Тони Мамата заплашвал убиеца от "Соло"

Майката на Илиян: Не знам къде е, но му вярвам, че е невинен
Обновена: 12 дек 2013 11:23 | 12 дек 2013 11:22, Анисия Иванова
73
Тони Мамата заплашвал убиеца от "Соло"
Илиян Тдоров. Снимка. Архив Булфото

Синът ми се страхуваше за живота си, каза в интервю пред БНТ Петя Тодорова, майката на осъдения за двойното убийство пред дискотека "Соло" Илиян Тодоров.

Преди няколко дни Илиян Тодоров окончателно беше признат за виновен, че смъртоносно е намушкал Кирил Въжаров и Васил Александров пред дискотека „Соло“ на 18 април 2009 година.

Още по темата
Вместо да влезе в затвора, осъденият на доживотен затвор Илиян изпрати видео до медиите, в което младежът обяснява, че не той е убиецът на Васил Александров и Кирил Въжаров.

Вчера зам.-министърът на правосъдието Илия Ангелов каза, че е подготвена Европейска заповед за арест и се прави всичко възможно Илиян да бъде открит и да изтърпи наказанието си.  Очаква се и Интерпол да се включи в издирването.

Въпреки доживотната присъда на съда майката е убедена, че синът й е невинен. Семейството е ангажирало адвокат и ще търси правата си в Европейския съд. Документите също вече са подготвени, допълни тя. Петя Тодорова е категорична, че не знае къде се намира синът й, но напълно оправдава постъпката му - да избяга, за да не изтърпи наказанието си.

Тя разказа, че на срещите си в затвора с него той е признал, че се страхува за живота си.

"Илиян се страхуваше и много неща ги разбрахме постфактум. Постфактум разбрах и защо не е говорил. Ние с баща му разчитахме, че той ще говори. Когато попадна в затвора, на срещите с него той споделяше, че се страхува за живота си. Каза, че в същия затвор пребивава и едно от децата на Александрови. Всъщност то е отгледано като трето дете в семейството - Тони Мамата. Това е дясната ръка на Златко Баретата. Беше заплашван. Дори беше малтретиран физически", твърди майката.

"Когато обсъдих това с него и исках да направя среща с директора на Централния софийски затвор, той каза, че се страхува, каза, че в затвора правилата са различни и такива неща са недопустими, подобно нещо може да му коства живота", каза Петя Тодорова.

На въпрос доколко е достоверна информацията за Тони Мамата, тя отговаря: "При четиричасовите свиждания се засякох и с други хора, чиито имена не бих искала да коментирам, които споделиха същото. И всеки път, когато съм му казвала да говори, той казваше - има достатъчно доказателства. Екпертизите ще покажат всичко. За три секунди няма как да убиеш двама души и да раниш трети", посочи майката на Илиян. 

Тя подкрепя тезата на сина си, че семейството е било заплашвано със смърт,  за да не казва Илиян истината по случая "Соло". Въпреки това майката и бащата са се надявали той да проговори в съдебната зала.

Според Петя Тодорова страхът за живота му е бил по-силен от истината, а присъдата е била политическа поръчка, тъй като баща му е общински съветник от БСП.

На въпрос дали тя и семейството й са повлияли на съда, тя каза - „Как би могъл един общински съветник да повлия на четвъртата власт?“.

„Най-важното, което искам да му кажа е, че го обичам и че му вярвам, не съм имала причини да не му вярвам“, категорична беше Петя Тодорова. „Знам, че дълбоко в себе си той ме осъжда за това, че не можах да направя достатъчно, той смяташе, че просто не може невинен толкова дълго време да стои в затвора. Знам, че ще продължи да ме упреква“, допълни тя.

По думите й, ако призове сина си да се върне, тя би го обрекла на гибел.

В студиото на телевизията говори и Радмила Въжарова, майката на една от жертвите - Кирил Въжаров.

