Домашен арест за "кокаиновия крал" Брендо

Разследването се забавило дълго, пък и той нямало да се укрие
Обновена: 18 мар 2014 14:47 | 18 мар 2014 14:46,
66
Домашен арест за "кокаиновия крал" Брендо
Евелин Банев-Брендо. Снимка: архив, Булфото

Евелин Банев - Брендо излиза от ареста, реши окончателно Софийският апелативен съд.

Като прецениха, че няма основание за по-нататъшното му задържане, магистратите освободиха Банев под "домашен арест".

Още по темата
Съдебният състав се е солидаризирал с мнението на защитата му, че срещу него няма влязла в сила осъдителна присъда, а такава само на първа инстанция, каза адвокатката му Ина Лулчева.

Магистратите мотивираха решението си, като изтъкнаха, че разследването срещу Банев се е забавило в много дълъг период от време и няма опасност той да се укрие.

Брендо излиза от ареста, след като престоя в него близо две години и половина. Срещу него се водят дела у нас, в Италия и в Румъния.

Софийският градски съд го призна за виновен за организиране на престъпна група и "пране на пари", за което бе осъден на 7 години и половина затвор, но той обжалва.

В Италия пък получи 20 години затвор за трафик на кокаин. Там той бе подсъдим като част от организирана престъпна група за трафик на кокаин от Латинска Америка за Европа.

Румънските власти също искаха Банев да бъде екстрадиран, за да бъде съден в северната ни съседка за трафик на наркотици.

Евелин Банев - Брендо беше арестуван през май 2012 година при спецоперацията "Кокаинови крале". При нея щракнаха белезниците на 30 души, част от тях българи, като Банев бе сочен за лидер на групата.

Днешното решение на апелативните магистрати е окончателно и не подлежи на обжалване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
3
 
! Отговори
Дедо Шмърк преди 10 години
Айде и тоя при Галевите ше го търсим!
58
0
 
2
 
! Отговори
До Ванко №56 преди 10 години
Ти се изнасяй! Нямам намерение да зарежа целият си род заради шепа престъпници! Ще ви посочим мястото скоро!!!
57
0
 
1
 
! Отговори
история преди 10 години
Безкрайно е ясно. Ядрото подкрепящи простотиите у нас са доволни, защото не излиза на протести. Другите посочват границата и Терминал 1 - като алтернатива. И така докато времето си върви, ние, понеже нямаме градивно мислене и политика (да не говорим за стратегия), то си пълним новините с такъв ***! Много ни харесва да има бълвоч просто. Където и да сглупиш да се информираш тези дни само за този *** става дума. Цяла България за него трябва да мисли сега! ***.
56
0
 
1
 
! Отговори
DeDe преди 10 години
Сега свободно и спокойно ще си харчи милионите.Няма да бяга ,ами ще си обикаля света.Във играта са замесени много политици от много държави.Като е осъден Италия на 20 год.,защо не е в затвора.
55
0
 
1
 
! Отговори
Kalinka преди 10 години
Да кажат поименно кои са магистратите...
54
1
 
0
 
! Отговори
Спасен преди 10 години
Ванко, така и правим. Кофти само, че в БГ ще останете само *** комунисти. Кой тогава ще работи, а? Няма да има от кого да крадете бе. Ама как да го схване това тъпата ти кратуна...
53
2
 
2
 
! Отговори
Ванко преди 10 години
Мишки, стига сте цвърчали! Голями разбирачи сте всичките. На който не му изнася в тази държава границата е отворена. Можете да живете и работите законно в почти цяла европа, но нещо не ви стиска май.
52
2
 
