Ексшефът на "Напоителни системи" остава в ареста

Съдът смята, че Георги Харизанов може да извърши ново престъпление
22
Ексшефът на "Напоителни системи" остава в ареста
Георги Харизанов. Снимка: архив, БулФото

Бившият директор на "Напоителни системи" Георги Харизанов остава окончателно в ареста. Решението е на Софийския градски съд, който сметна, че прокуратурата е събрала достатъчно данни срещу Харизанов, който е позволил продажба на скрап на дружеството на неизгодна цена.

С мотива, че ако излезе от ареста, Харизанов може да извърши ново престъпление, съдът отказа да го освободи.

Защитата му подчерта, че експертизата, направена на тръбите, продадени за скрап, не е компетентна. Тя е оценявала цена на лист ламарина, а става дума за изгнили 40-годишни тръби.

Още по темата
За да го арестува преди време, прокуратурата обоснова искането си с показанията на таен свидетел, който разказал за чут от него разговор, предаде БТА.

В столично заведение, на съседна маса, Харизанов казвал, как ще се "потопи" и ще отиде в ЮАР. Хората, с които
е бил на масата обаче, не потвърждават той да е казвал това.

Защитата не изключва възможността зад ареста на Харизанов да има и политически мотиви заради позицията му покрай студентските протести.

Председателят на съдебния състав Петър Гунчев подписа решението с особено мнение, защото според него няма никакви доказателства Харизанов да е действал умишлено, тъй като само е упълномощил стари тръби на "Напоителни системи" да бъдат бракувани и продадени.

Ако събере нови доказателства, защитата на Харизанов отново може да поиска освобождаването му.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още по темата: Георги Харизанов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
0
 
! Отговори
BEZDELNICI преди 10 години
toq kato go gledam si bandit po fisionomiqta si mu li4i
18
2
 
1
 
! Отговори
pepeino преди 10 години
Бойко Б. нахрани с тези тръби предизборно ДПС, само техни фирми На ДПС спечелиха ,а сега и тази калинка е редно да обере "пешкира"!
17
0
 
2
 
! Отговори
Доколенков преди 10 години
Ако приложи хватка"натопяването", ще го пуснат веднага!
16
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ЛалаАми, ние хем искаме да правосъдие за тези, които злоупотребяват и крадат държавни пари, хем като задържат някой и започваме да го защитаваме.Последно???!!!
15
1
 
3
 
! Отговори
До боже преди 10 години
Ами ти "боже" от къде знаеш че не са го наредили. Те тия от троината мафия хич не са лабави да знаеш!Или си крал с него та знаеш че е крадец!Ей "боже" внимавай!
14
2
 
2
 
! Отговори
боже преди 10 години
Боже боже колко прости хора има ,компететни по всички теми и винаги знаят всичко .Компетентен и кадърен бил тоя крадец,комунистите го "наредили".От дпс не знам кво си.За съжаление явно си заслужаваме дереджето.
13
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не виждам мнението на Великия Хдроинженер с 2-та милиона да докаже въпросните тръби изгнили ли са или са годни слез 40 год. употреба.
12
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
този ще лежи в затвора, защото е подписал да се бракуват стари тръби, а новият шеф който чака за този пост Осман, Ибрям или Реджеп незнам ще продаде всичко останало и пак няма да го пипнат с пръст, защото ще бъде от ДПС
11
0
 
4
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 10 години
Не е "ексшефът", а Бил Гейтс от Напоителни системи.
10
1
 
2
 
! Отговори
миро преди 10 години
лицата които били на масата с него не подвърждават да е казвал че ще бяга......ха..ха...бих се учудил ако кажат че е казал че ще бяга.съмнявам се че в чужбина правят нова администрация с избягали от некадърната съдеб.....систе.....а.
9
1
 
7
 
! Отговори
Лала преди 10 години
Личи си че е чисто политическо обвинение!Личи като бял ден. Не ми е ясно защо не го пускат от ареста , убийци пускат но него държат!Боже, колко е опасен боже, ама за кои ли? - за проклетата власт като чели!
8
1
 
0
 
! Отговори
evgeni1234 преди 10 години
До: sinod***abv.bgОтносно: Искаме си Божията истина-Новия завет,а на попа-Сопа.Дата: Петък, 2014, Март 7 15:15:26 ЕЕТ"Не искаме богатства,не искаме пари,ний искаме свобода-човешки правдини"! Музика,текст и раранжимент-"Philips"
7
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 6 Toзи българин е заемал пост, за който няма образование (той е със гимназия, дори не е "среден техник") и е бил ръководител на държавно предприятие, въпреки че е осъждан за кражба.... Като шеф на напоителни системи е пряко отговрен е и за трагедията в с. Бисер, защото въпреки че е имало предписание язовира да се експлоатира с намален обем, не е заповядал източването, при условие че е бил уведомен за степента на запълване и предстоящите валежи тогава.
6
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Как го набедиха този българин комунистите и му съсипаха живота, както съсипаха живота на стотици хиляди интелигентни и можещи Българи! Докато не се лустрират всички комунисти и децата и внуците им, няма да създадем Велика България!
5
1
 
4
 
! Отговори
evgeni1234 преди 10 години
До: sinod***abv.bgОтносно: до развъдника на попчетаДата: Петък, 2014, Март 7 14:14:51 ЕЕТРазбрахте ли защо светът е в това положение? Докато царуват религиозни масони,мошета, терористични равини,миризливи Прътц-Хорхета,бабаит-ходжи,така ще бъде.Обаче Големият Проблем е в Лицемерите,лобистите и Лекетата !
4
1
 
0
 
! Отговори
!!!! преди 10 години
haha?
3
2
 
2
 
! Отговори
Тъпото преди 10 години
giorgio_cbr прекръстил се като ivan_honda в мото-форума.............. Гошоооооо, Гошо...... Едно време раздаваше присъди във форума, а сега? Сигурно те боли гАзо!
2
6
 
11
 
! Отговори
???? преди 10 години
Да го питаме ли колко е часа ????Нали това беше убавеца с баровски часовник ?Дали ще му го оставят в пандиза , че поне за луксозното време да си спомня .....Поредното СВРЪХтъпо парче от бандата на ББ
1
10
 
9
 
! Отговори
бандит е преди 10 години
Бандит и крадец е