Куршум джамия в съда, а отвън протести: Свобода или смърт!

Протестиращи изпочупиха стъклата на Джумая джамия
Обновена: 14 фев 2014 14:03 | 14 фев 2014 12:03,
271

Снимка: Булфото

Апелативният съд в Пловдив даде ход на делото по жалба на Община Карлово срещу решението на Окръжния съд, с което сградата на бившата Куршум джамия се присъжда на Главното мюфтийство.

До момента пред магистратите са се изказали адвокатите на Община Карлово, а в момента тезата си излагат представителите на Главното мюфтийство.

Още по темата

Малко след 12 и 30 часа пледоариите mриключиха и до 30 дни магистратите ще излязат с решение по спорния казус.

Пред сградата на съда над хиляда души от цялата страна протестират със запалени факли. С емоционални изказвания ораторите припомниха важни откъси от българската история.

Кордон от жандармерията е застанал пред входа на съда, с лице към демонстрантите, които държат плакати с надписи и пеят възрожденски песни.

Протестиращите заявиха, че са готови за крайни действия, за да защитят страната, "ако съдът продължава да слуша мюсюлманите, а не българския народ".

Впоследствие част от тях тръгнаха из улиците на Пловдив и блокираха възловото кръстовище на булевардите "Шести септември" и "Цар Борис Трети Обединител".

Шествието на протестиращите беше предвождано от деца от народно читалище "Христо Ботев" в Калофер, полицията плътно следваще похода им.

Униформените обаче не успяха да овардят прозорците на Джумая джамия, които бяха изпочупени от разгневени протестиращи, които хвърляха павета, камъни и бомбички по сградата.

Повече от 10 минути хората скандираха: "Долу ДПС" и пееха възрожденски песни.

Малко по-късно хората потеглиха към турското консулство, предвождани от свещеник, държащ голям кръст и икона на Исус Христос. Демонстрантите скандират: "Българи, юнаци" и "Свобода или смърт".

Пред консулството има засилено полицейско присъствие, униформените са с каски и щитове.

Броят на участващите в митинга непрекъснато се увеличава. По данни на полицията те са 3000 души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


271
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
188
4
 
44
 
! Отговори
Няма закони, преди 10 години
Помня че в Асеновград турците изградиха висока джамия, Някой хвърлил там свинска глава и джамията остана непостроена, Това поражда само омразаПитам скапаното правителство, не ви ли е срам да оставите по такъв начин да се решават проблемите между етносите в България? Ако България е на българите нека да има закон който да забрани строежа на джамии, а не да карате хората да се мразят и трепят помежду си, аз имам добри приятели турци и като гледам беззаконието в България ще ни накарат да се мразим
187
20
 
22
 
! Отговори
който преди 10 години
Който мисли ,че турците в България са врагове на тази държава е най-големият предател и трябва незабавно да бъде съден,осъден на смърт за измяна на Родината и да бъде разтрелян публично пред Народното събрание на Република България.Ако България беше правова държава това нещо не би се случило. И ако се случи деятелите на това позорно явление би трябвало,належащо и задължително е да бъдат съдени и осъдени по най-строгия начен-доживотен без замяна...ЕЙ Д А Н С КАКВО ПРАВИТЕ? УТРЕ ЩЕ Е КЪСНО!!
186
4
 
64
 
! Отговори
p.djuf преди 10 години
Единствения проблем на българските мюсюлмани им беше Куршум джамия в Карлово!На 100 метра от родната къща на Левски!Аз ако отида в Анкара да строя църква до мавзолея на Ататюрк, те как ще се почувстват?насила си търсят белята и проблемите!Само това ни трябва сега- етнически сблъсъци, щото цъфнахме и вързахме.
185
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не помниш ли историята си, нямаш бъдеще.
184
5
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** са по-болния проблем на България. Турците са малко ***, изостанал заради религията си народ но са тудолюбиви хора . Това че строят джамии в страната ни те не са виновни, виновен е българмкия продажен закон
183
22
 
24
 
! Отговори
Mehmed Bei преди 10 години
Hahaha....aideee...kauriii....gotvete se i svikvaite s novite gospodari. Skoro vsi4ko tuka shte e nashe....kyde ste trygnali s nad 2 miliona napikani i nasrani starci, milion i kusur sa romite i te na nasha strana i nie bashka otgore....hohohoho.....skoro skoro hahahaha vashta m*ma mrysna kaurskaaaa!!!
182
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До до 187 от славянин;Ти си кух и глупав колкото една тиква, та и по-вече. А защо арменците,католиците,евреите,момромоните имат църкви в България.Българите са единственното изчадие в смета които мислят,че техните санародници са им поробители и врагове. Бълграите единственно мислят съседа си за враг номер едно.Глупава мисъл.Защото турците никога няма да направят онази глупост от 1394-99 година, да ви включат в пределите на държавата си, вие да си клатите краката и да си живуркате а те да ви пазят
181
3
 