"Моята позиция коренно се различава. Аз не искам да влизам в коментари нито на клипа, нито на последващото интервю, защото съдържанието на двете послания са пълни лъжи. Няма да коментирам пълни лъжи", категорична е почернената майка.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вижте само какви неграмотни *** защитават двойния убиец - пишат хокейсти, да не говорим за "разсъжденията" в коментарите им...
24
11
 
8
 
! Отговори
Реалист преди 10 години
Определено нещо леко "странно" има в цялата работа. Този като го гледам тежи максимум 60 кила, ама иначе успял да наръга 3-*** яки хокейсти и с един удар да ги повали всичките... лека им пръст на момчетата, но да не би ония да са почнали да си избиват пиянските комплекси типично по български на срещу по-слабия. Просто този път не са попаднали на правилния човек. Или този е някакъв нинджа или нещо не е както трябва...
23
4
 
9
 
! Отговори
хах преди 10 години
Знаят родителите, че хората са прости и недоволни от съда и добре използват това, за да насадят съмнение в обикновения човек, който гледа много филми и съчувства на натопените герои. Вземете вижте пак движението на процеса, запознате се с детайлите и тогава пишете, пишман моралистченца. Тая майка дори да е видяла как е заклал трите момчета пак няма да приеме, че е виновен, вие въобще познавате ли човешката природа и майчинските чувства?
22
1
 
10
 
! Отговори
хах преди 10 години
Тука някви лигльовци са яли бой и нападат хокеистите. Всеки ден се млатят разни комплексари по дискотеките - има ли всеки ден убити хора? Тоя се е опитал да премахне 3ма човека, наръгал ги е в гръб, очевидно няма рани по лицето. Това стана мания в София - някой да те погледне накриво и да имаш право да го ступаш като ако си по-як не е ок, ама ако си 60 кила пикльо можеш да правиш квото си искаш.
21
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ами тези двамата ако не бяха се правили на хокеисти на улицата сега щяха да са живи.Без значение кой ги е наръгал .Да не си мислите ,че някой ги е наръгал ей така за кеф.Защо няма наръгани други ами точно тези двамата.И забелязали ли сте колко доживотни присъди са дадени последните 23 години .И в какви случаи.Даже някои заподозрени се самоубиваха с пистолет при наличието на 10 ченгета след арест.Всичко е едно голямо шоу.
20
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ostavete maikat da govori kakvoto si iska.ste doide den kogato ste ii dokajat 4e e znaele kade e sinat ii i 4e mu e pomagala da se pokrie. tia e skrila sinat si, no tia e skrila i ubiec. vsi4kite tezi istorii 4e stoto basta mu bil ot bekapeto sme gi 4uvali i vijdali ot kak bekapeto sastestvuva.no naglostta da e oble4ena v proletni cvetove kogato ima drugi dve maiki v 4erno me pobrakva.tazi jena e urod!
19
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В затвора да пратят родителите на хокеистите, които са ги възпитали да бият хора по улицата, защото те са истинските виновници за тяхната смърт.
18
19
 
9
 
! Отговори
pk преди 10 години
`Чиста самозащита!3-*** арогантни спортисти искат да пребият един слабоват младеж вследствие на което го отяждат те.Разбирам скръбта на родителите,но всеки да си е правил сметките.Тоя Илиан трябва да го оставят на мира.
17
10
 
11
 
! Отговори
Erdinc преди 10 години
Пич, чакаме те с нетърпение в панделата. Бай Ставри ти направи булчинска рокля, Аспарух Буя иска да се жени за теб. Аз ще съм кум на церемонията... Не се плаши, нали си пич, изрусен с джиджани очилца. Айде побързай, че изнасилвачите и рецедивистите тук нямат търпение да се запознаят с теб. Мама да не се притеснява, попадаш на добри ръце!
16
3
 
26
 
! Отговори
До 11 преди 10 години
Абе пич виждаш ли снимката на статията горе? Това е от задържането му на следващия ден. Да виждаш да е пребит? Имаше и интервюта с другите които са били с него. Няма нито един с драскотина дори. Оня е утишъл и е мушкал убитите в гръб, нито един от тримата не е намушкат отпред. Ти каква самозащита виждаш в това някой да си тръгне, след 10 минути да се върне с нож и да отиде и един по един да мушка, мушка, мушка в гръб единия, след това отива и пак мушка, мушка, мушка, мушка втория, после третия
15
5
 
25
 
! Отговори
тиранозавър рекс преди 10 години
На кой осъден убиец ,медиите дадоха възможност така свободно да се изказва , да праща видео на главният прокурор , че накрая и да избяга .Този двоен убиец , оправдан напълно на първа инстанция от поръчкова съдийка явно има много силна протекция.
14
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Според мен появилите се защитници на Илиян Тодоров ,които са му помогнали да не бъде напердашен от спортистите са истинските убийци.Обвиняемият е съучастник в тройното убийство,но не е убиец,въпреки ,че побоят завършил с три убийства е станал по негова вина.
13
23
 
