Кметът Тотев невинен за "артисалите"

Прокуратурата прекрати досъдебното производство срещу градоначалника
Обновена: 18 мар 2014 13:28 | 18 мар 2014 13:27,
22
Кметът Тотев невинен за "артисалите"
Снимка: Булфото, архив

Приключи проверката на прокуратурата за скандалните записи на пловдивския кмет Иван Тотев и според нея няма данни за длъжностно престъпление

В тях кметът разяснява, че внасят умишлено незаконни решения в Общинския съвет за гласуване, за да бъдат връщани от областния управител Венцислав Каймаканов. Целта била вината за нереализираните в Пловдив проекти да падне върху губернатора, а не върху кметския екип. От думите на Тотев става ясно също, че е назначавал партийни симпатизанти на общинска служба

На партийна сбирка Тотев обясняваше, че ГЕРБ добре се грижи за своите хора и "постоянно ги прибира кой откъдето е артисал".

Още по темата
Магистратите са снели обяснения от Иван Тотев, всички лица, участвали в партийното събрание, както и чиновниците, помогнали за изготвянето на решенията.

"Всеки един от тези хора е заявил в своите обяснения, дадени пред прокуратурата, че не са водени разговори, които касаят умишлена незаконосъобразност в Общинския съвет, част от тях са заявили, че нямат спомени да са водени такива разговори", заяви пред Dnes.bg говорителят на Окръжната прокуратура в Пловдив Галина Андреева.

След като няма данни за престъпление, досъдебното производство е прекратено.

"Наблюдаващият прокурор е преценил, че естеството на записите и характерът на това, което е било казано, следва да бъде преценено не от наказателна гледна точка, а от гражданското общество за това с какви механизми за мотивиране на партийни електорати се борави в страната", каза още прокурор Андреева.

При проверката е било обследвано дали във фазата на подготовка на две решения на Общински съвет – Пловдив са допуснати конкретни нарушения на служебните задължения или неизпълнение на такива задължения от длъжностни лица от общинската администрация с цел да набавят за себе си или за другиго облага или да причинят другиму вреда. Такива нарушения или неизпълнения не са били установени, пише в решението за прекратяване на производството.

Предполага се, че скандалните записи са били направени на събрание на ГЕРБ в район „Западен” на 8 октомври миналата година.

Припомняме и какво гласеше един от записите с гласа на кмета Иван Тотев: "Ние сме подготвили много такива решения на Общинския съвет и едно решение, което ще разклати супер много областния, тъй като ние правим така решението, че да бъде супер незаконно. Вкарваме решението, за да може да го върне. Това е идеята на това решение, то ще влезе на сесия. Да може да го гледаме, защото ще бъде брутално незаконно това решение".

В записите кметът отговаря и на въпрос на съпартиец за чистката в различни институции след смяната на властта.

„Като цяло се опитваме да спасяваме, каквото можем. Искам да ти обясня, че досега сме прибрали толкова народ в общината, колкото не можеш да си представиш. Тази община, къде я пълним постоянно, просто не е истина. Постоянно ги прибираме, кой откъдето търси, съм го сложил някъде в общината”, заявява пловдивският кмет Иван Тотев и лидер на ГЕРБ в града. 

Кметът на Пловдив Иван Тотев отрече да е изричал подобни думи и смята записите за манипулирани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
3
 
3
 
! Отговори
Боев преди 10 години
За три години Тотев направи много повече за Пловдив,отколкото останалите за 30 г.Пишещите тук селски *** да си го *** отзад.Пловдив е антикомунистически защото е културната столица на България, най-стария и най-готин град в тази страна, с най-интелигентното население.Точно заради това живков ненавиждаше Пловдив, ненавиждат го и днешните комунисти. В бюджета на България никога не е имало пари за Пловдив,града винаги е бил дискриминиран,няма стадион,няма спорна зала,няма субсидии
14
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тотев стана кмет с явна за всички в Пловдив измама и никога не спря с манипулациите и интригите. Вредител, какъвто градът не помни. Почти съсипа летище Пловдив, за да смени управителя например. Вдигна местните данъци и такси в пъти, обезлесява града, назначава некадърници, проваля проекти и финансирания и се бърше с областния, явно и съдът е купен или заплашен в този конкретен случай, само слепите не го виждат. Жалко за хубавия град!
13
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Поредната червена скалъпена глупост пропадна :)Още чакаме за апартаментите на Цветанов, за подслушванията му, за Радо отвертката, за Авиоотряд 28, за нарушенията на кабинета Борисов, за офшорните вирми на Плевнелиев и т.н. и т.н.......
12
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ох на мама умника
11
2
 
11
 
! Отговори
УМНИЦАТА ГЕНА преди 10 години
ТОТЕВ Е ВЪЛК В ОВЧА КОЖА.НЕ МУ ВЯРВАЙТЕ,МАКАР,ЧЕ ИЗГЛЕЖДА ХРИСИМ.
10
5
 
13
 
! Отговори
купен протоколец преди 10 години
Тоя лицеприятен геврек колко *** гласа купи оня път ??
9
12
 
12
 
! Отговори
смяххл преди 10 години
Червени ***, кмета крал, назначавал си е опекъл работата и съда не можа да го барне. Вие отговаряйте на въпросите Кой Назначи Пеевски? Първанов лош ли е или добър? Какво стана с 250 000 работни места. Ще строите ли Белене? Пълен смях да кажеш на човек, който прукуратурата не е повдигнала обвинения корумпиран. ПЪЛЕН СМЯХ !
8
9
 
18
 
! Отговори
Стоянка Стоянова преди 10 години
Иван Тотев се избра за кмет на Пловдив с бюлетити от Костинброд.Хвала на ГЕРБА.
7
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Интересно как един запис се определя като никакво доказателство пред българският съд само по силата на контра-аргумента на подсъдимия "не бях аз". Един запис е абсолютно доказателство пред всеки нормален съд в Европа освен ако е направено експертиза която сочи към друго (което в случая не е направено). Демек тръгваме от извода, че този запис е автентичен. Но пък щом този контрира с безспорното доказателсто "не бях аз", значи е абсолютно невинен.
6
2
 
20
 
! Отговори
БГто преди 10 години
Лесно ме убеди, кмете, как да не ти повярва човек?
5
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
С такава физиономия може да е само невинен
4
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Някой да е очаквал нещо по-различно?
3
2
 
20
 
! Отговори
иленмайна преди 10 години
Само да погледнеш този фейс и ти става ясно, че е казал тези думи !
2
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Записът е манипулиран"... новото извиниение на всяка корумпирана до дупка герберастка гнида.
1
0
 
10
 
! Отговори
бобо преди 10 години
айде сега да видим големите специалисти,да ли ще открият кой е манипулирал тези записи!!! е* ати и специалистите,смешници!!!