Борисов даде Йордан Цонев на съд за клевета

Искът е на стойност 50 000 лева
341
Борисов даде Йордан Цонев на съд за клевета
Снимка: Булфото, архив

„Исковата ми молба срещу Йордан Цонев вече е заведена в Софийския градски съд. Искът е на стойност 50 000 лева”. Това написа в страницата си във Facebook лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Причината той да даде на съд депутата от ДПС на съд стана изказването на Йордан Цонев вчера в пленарната зала в парламента. Той се нахвърли срещу отсъстващия Борисов, като обяви, че е "мутра" и "основател на силовата групировка СИК".

Още по темата
Искрите в пленарната зала избухнаха по време на обсъжданията по създаването на анкетната комисия, която да проучи и установи случаите на партизирано кадруване в държавната администрация по време на управлението на ГЕРБ.

„В политическата си кариера съм срещал много идеологически и политически противници и това е естествено, когато се управлява демократична държава. Жалко е, че вместо с аргументи и идеологически принципи противниците ми си служат с обиди и клевети. Освен че засягат лично мен, обидите и клеветите засягат и гласоподавателите на ГЕРБ – над 1 милион български граждани", коментира Борисов в социалната мрежа.

"На заседанието на българския парламент на 31.10.2013 г. в пленарната зала Йордан Цонев в агресивен и безпардонен стил изказа сериозно клеветническо твърдение, което засяга честта и достойнството ми. Изречената клевета ме накара да се обърна към българския съд, който да установи истината", изтъква експремиерът.

"В понеделник продължавам със следващите клеветници…”,  кани се Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


341
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АНТИМУТРАА ти с такива изказвания си направо за рая... хахаха Вярно има много *** народ в България. Колко стотинки ти дадоха за коментара - 20 или 30? Те стотинкаджийте си имат резервиран казан в ада и вероятно и за теб има един. И между другото нали *** бяхте атеисти или вече не е модерно да сте такива и започнахте да говорите за Бог... Вземай си стотинките за тъпите коментари и дано поне за хляб да ти стигат, че за друго партията няма да ти даде, докато си на тази службичка...
45
1
 
43
 
! Отговори
фгхйк преди 10 години
Софийски градски съд ли е компетентния да разгледа жалбата хелоинска?
44
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Цонев, призови Пешо Сумиста за свидетел и Боцко ща има да ти дава едни 50000 лв! За Брендо, италианците няма да го пуснат, а пак би ти свършил работа...
43
15
 
39
 
! Отговори
gude преди 10 години
OSTAVKA!!!
42
7
 
53
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
ВСИЧКИ КОИТО ЗАЩИТАВАТ НАЙ-ГОЛУМИЯ *** БОРИСОВ ДУШИТЕ ИМ ОТИВАТ В АДА ВОВЕКИ И ТО НАПЪЛНО ЗАСЛУЖЕНО!!!ТЪЙ, ЧЕ ВИЕ СЕГА СТЕ ПРОСТИ АТЕИСТИ И НЕ ВЯРВАТЕ В БОГА И ЗАДГРОБНИЯ ЖИВОТ НО КАТО *** ЩЕ СЪЖАЛЯВАТЕ, ЧЕ ИЗОБЩО СТЕ СЕ РАЖДАЛИ :DDDDDDDDDDDDDDDD
41
8
 
63
 
! Отговори
факт преди 10 години
Прав е г-н Борисов.Той не е мутра.Той е бивша мутра с фамозният прякор 'ТИКВАТА"
40
8
 
63
 
! Отговори
Бай хуй преди 10 години
Истината боли тикво проста!!!
39
5
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Boiko na tazi snimka , prilicha na Todor Jivkov .
38
4
 
63
 
! Отговори
ББ преди 10 години
Разберете, аз не съм мутра, бях подведен от всеобщата лудост да нося анцуг и бухалка.
37
2
 
45
 
! Отговори
Скоро преди 10 години
Скоро ще ми писне и ще влеза като Брейвик,ще из приседнат всички откраднати от народа пари!
36
4
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Цонев трябва да си направи труда да намери двама човека виждали Борисов да върти бухалката, ако има оцелели такива!
35
20
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
платените драскачи ще си счупят пръстчетата да си заработват хонорар -нещастници жалки !!!!Колко плащат от младежкото БСП ??Или ДПС ??? намерили кой да защитават най- големите мошеници в страната
34
2
 
35
 
! Отговори
до 41 даун преди 10 години
Много си прав,подкрепям на 100 процента
33
8
 
41
 
! Отговори
go6o преди 10 години
i kato se dokaje 4e si pove4e ot mutra ,kvo pravim ....tikva s tikvite
32
4
 
45
 
! Отговори
ДАУН преди 10 години
Е-е-е ,че те двамата са от едно котило,само че интересите им се пресичат и ако единият крадне повече,то за другият ще остане по малко , та за това се ядат един друг !
31
17
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До чл. 69айде *** го сага този член -за обиди ,клевети и лъжи къде и как ще има имунитет бе *** -нали тогава всяка твар с имунитет ще може да се гаври безнаказано с който си ще -аман от *** специалисти по всичко !!!!
30
22
 
45
 
! Отговори
аре чупка бе !!! преди 10 години
До АНТИМУТРАПий си хапчетата бе *** -мутра е онази тлъста *** от парламентарната група на Данчо -Ментата ,която щеше да става шеф на ДАНС -а този пицар с прякор който не значи във всеки случай миризлива билка -е станал нарицателно за измамник и мошеник -той ще ми дава оценки ,този *** който прехвръква от партия в партия като пеперудка заради интереса !!!!!!
29
12
 
64
 
! Отговори
чл. 69 преди 10 години
Боко, Боко... да беше прочел поне веднъж Конституцията, освен Винету, щеше да откриеш Чл. 69. Народните представители не носят наказателна отговорност за изказаните от тях мнения и за гласуванията си в Народното събрание.Така че както винаги "ще направиш в морето дупка" само и само да се "къпеш в светлината на прожектора"
28
14
 
62
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
НАЙ-ГОЛЯМ *** И НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ БУДА Е ЧИСТ КАТО МОМИНА СЪЛЗА!!!!
27
19
 
42
 
! Отговори
5f5 преди 10 години
До СИК от УикипедияЗащо лъжеш бе,червена тикво,ИМЕНА КОИТО МЕДИИТЕ СВЪРЗВАТ С ГРУПИРОВКАТА-ти за *** ли имаш хората?