Прокуратурата няма общо с прибирането на Боевски

Сотир Цацаров не знае за общи действия на нашите и бразилските власти
23 окт 2013 23:03,
38
Прокуратурата няма общо с прибирането на Боевски
Сотир Цацаров. Снимка: архив Булфото

Българската прокуратура няма нищо общо с прибирането на Гълъбин Боевски в България, обясни главният прокурор Сотир Цацаров пред БНТ. По-рано днес стана ясно, че в 14.00 Боевски е кацнал на летище София с полет от Париж. Той беше осъден на 9 години и 4 месеца в Бразилия за трафик на наркотици.

Днес нито той, нито адвоката му, нито бразилското посолство коментираха случая. От Министерство на правосъдието обясниха, че че при тях няма постъпило искане за изтърпяване на наказанието на Гълъбин Боевски на българска територия. Министерството на правосъдието не е уведомявано за освобождаването му и не може да коментира завръщането на Гълъбин Боевски в България.

Цацаров добави, че не му е известно да е имало някакви съвместни действия на български и бразилски власти, следователно това може да представлява едностранен акт от страна на бразилските власти.

"Самият факт, че се е завърнал в България на Летище София и е преминал границата, означава, че го е направил с редовни документи", добави още главният прокурор Сотир Цацаров.

Олимпийският ни шампион беше задържан на 24 октомври 2011 година на летището в Сао Паоло със 7.2 кг кокаин и оттогава е в затвора в Итаи.
Боевски се прибираше от турнир по тенис, на който участва дъщеря му Сара. На 15 декември 2011 г. му беше повдигнато обвинение за наркотрафик.

Шампионът ни твърди, че е купил нови куфари, без да знае какво има в тях. Олимпийският ни шампион е категоричен, че е невинен и няма връзки в престъпните среди.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Г-Н цАЦАРОВ МЕН МЕ ИНТЕРЕСУВА КАКВО СТАВА С ПРЕПИСКАТА НА ЖУРНАЛИСКАТА ОТ КАНАЛ 3 СРЕЩУ сТАНИШЕВ ЗА кАМЧЕСКИ ПЯСАЦИ
29
5
 
6
 
! Отговори
Варна,Бургас преди 10 години
Аз съм Българин и се радвам за Гълъбин.Нека да се възстанови и да не обръща внимание на глупостите ,защото те и за сестрите в Либия казваха-ами ако са виновни?А медиите ни са готови да го върнат в затвора само защото са изпуснали Новината и сега не ги ***
28
1
 
17
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 10 години
Егати и тъпите *** ореваха целия ефир.Ами да ви разкрия как е ОСВОБОДЕН боевски жена му се е добрала до Дилма Русев бг президента на бразилия и с хиляди молби и рев ама рев ви казвам му е издействала това освобождение,за кооето тук цяла бг е в шок и ужас,как може такова нещо е те на може,всичко зависи от благоразположението на една президентка в тази държава,и аре стига ни занимавахте с турист преносвач камилар...
27
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Прибира се в държавата на невинните...
26
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ !Да малко ни беше срам защото го хванаха няколко пъти с допинг. Пак нечестнни и мръсни игрички. А когато ти почнеш да копуваш куфари и да патуваш по света, ще видиш каква е вероятността да купиш куфари с кокаин от магазин и ти стане ясно дали е виновен или не! Шампион по тежести да не усети в празен куфар 7кг. Тежес , ти чувашли се какво говориш!?
25
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
То прокуратурата май вече нищо общо няма с престъпността...
24
3
 
12
 
! Отговори
Ти си платен преди 10 години
До НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ !Да се откаже ако иска, не искаме по световните медии да пише , че Български шампион по щанги който е извоювал победите си с допинк, пренася кокаин през границата използвайки детето си за параван. Не искаме такъв шампион е срам за една страна!
23
3
 
14
 
! Отговори
vivian преди 10 години
??? ! Не вярвам на очите си! Как го освободиха, как долетя до тук, а нашите служби хабер нямат? Нямало спогодба за излежаване на присъдите,тогава какво прави тук Кокаин Боевски???? *** ....
22
0
 
7
 
! Отговори
ЛОШ преди 10 години
СВЕСТНИТЕ ООД-максим стависки албена денкова гълъбин боевски петя иванова -има ли желаещи?
21
5
 
6
 
! Отговори
Ифф преди 10 години
Може да е избягал от панделата
20
1
 
13
 
! Отговори
Пророк преди 10 години
До СофиянецДа се смея ли на коментара ти или да плача!? Закона трябва да работи по един и същи начин за всички. Защото съм сигурен , че ако беше с него в една килия, и тои си тръгва защото е намерил връзки а ти оставаш тогава коментарът ти тук щеше да е дру!
19
0
 
30
 
! Отговори
до Софиянец преди 10 години
Да бе - той не е знаел че взима допинг, случайно е вдигнал ръка срещу треньора си Иван Абаджиев, а после още по-случайно е почнал да пренася куфари с кокаин като е използвал за прикритие малката си дъщеря тенисистка....
18
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тук в *** никой нищо не знае,ама ми се струва, че едно е сигурно, гугутката отзад е като трилитров буркан и с щангите ще му е трудно или поне срамно.
17
41
 
9
 
! Отговори
Софиянец преди 10 години
Стига сте го плюли бе,предатели!До последно не се доказа дали действително е виновен.Дори и да е,той преди всичко е БЪЛГАРИН и мястото му е тук,пък и наказан от заноните (ако действително е отговорен ).Изкарахме от черен по-черен,а и той като нас е българин,в една земя сме родени .Излагате се.Бързо забравихте успехите му!Не помните колко радост и гордост ни донесе.Не го сочете с пръст и злобен поглед,че кой знае вие какви сте ги дробили,но мълчите.Политиците са престъпниците,той е само спортист
16
2
 
44
 
! Отговори
еййй преди 10 години
кога минаха 9 години ....
15
1
 
19
 
! Отговори
алъш вериш преди 10 години
Интересно , кой и колко плати за да се случи това? А именно коскоджа ми ти съд на коскоджа ми ти държава да си плюе в сурата!
14
1
 
24
 
! Отговори
Николов преди 10 години
След две години в пандела си е спомнил магазина в който продават куфари с бело.По тъпо обяснение не можа ли да измисли.Марш да търкаш наровете,престъпници си имаме в изобилие.
13
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
haha niama obshto da,toi sam se e pribral na pochivka...6 meseca i e svoboden trafikant,bravo komuniata podkrepiat svoite...
12
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Според мен Боевски е предал поръчителя на злощастните му действия
11
2
 
54
 
! Отговори
аз съм българче преди 10 години
Допада ми тоталната липса на информация и координация сред държавните органи, създава ми усещането за присъствие на държавата.