Куршум джамия в съда, а отвън протести: Свобода или смърт!

Протестиращи изпочупиха стъклата на Джумая джамия
Обновена: 14 фев 2014 14:03 | 14 фев 2014 12:03,
271

Снимка: Булфото

Апелативният съд в Пловдив даде ход на делото по жалба на Община Карлово срещу решението на Окръжния съд, с което сградата на бившата Куршум джамия се присъжда на Главното мюфтийство.

До момента пред магистратите са се изказали адвокатите на Община Карлово, а в момента тезата си излагат представителите на Главното мюфтийство.

Още по темата

Малко след 12 и 30 часа пледоариите mриключиха и до 30 дни магистратите ще излязат с решение по спорния казус.

Пред сградата на съда над хиляда души от цялата страна протестират със запалени факли. С емоционални изказвания ораторите припомниха важни откъси от българската история.

Кордон от жандармерията е застанал пред входа на съда, с лице към демонстрантите, които държат плакати с надписи и пеят възрожденски песни.

Протестиращите заявиха, че са готови за крайни действия, за да защитят страната, "ако съдът продължава да слуша мюсюлманите, а не българския народ".

Впоследствие част от тях тръгнаха из улиците на Пловдив и блокираха възловото кръстовище на булевардите "Шести септември" и "Цар Борис Трети Обединител".

Шествието на протестиращите беше предвождано от деца от народно читалище "Христо Ботев" в Калофер, полицията плътно следваще похода им.

Униформените обаче не успяха да овардят прозорците на Джумая джамия, които бяха изпочупени от разгневени протестиращи, които хвърляха павета, камъни и бомбички по сградата.

Повече от 10 минути хората скандираха: "Долу ДПС" и пееха възрожденски песни.

Малко по-късно хората потеглиха към турското консулство, предвождани от свещеник, държащ голям кръст и икона на Исус Христос. Демонстрантите скандират: "Българи, юнаци" и "Свобода или смърт".

Пред консулството има засилено полицейско присъствие, униформените са с каски и щитове.

Броят на участващите в митинга непрекъснато се увеличава. По данни на полицията те са 3000 души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


271
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
168
11
 
23
 
! Отговори
marsian преди 10 години
Шепа народ сте ,а сте толкова смели .Защо ?!
167
11
 
23
 
! Отговори
marsian преди 10 години
Шепа народ сте ,а сте толкова смели .Защо ?!
166
6
 
25
 
! Отговори
СМЯХХL преди 10 години
Ура за истинските български патриоти. Атака на секундата може да свали правителството !
165
13
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен; То като гледам и ти не можеш да пишеш на български но се смяташ за такъв. Не бери грижа за турците в България,те са се оправяли винаги и след всяко клане и гонение.Ти мисли за себе си и коварното ти племе.След 2050 година няма да ви има на планетата и ще бъдете одно бледо понатие за наглото,коворното, кръвожадното,лъжливото, грабливото,злобното и завистливото.Всъщност къде беше границата между Турция и България през 1884 година?Трябва да се възстановят тези гранични перемиди веднага
164
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
NIE DOSTOINITE BYLGARI OT PLEVEN,LOVE4 I TROQN SME S VAS DRYJTE SE BRATQ
163
6
 
32
 
! Отговори
АнгелKo преди 10 години
Атакист ,срам ме е да го казвам но ти ме провокира .Все пак да несе отклоняваме от темата.Говорим за Куршум Джамия .Неми се обсъжда Атака.Дано остане в забрава.
162
7
 
22
 
! Отговори
благодарности преди 10 години
На всички ***,че с толкова много сили копаете пропастта между националностите по тези земи. Заблудените овчица от малцинственните групи(които всъщност вече са болшенство) си мислеха, че демокрацията е дошла и те ще бъдат приемани като равноправни членове на обществото. Така се доказва,че не са приети.А за да си равноправен трябва да си свободен а свободата иска кръв и жертви. Ето защо е време скотовете да извикат ``Свобода или смърт`` и да се отделят от тази фашистка държава.
161
8
 
34
 
! Отговори
Колев преди 10 години
По-големи турски *** от атакистите няма! Надупиха се парцалите за турски лири....
160
5
 
35
 
! Отговори
иван преди 10 години
До АнонименТочно НАТО е най-голямата опастност за България.Тя остана без армия и гранични войски.Няма възпиращи ракети и нарязаха танковете.Свалика и телената мрежа.Сега и болни крави свободно си нахълтват през границата.
159
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Pitayte istinskite turci ot Instanbul-te ne smqtat Bg-turcite za takiva-dori kazvat 4e govorqt nepravilen ezik
158
3
 
34
 
! Отговори
до зaтворено обществ преди 10 години
Бог е Триединен ***, a ти си еретик aко твърдиш товa, което си нaписaл! Светaтa триединнa Троицa е Бог- Отцa, Синa и Светия Дух!!! Ви се невиди у негрaмотниците!
157
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
DOSTOINI MAJE ISTINSKI SE GORDEA S VAS
156
5
 
48
 
! Отговори
Гоше преди 10 години
Не се ли вдигнем всичките на бунт, не сме народ!
155
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако Турция не беше в НАТО до сега да беше нахълтала в южна България. Българските земи са красиви и много апетитни за чужденци
154
20
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кaто кaзвaм Зaконa, трябвa дa се имa предвид и мярaтa нa емоциятa! Не е допустимо групa хорa дa хвърлят димки и бомбички пред бългaрския съд! Всяко нещо с мярaтa си, никой не огрaничaвa никого дa протестирa, но пaк в рaмките нa Зaконa!
153
1
 
37
 
! Отговори
Алекс 1 преди 10 години
До Велико Търново Хей, БОЛЯРИ, обичам ви!Подкрепете Филибето, подкрепете българите,нека не позволим в светинята, където се е родил оня светъл Апостол - ЛЕВСКИ, да се вее турския полумесец!Пращам ви благословията си!ОБИЧАМ ВИ!
152
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Обкръжени са и офиси на ДПС и Джумая джамия.
151
2
 
44
 
! Отговори
---- преди 10 години
Българийо - за тебе те умряха
150
5
 
23
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 10 години
Ангелчо, ти ако си бил в клуб на Атака, щеше още отначало да го кажеш тук. От кой пръст си я изсмука тази простотия, смешен? Смешен, такива като теб само могат да се нареждат- това е комплимент за тях понеже са свикнали да се обръщат към тях по този начин.
149
16
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това, което се случва в Пловдив ще го дадат само по телевизия Алфа. После плюйте Волен, че е лош, а другите са супер.