Дамбовеца съди държавата, иска ?85 млн. пропуснати ползи

Той бе задържан при акция "Октопод", но освободен срещу подписка
Обновена: 14 фев 2014 08:55 | 14 фев 2014 08:55,
59
Дамбовеца съди държавата, иска ?85 млн. пропуснати ползи
Снимка: flickr

4 години след операция "Октопод" един от обвиняемите - Пламен Стоянов, известен като Дамбовеца, съди България за 85 милиона евро.

Той беше задържан като част от групата на Алексей Петров и освободен срещу подписка.

Още по темата
Дамбовеца беше обвинен, че е участвал в организирана въоръжена престъпна група за извършване на рекет, изнудвания, данъчни измами с ДДС и проституция, делото се точи по родните съдилища вече над три години.

В жалбата му до Страсбург, която е над 100 страници, адвокати са описали надлежно всички действия и бездействия на правителство, министри, служби, прокуратура по задържането на бизнесмена.

"Отидохме в етап, в който съдът в Страсбург реши да разгледа делото като пилотно", обясни пред Нова тв Пламен Стоянов.

"Поискаха да направим одит на щетите и пропуснатите ползи. Оттам излезе едно 8-цифрено число, а моят иск е за 85 млн. евро", каза Дамбовеца и допълни, че щетите за фирмите му са далеч по-големи.

По думите му одитът е извършен от международно призната компания, а адвокатите му съобщили, че ако спечели делото, ще получи около 50-60% от исканата сума.

"Държавата е едно, родината е съвсем друга работа, защото за родината се умира, а държавата трябва да се съди, защото когато не я съдим, тези лоши практики, тези престъпни практики продължават", настоя той и посъветва българите да търсят правата си в Страсбург.

Дамбовеца все пак призна, че завеждането на едно дело в съда по правата на човека е скъпо начинание, платил 5000 евро, за да входират документацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
5
 
7
 
! Отговори
Сандо преди 10 години
бе то ясно че тоя е пишман бизнесмен с неясен произход на парите, но и държавата начело с бат Бойко се рекитираше наред.нека усетят че има и над тях някои които да ги пляска през ръцете
34
8
 
20
 
! Отговори
(НМ) Народна Милиция преди 10 години
Дали Дамбовеца е прав или не съдът решава.Дали е спечелил купища пари незаконно също съдът решава.Но Борисов тръгна с рогата напред желаейки бизнеса на Дамбовеца,нещата малко се объркаха за Борката.Сега,след като не си е изпипал нещата правилно нека самия ТОЙ Борисов да заплати пропуснатите ползи на така наречения Дамбовец(ако съдът в Европа реши,че той е прав)Много пари ли? Има начин нека ГЕРБ да плати от субсидиите си грешките на самозабравилия си господар.
33
7
 
4
 
! Отговори
Невен преди 10 години
Този да не е шезофреник? В случая държавата и родината в неговия случай са едни и същи.
32
12
 
16
 
! Отговори
Гошо преди 10 години
Мисля че е време всички беди които ни причини пожарникаро-физкултурното провителство да се стоварят имено върху Тиквата и Ухото! Ако Дамбовеца успее да осъди държавата за престъпните безобразия на тези две карикатури да му платят ТЕ като им вземат държавната издръжка на партията им и да им запорират къщи и апартаменти! Жалкото е че има безумно много пострадали от тези кухи но адски нагли ***!
31
3
 
7
 
! Отговори
itso преди 10 години
AKO BESHE V NORMALNA DARZAVA TOZI OT ZATVORE NIAMASHE DA IZLEZE
30
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нищо нищо,само трупат рейтинг за ББ.Предполагам ,че съвсем скоро и братя Галеви ще заведат 12 цифрен иск към държавата. Изобщо каква е разликата между родина и държава? Изобщо,този като го гледам как изглежда единственото от което би умрял е алчност.
29
4
 
15
 
! Отговори
Strict преди 10 години
"Пламен Стоянов, известен като Дамбовеца, съди България за 85 милиона евро."Едно време почти успяхме да изчистим държавата от такива ***, но сега виждам, че сме пропуснали да ги премахнем до девето коляно. Само търпение, в живота винаги има втори шанс! Нека да продължават да трупат мръсните си капитали, така след време ще има доста за преразпределение. Казано е: първите ще изчезнат, а последните ще станат първи!
28
2
 
24
 
! Отговори
НАРОДЕН СЪД преди 10 години
за такива бизнесмени, техните покровители и слагачи. КОНФИСКАЦИЯ в полза на държавата на всичко "ПРИВАТИЗИРАНО" по времето на Великата Криминална Революция 1989г- 2014
27
0
 
23
 
! Отговори
безпартиен преди 10 години
Докато виновните за провала на разследването не си платят със собственото си имущество за урок на останалите мераклии за слава ,няма да станем нормална държава
26
7
 
16
 
! Отговори
Tina преди 10 години
Омръзнаха ми хора, които съдят България. Същите, които са крали тази България и са трупали пари от престъпност. Наглостта им е безгранична. Аз не съм съгласна моите данъци да отиват за "обезщетения" на всеки, който му е хрумнало да съди. И защо България? Защо не лично Бойко? Той е подписал заповедта за задържане, не аз. Не българския народ. Не и България. Но е по-мъжествено да съдиш беззащитна България, а не Бойко, за когото са САЩ,Израел и милиардите на "Цветето мое"...
25
4
 
12
 
! Отговори
losho преди 10 години
какво пискате! Правилно си иска човека. Цялото общество има грях към тази земя и народ! Ние сме едни мазохисти към нас самите. Живеем в параграф 22 и няма управия!
24
0
 
10
 
! Отговори
Ok! преди 10 години
До Анонимен 16Ако съм ***, както си написал, тогава плащай ти. Аз нямам такова намерение. Но накрая ще плащаме всички. А тези които са виновни, ни лук яли, ни лук мирисали.
23
3
 
19
 
! Отговори
BOYAN преди 10 години
И как пък ги изчисли 85 милиона,държавата ако беше държава една данъчна проверка да му спретне на фирмите за последните години като са толкова печеливши да се види дали всичко е декларирано,но за съжаление не е това случая у нас
22
1
 
26
 
! Отговори
optimist преди 10 години
Няма такава държава. Дори племената по джунглите живеят по-рационално и по-организирано от нас.
21
3
 
22
 
! Отговори
ицо преди 10 години
Герой на новото време...Да не забрави да иска някой лев и за тигъра!Народе ние живеем в някаква абсолютна комедия(трагедия)
20
1
 
19
 
! Отговори
Някой си преди 10 години
И що да е ***? Какво накриво е казал? Като погваш някой, го погваш със солидни доказателства! Такива щото, дори корумпирания ни съд да не може да каже и копче и да го прати на топло.А не сабахлем се събуждам, криво ми е, жената не пуска, тъщата идва, любовницата не ме *ва, а дай да спретна една акция, че хем имам да му връщам за стари сметки, хем си вдигна малко рейтинга.Е не става така, ама кой кой да им каже?
19
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не лош бизнес....аз арестувам аверчето,то съди държавата,делим на две:)))
18
1
 
5
 
! Отговори
още ли сте тук ? преди 10 години
стойте, стойте и не мърдайте повече !!!
17
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Един по един престъпниците излизат на свобода със съдействието на БСП. После правим акция Безсилие с жандармерията за замазване очите на електората.
16
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Ok!***!