
! Отговори
123 преди 10 години
Футболните фенове са най-големите ВАРВАРИ. Трябва да се елиминират!
11
6
 
15
 
! Отговори
A преди 10 години
До жожокаква църква бе човек, по-покварена църква не знам дали някога е имало - алчност, пезнаказаност, показност, наглост! там ли да се възпитават хората!
10
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ние българите се мразиме, всеки мрази всеки на всякакво ниво, малки,големи,стари,млади - мразя!ние не сме Народ ,ние сме плевели,Трябва да се въведе задължително Христянска религия в у-ще Веднага!
9
1
 
37
 
! Отговори
макс преди 10 години
Много се "филмира" днешната младеж! Сополанковци. Всички станаха ултраси, скинари и т.н., а слушат примерно чалга и хал хабер си нямат от тази " култура"!
8
25
 
14
 
! Отговори
Isus преди 10 години
жожо,най - големите *** са У църквата: педофили , мафиоти, политици и най - вече правослваните овце.