29
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
Тази джамия е построена на българска общинска територия и принадлежи на цялата община Карлово,а не на някакви анонимни имами,въртящи далавери. Нека пак да се използва,нямам против,но да се знае,че принадлежи на република България. Това според мене е най-правилното. И Съда,трябва да отмени това идиотско решение. Поне този протест има някаква кауза,а не просто безразборно викане и плюене. Дано тия съдии се усетят и един път да решат правилно
180
9
 
22
 
! Отговори
? преди 10 години
То от това коварно и проклето същество,събрало в себе си всичко нарицателно ,като лентяйство, алкохолизъм,*тво,омраза,злоба,завист друго освен да пали и събаря нищо друго не може да се очаква. Народ който през време на съществуването си нищо същественно не е построил, изградил, опазил и предал на поколенията не може да знае цената на труда и мира. Не може да иска мир защото негото бъдеще е в кражбата,грабежа, палежа,убийствата, разоренията.Но идва ви края, скоро друга песен ще се пее.СКОРО
179
4
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз не мразя Турците! Обичам ги когато са си в Турция ! Комшу винаги ще бъде добре дошъл но само на гостиАз не мразя ***! Обичам ги когато са през 9 морета от дома и родината ми
178
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
6TE DOJIVEIA LI DA VIDIA VSICHKI BALGARSKI PARTII ZAEDNO SRE6TU MRASNICITE OT DPS I PODOBNI OBRACHITE OT FIRMI I MAFIOTI NA 60 GOD SAM
177
6
 
20
 
! Отговори
благодарности преди 10 години
Историята помни много добре трагичното кончина на много видни лица поради меголомания,нарцизъм и лудост, помни също така,че понякога лудостта довеждо до гибел цял народ.Българите са били нагли няколко пъти от 135 години и винаги са оставали на*ни насред Европа.Това са 1912-13,1915-18 години.Сега пад полудяха и подивяха.Да наистина е време да се опъне плет между съответните националности.Да има всеки право да живее в свои граници и в управление да видим тогава кой кого е хранел.СВОБОДА ИЛИ СМЪРТ
176
2
 
29
 
! Отговори
бай иван преди 10 години
До АнонименЗащо толкова мразите българите, какво Ви са направили. Аз не мразя турците. С обикновените хора сме живяли дълго и добре по комшийски.Дано живеем в мир и сполука и занапред.Ако ровим в миналото има много кръв. Мойта прабаба и прадядо също са заклани в Стара Загора.
175
1
 
19
 
! Отговори
Homer преди 10 години
Красими Руев - ***!!!
174
4
 
22
 
! Отговори
до 181 преди 10 години
Майката на Станишев,Дина Сергеевна Мухина,е една от създателките на македонскиот йезик,заедно с Блаже Конески и Самуил Бернщайн.Да е жива и здрава,но питайте за нея и действията и македонскитe българи.Морал и чест?
173
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
KOSTOV GO KAZA DPS E PROKLIATIETO NA BALGARIA O6TE PREDI 20 GOD NESAM MU FEN NA KOSTOV NO ZA ZALOS E PRAV ZA TOVA
172
7
 
19
 
! Отговори
Shit преди 10 години
vmesto da svalyat tzentralnata kradliva bg mafiotska vlast, deto gi darji kato eu robi s po 100 evro mesechen dohod, pishman babaitite tragnali sreshu krotkite musulmanski miryani da se pravyat na "heroi"?!uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!
171
4
 
37
 
! Отговори
КОКО преди 10 години
Турция е съгласна да върне Света София в КОНСТАНТИНОПОЛ на гърците и тя да бъде отново православен храм ВЯРВАТЕ ЛИ
170
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
VSICHKI BALGARI ZAEDNO SRE6TU OLIGARSITE POLU CHOVECITE *** I DPS SEGA E MOMENTA
169
10
 
21
 
! Отговори
+ paradox преди 10 години
varvari i teroristi !kak moje da troshat na horata prozortzite?ami na vashte tzarkvi, ako stroshat prozortzite?!