Съдия Мими Петрова "излетя", ВСС я уволни

Наказанието й е заради забавени мотиви по дела с години
31 окт 2013 21:33,
17
Съдия Мими Петрова "излетя", ВСС я уволни
Снимка: архив, Булфото

Висшият съдебен съвет (ВСС) уволни дисциплинарно съдията от Софийския градски съд Мими Петрова.

Дълги години магистратите водиха срещу нея дисциплинарно производство заради забавяне от нейна страна на писането на мотиви по дела, които е водела.

Петрова вече бе наказвана заради същото провинение през 2011 г., когато ВСС намали заплатата й с 10% за срок от 6 месеца.

Тогава магистратите я порицаха заради забавените протоколи за обиска при ареста на Алексей Петров, а тогавашният вътрешен министър Цветан Цветанов обяви, че заради закъснението й шестима от задържаните по делото "Октопод" са се озовали на свобода.

Съдия Мими Петрова гледаше и делото срещу таксиджията за жестоката катастрофа при мола на "Цариградско шосе", която отне живота на двама души.

Сега обаче всички дела, които тя е водила и не са завършили, трябва да започнат отначало.

Петрова може да обжалва решението на ВСС пред Върховния административен съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
10
 
! Отговори
Ханко преди 10 години
Защо заплатите и бонусите в съдебната система са държавна тайна, не трябва ли данъкоплатеца да знае какво възнаграждение вземат магистратите за усърдния си и тежък труд ?
13
1
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
какво от това че са я уволнили,наглата мирославова нали също я ;уволниха;другата която я хванаха мъртво пияна още раздава право,другите който пият ги съди.
12
0
 
10
 
! Отговори
Иванчо преди 10 години
Абе тази не ставаше за съдия от самото начало на кариерата й в Момчилград.Защо ги мъчат до пенсия с тази професия.Не става за магистрат, за другото не знаем.
11
6
 
25
 
! Отговори
Пич преди 10 години
А не бе, жената е невинна! Той Цецо е виновен, той е лошия, че ги караше да си вършат работата, а не да мислят само кой ще им даде повече. Нали така бе, комунисти?
10
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Гошо...ТъпотоВъпросната дама се страхува много повече от Алексей и подобните му, от колкото от евентуално уволнение и ку-клукс клана дето може, ама малко вероятно да се организира у нас... Ще и накривят шапката като я уволнят - след време очаквайте Мими адвокатката, защитник на мутроподобните, и правеща още повече пари! Жалко, но такава е действителността у нас :(
9
1
 
34
 
! Отговори
AIMILIVS преди 10 години
Какво обжалване как ще бавиш дела на мафиоти и ще ги оставяш на свобода ,затвор бе кви са тия обжалвания !!!
8
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Малко прах в очите на ЕСЕС...
7
4
 
28
 
! Отговори
ivan преди 10 години
V BALGARIA NEKOROMPIRANI PROKURORI I SADII PROSTO NIAMA!!!!!
6
4
 
36
 
! Отговори
magistrat 4esten преди 10 години
тази отдавна трябвало е да бъде в Сливенския ,където краставиците ги дават нарязани ...
5
5
 
45
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 10 години
Тази,толкова поразии е нанесла,че едно закъсняло...уволнение е твърде малко и крайно снисходително.Да я поеме военна прокуратура и да се осъди за умишлено бавене и протакане на знакови дела.Строг тъмничен затвор за такива корумпирани магистрати.Ако това не става,народът ще се принуди да вземе...правосъдието в свои ръце,като се създаде нашенска Ку клукс клан.Не може всичко да протича...безнаказано и във вреда на народа;линч и терор за корумпираните чиновници и безнаказаните и...оневинени бандити.
4
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен tova e nai nekorompiranata sadika v bg prosto e s psixi4ni otkloneniq na moi priqtel vodi delo 13 godini 6toto nese qviqva na svideteliq svidetel jenata e perde ina4e lo6o ako te sdi niqma mrdane
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До римпимпи
2
3
 
57
 
! Отговори
Студента преди 10 години
"Висшият съдебен съвет (ВСС) уволни дисциплинарно съдията от Софийския градски съд Мими Петрова."Мене, ако ме хванат, толкова години да забавям дела, предполагам срещу пари, щяха да ме вкарат в затвора няколко десетки години .Уволняват я дисциплинарно, това да не е детска градина .Комедианти, всички сте в ла*ната и затова се оглеждате, като мишки в бъчва .И България, тъне в блатото от мафиоти .
1
1
 
49
 
! Отговори
римпимпи преди 10 години
А ? Не е истина това . Или сънувам? Неее, сънувам си . Я да си доспя .