Обвиненията срещу мен са политически сценарий!

Цветанов е трябвало да плати обезщението на Тодоров, каза адвокатът му
26 мар 2014 14:18, Анисия Иванова
7
Обвиненията срещу мен са политически сценарий!
Цветан Цветанов в съда. Снимка, ахив: Булфото

Ексвътрешният министър Цветан Цветанов заяви в Софийски градски съд и пред медиите, че обвиненията срещу него за присвояване на средства са несъстоятелни и това, което се случва, е политически сценарий.

Още по темата
Днес в СГС започна втори съдебен процес срещу него. Цветанов е обвинен за длъжностно присвояване в големи размери - за около 50 000 лв. Според прокуратурата през периода от 23 декември 2011 г. до май 2012 г. ексминистърът е присвоил парите от бюджета на МВР с цел да набави облага за Орлин Тодоров. На бившия началник на ГДБОП във Велико Търново са му били платени обезщетения за неползван отпуск и пенсиониране за период, в който антимафиотът е разследван и се намирал в следствения арест.

По думите на Цветанов твърденията, че бившият началник на ГДБОП Станимир Флоров е близък с Орлин Тодоров, също е спекулация.

Неговият адвокат Менко Менков каза, че клиентът му не е имал друг избор, освен да възстанови Тодоров на работа, вследствие на което да му бъде изплатено обезщетение и заплатите за пенсиониране.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Сър Поц преди 10 години
Тоя, кога ще вкарат в затвора?
5
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това си е съвсем ясно от самото начало. Само че захванат ли се с някого БСП и ДС, няма кой да им излезе насреща. За по-сигурно в цялата си корупционна дейност по време на прехода, подмамиха с власт и облаги много народ. Опозиционни лидери също не устояха на финикийските знаци, а за дребосъците от коалицията да не говорим. Там дори се блъскат кой да е по-напред в услугите. През целия фасаден преход се меняха партньорите, но милиончетата оставаха в собствениците им. Това е целта на политиката им.
4
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ей, червенушки, нещо много бавно се наемате, Кутев да не е задрямал ?
3
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Престанете да публикувате всяка мозъчна пръдня на индивида на снимката. Не е интересен, не е актуален и не искам да го виждам повече нито във властта, нито по медиите.
2
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А обвиненията срещу лекарите какъв сценарий беше?
1
5
 
10
 
! Отговори
zeus преди 10 години
Престъпник, на колене, гадно е, нали;)