13
 
! Отговори
Искаме като в САЩ преди 10 години
Двуметрови и сто и двадесет килограмови ХОКЕИСТИ .Млатят се на леда .Млатят се пияни и по улиците. Ако ги е убил , то е защитавал честта и живота си . Крайно време е да се защити правото на лична и имуществена неприкосновеност на гражданите , както е .в САЩ.Там след даване на обяснения биха го потупали по рамото за проявена гражданска доблест.
12
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ама видите ли той не бил убиеца, само че избягал от местопрестъплението с такси, похвалил се че заклал трима, още същата нощ след събитията си остригал косата и я боядисал руса, не казал нито дума на трите дела, отказал детектор на лъжата, единствения оцелял го разпознал.. А сега и в затвора се държали лошо с него, първо какво очаква да е в затвора? петзвезден хотел ли? Ако тоя мамата е брат на единия убит какво очаква? Да го посрещне с хляб и сол? Този е от наглите убийци наричат ги психопати.
11
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Имат ли право АНГЕЛИТЕ да ПРЕБИВАТ някого , само защото говори на английски с чужденци ? Майките скърбят , но защо са ги възпитали такива арогантни и агресивни побойници . Каквото повикало , такова се обадило. По силата на какво право , само защото някой е физически силен и му прави удоволствие да пребива непознати , срещнати на улицата. Това родителите го виждат , като сваляне на напрежението и релакс за кеф . Никой няма право да бие безпричинно .Никой не е длъжен да търпи малтретирането .
10
5
 
22
 
! Отговори
Н. ГЕНОВ преди 10 години
САМОЗАЩИТА ЛИ? А ЗАЩО ТОГАВА ЖЕРТВИТЕ СА НАМУШКАНИ В ГЪРБА? ПЛЮС ТОВА НЕ МИ СЕ ВИДЯ МНОГО ЕДРО ТОВА МОМЧЕ, КОЕТО Е ОЦЕЛЯЛО...
9
14
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всяка майка трябва и е длъжна да защитава децата си.Но тук става въпрос за убиец и то масов.Как може тази *** да подкрепя убиеца, па бил той и неин син?!Да го хванат и да гние в затвора.А това че бил заплашван е предварителен сценарий. То си личи че са се наговорили.
8
20
 
24
 
! Отговори
осъден по догадки преди 10 години
Има записи как убитите тестостеронни мутряги го млатят , защото не ги кефи , но няма запис той да ги ръга с ножа. Има само показания на дежурните кошаревски свидетели. Има само предположения . Ами ако казва истината.
7
22
 
16
 
! Отговори
кг преди 10 години
АБЕ ГОЛЕМИ УМНИЦИ СТЕ ТУКА БЕ С ПРОМИТИ МОЗЪЦИ ОТ ЖУРНАЛИСТИТЕ ,ЗАЩО ЕДНА САМОЗАЩИТА СЕ ТРЕТИРА КАТО УБИЙСТВО С ПРЕДОБЕДНО ВМЕНЯВАНЕ НА ВИНА ?СКАЧАТ ВИ ТРИМА ДА ВИ ТРОШАТ ОТ БОЙ КАК ЩЕ СЕ ЗАЩИТИТЕ БЕ ?ТРИМА ЕДРИ ТИПА ?ПОНЕЖЕ СТЕ ДЕГРАДАНТИ ЩЕ КАЖА ЧЕ НЕ ЗАЩИТАВАМ НИКОЙ ,НО ПОЖЕЛАВАМ НА ВСИЧКИ *** ДА БЪДЕТЕ НА ТОЗИ НА МЯСТОТО ДА ВИ СКОЧАТ 3 ЕДРИ ТИПА ДА ВИ БИЯТ В ЯРОСТ С НЕЯСНИ ПОСЛЕДСТВИЯ ,КОЙ КОГО Е НАРЪГАЛ НЕ ЯСНО ,НО ДЕЛОТО ВМЕНЯВА ПРЕДВАРИТЕЛНО ВИНА ,СВИДЕТЕЛИТЕ СА ПРИСТРАСТНИ И ЛЪЖЦИ.
6
3
 
32
 
! Отговори
Чавдар Михов преди 10 години
На въпрос дали тя и семейството й са повлияли на съда, тя каза - Как би могъл един общински съветник да повлия на четвъртата власт?. Човек се учи, докато е жив. На 50 години разбрах, че съдът бил четвъртат власт.