Цветанов: Обвиняват ме, че съм спазвал закона в МВР

Бившият вътрешен министър изпрати писмо до медиите
Обновена: 2 ное 2013 15:28 | 2 ное 2013 12:54, Петя Славова
91
Цветанов: Обвиняват ме, че съм спазвал закона в МВР
Цветан Цветанов. Снимка: Булфото

"Прокуратурата ме обвинява, че съм спазвал законовите процедури в МВР. Не искам да допусна, че това е тенденциозно. Вярвам в българското правосъдие и безпристрастността на съда". Това пише в изпратено до медиите съобщение зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Поводът за писмото е поредното трето искане от главния прокурор за снемане на имунитета на бившия вътрешен министър за започване на наказателно преследване заради длъжностно присвояване.
В хода на разследване са събрани доказателства, че Цветан Цветанов е извършил престъпление - длъжностно присвояване в големи размери – около 50 000 лв., средства от бюджета на МВР, като с това е извършено и престъпление по служба.

Още по темата

В съобщението се казва: "След задържането на Орлин Тодоров, същият е отстранен от длъжност и е образувано дисциплинарно производство. По спомен, по време на досъдебното производство не са предоставени доказателства от прокуратурата относно повдигнатото обвинение. Във връзка със случая дисциплинарният орган ми е предложил наказание „Порицание", което аз съм наложил. Паралелно с това на Тодоров му е отнет достъпа до класифицирана информация, което не е основание за дисциплинарно уволнение, а е основание за последващо преназначаване на длъжност, за която не се изисква такъв достъп.

Освобождаване от длъжност се налага тогава, когато служителят откаже да заеме предложената му длъжност в рамките на притежаваната му категория или подходяща вакантна такава, но същият получава в пълен размер дължимото му обещетение, съгласно ЗМВР.

В същото време Тодоров е подал заявление за напускане на МВР по собствено желание. Съгласно ЗМВР срокът на предизвестието е 30 дневен. Ограничение за освобождаване по собствено желание има, когато тече дисциплинарно производство, което в този случай е приключило. Другото основание е влязла в сила осъдителна присъда, което също не е налице и към днешна дата, две години по-късно. В случай, че бях влязъл в другата хипотеза, Тодоров можеше да осъди МВР за неправомерно дисциплинарно уволнение и да получи по-голямо обезщетение".

Както Dnes.bg писа, главният прокурор Сотир Цацаров вече поиска на два пъти имунитета на бившия вътрешен министър и настоящ депутат Цветан Цветанов – заради нерегламентирано подслушване в СДОТО и заради данни за извършени престъпления от Цветанов в хода на разследването срещу бившия директор на ГДБОП Станимир Флоров. Цветанов се отказа от имунитета си и за двата случая.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
1
 
! Отговори
FBI преди 10 години
България си мълчи за BG-личните каpти на Сърби в Германия за по 1500 евро на брой , Цветанов също нищо не казва
66
0
 
1
 
! Отговори
НРБ преди 10 години
ако Цецо е виновен нека си понесе наказанието но политическите процеси с невинни хора 20 г са модерни за прокурорите : 1. Дело номер 3 1992 за безвъзмездните помощи през социализма обвинени Георги Атанасов министър председател 1986 1990 , Андрей Луканов първи вицепремиер и министър на външноикономическите връзки 1986 1989 , Алекси Иванов вицепремиер и министър на земеделието и горите от 1986 до началото на 1989, Григор Стоичков вицепремиер 1986 1989 и др, дело зърнената криза обвинени: Васил Чичибаба министър на земеделието и хранителната промишленост 1995 1996 и зам министрите му. КОГА ПОЛИТИ
65
0
 
0
 
! Отговори
Nastojavame za преди 10 години
podrobna informacija otnosno imuniteta na STANI6EV po povod "izgubenite" dokumenti!
64
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ъъъъъъъ бива ли такава работа???????
63
1
 
6
 
! Отговори
Lyxl преди 10 години
цацаров,ще ти бъде потърсена отговорност за вадене на компромати и съдействие с нелигитимната управляваща банда,както за деня за размисъл,така и за намиране и подвеждане на фалшиви сигнали за сезиране и репресии срещу народа!
62
5
 
4
 
! Отговори
герб-Срам за Родина преди 10 години
Няма член от НК за сигнала в Костинброд и защо полираните герберски мозъци продължават да казват, че фалшификацията на бюлетините не е тяхна работа!!! От поръчани 8 млн бюлетини 450 000 са открити като брак, без да се знае истинския брак колко е. Обществената поръчка е обявено от служебното правителство съставено от Президента по поръчка на б.б. и съгласувано с цв.цв. поръчката за изработването на бюлетините е "спечелена" от печатница собственост на общинския координатор на п.п. герб! ЛЪЖА ЛИ Е?
61
1
 
4
 
! Отговори
Памет преди 10 години
В децата се кълна,невинен съм.Душа дава имунитет не.
60
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Накрая и за Цветанов ще се получи информация, като за бюлетините в Костенец, че трето лице е отговорно и нещо е сбъркало.Защо не се извадят конкретни обвинения срещу него, ако има такива?Защо се търси под вола теле?Нали искаме всичко в нашата държава да е справедливо?Защо не се поиска тогава имунитета на Мая МАНОЛОВА И ДА СЕ ЗАПОЧНЕ ИСТИНСКО РАЗСЛЕДВАНЕ на провокацията срещу целия български народ и конституцията, която тя и Бареков направиха, за което има надявам се точка в Наказателния кодекс?
59
0
 