6
 
! Отговори
Х преди 10 години
БКП-ДПС/ДС/=МАФИЯ С ОБСЛУЖВАЩА ГИ ПСЕВДОПРАВОСЪДНА СИСТЕМА. КОГАТО КОМУНИСТИТЕ КАЗАХА ЧЕ ЩЕ ВЪРНАТ ДЪРЖАВАТА НА ХОРАТА ИМАХА ТОВА В ПРЕДВИД,ЧЕ ЩЕ Е ВЪРНАТ НА МАФИОТИТЕ И ОЛИГАРСИТЕ И ТОВА СЕ ПРАВИ НА ПРАКТИКА. ДРУГАРИ КОМУНИСТИ/ ОСНОВНО НАД 70 ГОДИНИ/ ВИЕ ДОКАРВАТЕ ТЕЗИ ХОРА НА ВЛАСТ И ОБРИЧАТЕ ДЕЦАТА СИ НА МИЗЕРИЯ И БЕЗПЪТИЦА.МАФИЯТА СИ ИМА ДЪРЖАВА И ТОВА СЕ ДОКАЗВА ВСЕКИ ДЕН НА ПРАКТИКА. ХОРА СЪБУДЕТЕ СЕ !
51
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
КО?НЕ!!!
50
1
 
7
 
! Отговори
6666 преди 10 години
Прави бяха хората, като казваха че като дойдат ком. на власт,всички ще ги пуснат! Наред са Килърите и Наглите. "Октопода", вече ги пуснаха. И,после ми говорете,че сегашните не са обвързани с всичките тия! И, оплювайте Б.Б. и Цв.Цв. като казваха,те ги хващат а други ги пускат.
49
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
българският съд -на бесилото
48
2
 
10
 
! Отговори
Xaxa преди 10 години
Браво, евалата на магистрати и следствие! Та*ак пълен. Уринирам върху държавността...
47
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Очаквайте новина "Брендо изчезна мистериозно! Никой не знае къде е."
46
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Домашен арест, а гривна ще му сложат ли или още не е влезло в сила решението за поставяне на гривна на ръката?
45
8
 
4
 
! Отговори
arhar преди 10 години
Не разбрахте ли, че Цветанов е подслушвал ЗАКОННО братя Галеви, а Боко и сестра Галева са си говорили с тях и са били хванали в крачка ?Затова беше и целият онзи измислен скандал с подслушването, защото стана ясно, че Боко, сестра Галева, Доган и кукловодите от кръга 'монтерей' Л. Гоцев и В. Вълков са все от един и същи *** ...Доган и сестра Галева са свързани помежду си чрез догановата съдийка, която беше издигната от сестра Галева за главен инспектор към ВСС .Боко си е човек на Доган и Гоце - това също е ясно на всички - коалиция ' Марковска '.Боко е свързан с Доган и чрез Маргините
44
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хайде, обичайните ***...Обвинявайте и за това САЩ и Европа и възхвалявайте Путин.Ако не бяха САЩ и ЕС да ни съсипят съдебната система, сега щяхме да сме много под-обре, нали?В Русия е гнездото на правосъдието и подобни случаи никога не могат да се случат. Този щеше да е осъден вече...а Запада...ни налага техния модел...на корупция и прогнила съдебна система.
43
1
 
10
 
! Отговори
arhar преди 10 години
Забелязвате ли как доносник Павел от ДС не се възмущава от решението на съда да пусне Брендо ? То и как да се възмути, след като Брендо си е близък с Доган ?Брендо ще го търсят ли при братя Галеви и Малкия Маргин ?Доган и Д. Пеевски са покровители и на Пешо сумиста, Маргините, Златко баретата .
42
0
 
12
 
! Отговори
Еба ти съда преди 10 години
И какво сега? Тоя да почне пак да продава дрога?Адвокати, съдии продажна пасмина. Трябва да се избесят всички " право раздаватели" и да се въведе закона на ЛИЧ.П.П.Подтикна ме да напиша тези редове и " хуманиста " от пост44. Докъде стигнахме: убийците на децата ни да ни учат на хуманност. Такива като Брендо трябва да се разстрелват или бесят. Никаква милост.И съдиите също.
41
1
 
4
 
! Отговори
Питкин преди 10 години
е, не
40
1
 
31
 
! Отговори
Митов преди 10 години
Ето, това е лицето на българската правосъдна система в пълна сила , това е задкулисието и октоподът,това е трагедията на държавата! Винаги съм казвал и ще кажа пак , че е въпрос на оцеляване - тази система просто трябва да бъде срината , да се изчисти до дъно от гнилите кадри и на нейно място да започне работа наистина СЪДЕБНА система! Защото всички беди ,като корупция,бедност,олигархия и т.н са следствие на тази съдебна ситема. Няма ли справедливост , няма и нормална държава.