Отнемат имущество за над 600 хил. лв. на Юзеир Юзеиров

Над 1 млн. лв. било разминаването с доходите му
6 яну 2014 18:58, Анисия Иванова
13
Отнемат имущество за над 600 хил. лв. на Юзеир Юзеиров
Архив: Булфото

Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество /КОНПИ/ запорира имущество за над 600 хил. лв. на Росен Йорданов, по-известен като Юзеир Юзеиров, съобщиха от комисията.

Проверката срещу него е започнала в началото на 2013 г. след получено уведомление, че Йорданов е осъден за недекларирани доходи и неплатени данъци за 2008 г. за близо 90 хил. лв.

Още по темата
Установеното от инспекторите на комисията разминаване между доходите на Йорданов и придобитото от него имущество за последните 10 години е над 1 млн. лв.

По искане на комисията Окръжният съд в Търговище е допуснал обезпечение на пет коли, дружествени дялове в две фирми и над 200 имота на Йорданов на територията на Търговище и Велико Търново.

Това са предимно земеделски земи на обща площ над 1000 дка, които в по-голямата си част са придобити на името на юридическо лице, на което Йорданов е едноличен собственик.

Установени са и множество преводи в евро на средства в банкови сметки, без да има декларирани доходи.

Това е първият иск на комисията по реда на новия Закон за отнемане в полза на държавата на незаконно придобито имущество. Според неговите разпоредби в тримесечен срок КОНПИ трябва да внесе в съда и иск за отнемане на имуществото на Юзеиров.

Юзеир Юзеиров бе задържан през 2010 и 2011 година в Белгия за нарушаване на трудовото законодателство и наемане на нередовни работници.

У нас той и брат му Али са известни с опитите да учредят мюсюлманската партия "Отоман".

През 2010 г. двамата бяха обвинени в организиране на партия на религиозна основа, в провеждане на митинг събрание на незаконна партия, както и в едро хулиганство - заради строителството на паметника на незнайния турски воин в село Славяново, който беше съборен от властите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
22
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 10 години
"Гордият турчин Юзеиров" го е срам от турското му име ,затова в Европа се представял като Росен Йорданов. *** жалък. Липсва му Възродителния процес на човека.
11
1
 
4
 
! Отговори
Шаран -БГ преди 10 години
Италианците имат чудесна поговорка :"Ако не е истина, добре е измислено"Вгледайте се внимателно погоре в образа на гжа Темида Софийска. И тя наднича с дясното си око под превръзката, за да види удовлетворява ли я вида и размера на рушвета. И то тая дето е от камък/мозайка/! Тия от КОНПИ да не са с каменни сърца и завързани очи??? Нали всеки може от 1000000 да извади "над 600000 " ? Къде ли е разликата ???
10
5
 
16
 
! Отговори
МРАВКА преди 10 години
С ТОВА МИ СЕ СТРУВА ЧЕ СЕ ПРАВИ ОПИТ ДА СЕ ОТКЛОНИ ВНИМАНИЕТО ОТ ДОГАН ,МЕСТАН И ЦЯЛАТА ВЪРХУШКА НА НЕЗАКОННАТА Д.П.С. И НАИ ВЕЧЕ ОТ БИСЕРОВ .
9
4
 
25
 
! Отговори
varg vikernes преди 10 години
Така му се пада на амуджата.
8
3
 
40
 
! Отговори
Мужик преди 10 години
Ей сега е момента приберат и лидера на партия *** че и той е от същото котило!
7
3
 
15
 
! Отговори
anonimen преди 10 години
Samo taka konfiskuvaite mu vsi4ko na toq Negodnik i da varvi na maika si v pu...ta.Religiozna partiq ste mi pravi.Abe alankolu -feisal nestasten kade se namiras ti be?V Balgariq po konstituziq sa zabraneni vsekakvi religiozni partii.I kakav pametnik na porobitelite nasi ste pravi toq ***.Za takiva kato nego samo raztrel
6
2
 
31
 
! Отговори
Snorky преди 10 години
Най-големият мафиот на всички времена Ал Капоне е осъден за укриване на данъци в размер на около 32 000 долара на 11 години затвор. По онова време той е печелил между 7 и 10 милиона долара на седмица. На база на това защо този горе посочения *** не е в затвора питам аз????????
5
1
 
8
 
! Отговори
IIvanoff преди 10 години
Къде ги намират тези *** бе -> да ги ползват да ни ушиват НАС и после да им прибират всичко на ТЯХ!
4
20
 
6
 
! Отговори
kopuk преди 10 години
silen si uzeir aga xelal olsun
3
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонименкопанарска
2
2
 
99
 
! Отговори
до 1 преди 10 години
Няма АМА, няма "хубава"! Така се спонсорират терористичните клетки в цял свят! Хайде сега и от затвора да не излезе! Както каза Путин, който иска шериат, да ходи там, откъдето е излезнал!
1
5
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"хубава работа" АМА.......