2
 
! Отговори
bg преди 10 години
Prisvoqvane v golemi razmeri????50000lv????qvna sa obarkali sumata i valutata. Po skoro 50 000 000 evro iskaha da napi6at jurnalistite
58
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Странно, че 90% от коментиращите статията определят Цветанов като "грозен", "***", "престъпник" и неистово зоват за инквизиция срещу него. Това ли са ви аргументите. Колко от вас "обикновени" хора сте имали работа пряко с Цветанов като министър, за да сте наясно с нещата в МВР. Кога и какви точно "престъпления" сте възприели, но моля дайте фактите, а не тези евтини тъпизми за "бай Ставри", че става жалко, подозрително и повтарящо се. И стига с тез апартаменти, смях, този ли е олигарха в БГ?!
57
8
 
11
 
! Отговори
Dido преди 10 години
абе затварайте го какво го чакате
56
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В същото време Русия използва енергетиката в България, за да смаже ЕС. Няма нито една такава пропаднала държава в ЕС като нашата. И Русия чрез нашата боклучава държава знае, че със съвсем мънички действия може да влияе на ЕС. Диктатурата на Путин е тюрлюгювеч от политика, наглост, рекет. Путин успя да подчини на собствените си политически интереси възловите фактори от големите сили по света. Диващина в пълния смисъл на думата", добави Гамизов
55
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Илиана Беновска твърди, че Волен Сидеров здраво богатее от факта, че осигурява кворум в парламента и подкрепя правителството на Орешарски.По нейни данни, Волен първо е получил 12 милиона лева накуп.И освен тези 12 милиона, Сидеров *** още по 1 милион лева месечно за това, че не позволява на кабинета Орешарски да падне.Илиана Беновска съобщи тези цифри съвсем официално и отговорно в своето радио и едва ли има причина да не й вярваме.
54
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
МОМАТА КРАДЕ ЦИЦАров МЪЛЧИ. ЧАЛМАТА НЕ ЕБ.ВА СЪДА ЦИЦАров ПАК МЪЛЧИ . САЧМАТА СЕ ПРАВИ НА ХИТЛЕР ПО УЛИЦИТЕ НА СОФИЯ ЦИЦАров НЕ ХАЕ.В МОМЕНТА В БЪЛГАРИЯ ИМА КОМУНИСТИЧЕСКИ РЕЖИМ ФАШИЗЪМ И ТУРСКО РОБСТВО ТРИ В ЕДНО А ЖАЛКИЯ БЪЛГАРИН СЕ РАДВА НА 5лв ПОДХВЪРЛЕНИ МУ ОТ МОМАТА САЧМАТА И ЧАЛМАТА. ВСЕКИ НАРОД СИ ЗАСЛУЖАВА СЪДБАТА......ЛУДИЯТ ***-ФИКУСА СЪВСЕМ ПOЛУДЯ.ГЛУПОСТИТЕ И ПРОСТОТИИТЕ НА ПОЛИТИЦИТЕ ОТ СВИНАРЯ СТАНАХА СНЕЖНА ЛАВИНА!ВРЕМЕ Е ПСИХИАТРИТЕ ДА ГИ ВЪДВОРЯТ В 4-ТИ КИЛОМЕТЪР,ЗА ДА НЕ ЛУДНЕМ И НИЕ!
53
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гледа все едно, че пита- да ти се намират 50 хилки, че ми требат нещо...)))
52
2
 
5
 
! Отговори
bratya grim преди 10 години
E.a ti gadnata mucuna!Gleda kato drogiran!Nagal tip,bezo4liv,nahalen i tap!
51
3
 
7
 
! Отговори
Панчо преди 10 години
До Анонимен 69Българската правосъдна система не намира и не търси доказателства!Тя ги разглежда в съвкупнос и в съответствие със степента на тяхнята годност повдига обвинения и постановява присъди!Намирането и събирането на доказателства е задължение на подчинените на тоя ***/станал такъв с връзките на баща си/ приет да учи задочно-ВИФ/ приет по съмнителен начин,отново благодарение на връзките на баща си/!
50
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сляп да си ще видиш, че това е супертенденциознно. Имам предвид цялата тази репресия срещу Цветанов. Българската правосъдна система не намери за 25 години доказателства срещу Маргините, Златан, срещу Огнян Тополнишкия, срещу цялата престъпна ***. Как не ги е срам?! Доказани бандити! Ами какво стана с делото на Алексей? Разибраме, че гл.прокурор казал че делото не е приоритетно! Бандитите на свобода, а политическите противници с обвинения!!!
49
6
 
11
 
! Отговори
Панчо преди 10 години
Ба си грозника! Сигурно баща му го е правил,когато е бил на 16 плодови!
48
3
 
11
 
! Отговори
Братя Бегалеви преди 10 години
До ЦецоНе се бой , преди да те ..... бегай при нас.. знаеш къде....чекаме те......