Прокуратурата няма общо с прибирането на Боевски

Сотир Цацаров не знае за общи действия на нашите и бразилските власти
23 окт 2013 23:03,
38
Прокуратурата няма общо с прибирането на Боевски
Сотир Цацаров. Снимка: архив Булфото

Българската прокуратура няма нищо общо с прибирането на Гълъбин Боевски в България, обясни главният прокурор Сотир Цацаров пред БНТ. По-рано днес стана ясно, че в 14.00 Боевски е кацнал на летище София с полет от Париж. Той беше осъден на 9 години и 4 месеца в Бразилия за трафик на наркотици.

Днес нито той, нито адвоката му, нито бразилското посолство коментираха случая. От Министерство на правосъдието обясниха, че че при тях няма постъпило искане за изтърпяване на наказанието на Гълъбин Боевски на българска територия. Министерството на правосъдието не е уведомявано за освобождаването му и не може да коментира завръщането на Гълъбин Боевски в България.

Цацаров добави, че не му е известно да е имало някакви съвместни действия на български и бразилски власти, следователно това може да представлява едностранен акт от страна на бразилските власти.

"Самият факт, че се е завърнал в България на Летище София и е преминал границата, означава, че го е направил с редовни документи", добави още главният прокурор Сотир Цацаров.

Олимпийският ни шампион беше задържан на 24 октомври 2011 година на летището в Сао Паоло със 7.2 кг кокаин и оттогава е в затвора в Итаи.
Боевски се прибираше от турнир по тенис, на който участва дъщеря му Сара. На 15 декември 2011 г. му беше повдигнато обвинение за наркотрафик.

Шампионът ни твърди, че е купил нови куфари, без да знае какво има в тях. Олимпийският ни шампион е категоричен, че е невинен и няма връзки в престъпните среди.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
4
 
28
 
! Отговори
Къде си Цацаров? преди 10 години
Допинг шампиона влиза в полезрението на американската служба за борба с наркотрафика през 2010 г. Само за година Боевски посещава над 30 пъти САЩ под предлог, че придружава дъщеря си Сара на тенис турнири. Златният медалист от олимпиадата в Сидни през 2000 г. е бил свръзка между латиноамериканска наркоорганизация и български мафиоти. За негов шеф у нас се спряга топ бандита Евелин Банев Брендо.Боевски пребивал жестоко дъщеря си и я използвал като параван за нарко сделки
9
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сега нашите власти няма ли да го препитат този пресъпник как се бяга от бразилски затвор, с какви документи се е прибрал и кой му ги е (из)дал?
8
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гълъбин Боевски използвал 15- годишната си дъщеря Сара като параван за пренасянето на кокаин. Младото момиче, което е една от надеждите на родния тенис, постоянно пътува в чужбина за състезания. Между 15 и 20 години затвор в Бразилия грозят Гълъбин Боевски, след като преди дни беше арестуван на летището в Сао Пауло с 9 кг кокаин. Операцията по задържането на изтъкнатия български спортист е резултат от няколко месечно разследване. Бразилските власти получават информацията на Боевски преди половин година от ***.Щангистът влиза в полезрението на американската служба за борба с наркотрафика пр
7
21
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
сигурно съпартийците му от Герб са му издействали помилване. явно им е нужен всеки член за участие в протестите че редиците оредяха. дано поне куфарите му са останали в бразилия.
6
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
През 2004 г. Международната федерация по вдигане на тежести наказва Гълъбин Боевски за фалшифициране на допингови проби с лишаване от състезателни права за 8 години, което слага край на спортната му кариераСлед училищен скандал със сина му Пол през април 2008 г. е принуден да напусне столичния общински съвет, а неговото членство в ГЕРБ е прекратено същия месец.На 24 октомври 2011 г. е арестуван на летище Гуарульос в Сао Пауло, Бразилия, при опит да напусне страната с 7.2 килограма кокаин. Наркотиците са открити в тайници в два от трите спортни сака на непълнолетната му дъщеря Сара, която г
5
0
 
22
 
! Отговори
нищо общо преди 10 години
Гълъбин,Матей,Кнежа,Италия,Брендио,Скания,Шик кар,***,Зърно.....
4
1
 
28
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
Цацаров много добре знае, че и в Бразилия си имат такава продажна шушумига като него за главен прокурор, за да е Боевски на свобода.
3
1
 
51
 
! Отговори
Богдан преди 10 години
Външно не знае,МВР не знае,Прокуратурата не знае..Боевски да не са го освободили извънземните бе..какво и защо криете,дова ли е прозрачното ви управление..или само Д.Пеевски знае кой освободи Боевски..жалка картинка!
2
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Цаца,то е ясно че вие нищо не знаете...Виж там, да разпределите бонусите до края на годината и преброй още един път бюлетините от Костинброд и можеш да си лягаш да наняш...
1
1
 
25
 
! Отговори
Минува42 преди 10 години
Тия сега да не вземат да се самосезират?