Върнаха делото на Цветанов за незаконните СРС-та

Съдът е открил процесуални нарушения и неясноти в обвиненията
Обновена: 21 фев 2014 20:46 | 21 фев 2014 20:28,
41
Върнаха делото на Цветанов за незаконните СРС-та
Снимка: архив, Булфото

Софийският градски съд е върнал на прокуратурата т.нар. дело за незаконното подслушване срещу бившия министър на вътрешните работи Цветан Цветанов и трима бивши директори на специализираната дирекция "Оперативно-технически операции" (СДОТО) - Сергей Кацаров, Камен Костов и Цветан Иванов.

Новината за връщането на обвинителния акт беше разпространена неофициално от БНР и коментар от прокуратурата и съда до този момент няма.

Още по темата

Държавното радио твърди, че съдия Петър Гунчев е открил съществени процесуални нарушения и неясноти в обвиненията на подсъдимите и затова е решил да върне делото на обвинението, за да се изчистят несъответствията.

Държавното обвинение може да протестира определението на СГС пред Апелативния съд.

Междувременно днес стана ясно, че в сряда прокуратурата е внесла в съда трети обвинителен акт срещу Цветан Цветанов за длъжностно присвояване.

Dnes.bg припомня, че скандалът избухна малко преди началото на предизборната кампания за предсрочния вот, когато лидерът на БСП Сергей Станишев внесе в прокуратурата сигнал за извършвано незаконно подслушване на политици, бизнесмени и общественици от МВР под ръководството на Цветан Цветанов.

След като се закле като депутат, имунитетът му бе поискан от прокуратурата. Бившият МВР шеф обаче сам се отказа, с което стана възможно срещу него да започне съдебно преследване.

Нееднократно Цветан Цветанов обяви, че по негово време нерегламентирано използване на СРС-та не е имало, още по-малко пък са били подслушвани висши политици.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хората слагащи минуси на коментарите за хероина, в кой свят живеят. Нима не знаят, от колко годни се говори за свързаността на ББ с трафика на наркотици. вижте рано или късно истината излиза наяве- го е казал българския народ. Тя ще излезе. нима забравихте, че Г.Боевски бе общински съветник от ГЕРБ, сега и този Алексиев. Задавате ли си въпроса, кой помогна на Боевски, бързо да се прибере! Пъзела ще се подреди, но какво ще правят тези с минусите!
11
13
 
12
 
! Отговори
Тема за размисъл. преди 10 години
Къде изчезна ЦвЦв от почти цяла седмица? Защо не коментира повече въпроса за бройката на срещите си с Пеевски? Защо не казва дали от МВР са му изпратили справка по дати и часове?
10
19
 
11
 
! Отговори
Въпрос? преди 10 години
Въпросът, който ще убие политика Цветанов е:Колко пъти министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов се е срещал с депутата от ДПС Делян Пеевски в служебния си кабинет в МВР?Отговорът на този въпрос е равен на ... GERB OVER!
9
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Има, имааа !Нещо като бюлетините в Костинброд! Лъжи, лъжи, лъжи... Кво общо има нашето МВР със службите във Франция...? Ония хора са си свършили работата, а нашата милиция не пропуска да осъществи поредната политическа поръчка!
8
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тия си мислиха , че са фанали Цецо за шлифера, ама се оказа ,че бил по анцуг и са го фанали за нещо друго
7
7
 
22
 
! Отговори
мъка червена :))) преди 10 години
Копат, търсят другарите.. ама няма, няма-а-а-а-а, все няма. Ех, мъка, мъка...
6
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Лек финт на прокуратурата и Цацата! "... открил съществени процесуални нарушения и неясноти в обвинението...". Ами така ще е до края със "съществените нарушения" направени умишлено за да се заметат истинските нарушения и Цвинокио да се измъкне чист като сълза!
5
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
След "Костинброд", това е втори провал за Прокуратурата! Ако се окаже, че всъщност няма престъпления, кой ще отговаря за това? И по какъв начин? Защото изявленията на Гл.прокурор и неговия заместник, доведоха до управление, което не е положило и една тухла, но за сметка на това тегли заеми, които ще плащат всички! Излъган е цял един народ от шепа мошеници!
4
10
 
26
 
! Отговори
1243 преди 10 години
Комунистите са в паника, защото предизборните им лъжи за масовото подслушване не се превърнаха в истината и сега съда е в патова ситуация - трябва да докаже нещо което никога не се е случвало, поне така както го твърдят от БКП. А между другото, Бойко какъвто и да беше, при неговото управление полицията не разполагаше снайперисти по покривите на площадите в София, както ги имаше онзи ден при паметника на Васил Левски.
3
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
свесните и можещите хора винаги под прицел на смотаняците
2
11
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Цветанов много искат да го опетнят ,ама няма шанс да й се получи
1
13
 
21
 
! Отговори
Винету преди 10 години
ха-ха-ха, смях в залата. Отникъде нищо няма да му намерите, нещастници, защото всичко е същито с белите ония работи.