Съдия Веселин Пенгезов си тръгна от ДАНС с 4 обвинения

Щял да се защитава сам "като Георги Димитров в Лайпцигския процес"
Обновена: 28 апр 2014 12:37 | 28 апр 2014 12:07, Камелия Цветанова
31
Съдия Веселин Пенгезов си тръгна от ДАНС с 4 обвинения
Снимка: Булфото

Военната прокуратура повдигна четири обвинения на председателя на Софийския апелативен съд Веселин Пенгезов. Това съобщи самият той, след като се яви в ДАНС, за да му бъдат връчени обвиненията.

Всички те се отнасят за длъжностно присвояване. По три от обвиненията Пенгезов е привлечен като помагач, а по едно е като извършител на военно длъжностно престъпление, уточни самият той.

За същите престъпления по-рано днес беше обвинен и председателят на Военноапелативния съд полк. Петър Петков, на когото според прокуратурата Пенгезов е бил помагач.

Още по темата
Съдия Пенгезов се яви днес в ДАНС без адвокат, а на въпрос защо няма защитник попита "За какво ми е?" и добави, че ще се защитава сам „като Георги Димитров в Лайпцигския процес“.

Прокуратурата не му е наложила мярка за неотклонение и забрана да напуска страната. Същото се отнася и за полковник Петков.

Според Веселин Пенгезов делото срещу него е подсъдно на Софийска градска прокуратура, а не на военните.

"Ще им направя едно възражение за подсъдимост. Не е подсъдно делото на военните, а на градска прокуратура, аз съм лице с имунитет, магистрат. Какво общо имам с военните? Ако бях извършил отклонение от военна служба, разбирам. Че съм бил генерал, няма никакво значение", коментира той.

Полковник Петков отрече да е извършил каквито и да било нарушения на закона.

„Всички действия, които сме извършили при реализацията на въпросния проект за информационна система за военните съдилища, са съобразно закона. Не сме злоупотребили с никакви обществени средства, нито за лични нужди, нито в интерес на други лица“, заяви той. 

„Учудих се, че много голяма група сме станали, трябваше като организирана престъпна група да ни повдигнат обвинение”, коментира пък Пенгезов, защото, както сам той обясни, обвиненията не са само за тях двамата с Петков, а за „към десетина човека”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
1
 
! Отговори
тя преди 10 години
Затова сме най- бедни , защото най- големите ни престъпници са по върховете на държавата.
25
0
 
0
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 10 години
Георги Димитров обаче не е бил юрист, което омаловажава подвига на Пенгезов.
24
1
 
2
 
! Отговори
Samo minavam преди 10 години
Само за 200 хиляди,пак комунистическо-кокошкарска история.Че ако е истина,тои направо е невинен на фона на това,което се случва.Аиде малко по сериозно.С тези пари и един хотел по морето не може да си построи.Милият тои.
23
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На още много прасета като това на снимката им е време за Коледа.*** има за цяла свинеферма,но дано им дойде истинска коледа,да видят какво са правили с хората.
22
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
TOZI PENGEZOV E NAI, NAI, NAI KOROMPIRANIQ SUDIQ KOITO POZNAVAM, I SUM MU SURBAL POPARATA NA TOQ POMIAR. LOSHOTO E CHE NISHTO NQMA DA MU NAPRAVQT. GARVAN NA GARVAN OKO NE VADI !!!
21
0
 
4
 
! Отговори
ДЪБЛИН преди 10 години
До 11: Брат в Дъблин започваме с пиенето когато си пожелаем,но както и да е,а вие там почетете и се ограмотете повече,нещо трудно помните и разбирате-та да те светна-мин.председател и вътрешен министър не издават и не контролират мерки за задържане на подсъдими,това трябва да правят ей такива "професионалисти" като този КОРУМП.Бъди жив и здрав,всичко става под носовете ви-четете и се оглеждайте,затова такова като този ви правят на маймуни.
20
3
 
4
 
! Отговори
apolon преди 10 години
АМИ НЕ ! ТЕ ДРУГИТЕ ПРЕДИ НЕГО СИГУРНО НЕБЯХА КОРУМПИРАНИ АМА ТОЯ НЕ ИМ Е УДОБЕН ЩОТ НЯМА ДА МОГАТ ДА СИ ВЪРНАТ БАНДИТИТЕ В БЪЛГАРИЯ И ВЛИЯНИЕТО ПО УЛИЦИТЕ
19
1
 
3
 
! Отговори
Anon преди 10 години
Глупчо. Георги Димитров са го пуснали като част от размяна на заловени терористи. Гошко е бил личност, но лайпцигския процес не му е бил силна страна. Един вид Аз лично бих се защитавал "като Георги Димитров" само ако ми е предопределена съдбата... Което като се замисля ме този си е платил- може да не е лошо решение. Хехе...
18
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Първото обвинение е за неизпълнение заповед на делян пеевски. Второто е за неизпълнение заръките на столетницата и трето и четвърто защо живее още в Абсурдиста.
17
0
 
16
 
! Отговори
бай иван преди 10 години
таман гледах *** пенгези долу с каруцата край кофите за ***. отварям новините и к'во да видя - ми Пенгез и там.дето погледнеш в тая държава - навсякъде само пенгези.
16
0
 
10
 
! Отговори
dan преди 10 години
Зелов за 4000лв задържане под стража а тия за стотици хиляди лв без мярка за отклонение Страхотна съдебна система
15
1
 
18
 
! Отговори
fars преди 10 години
Това е предизборно "замазване на очите", отвличане на вниманието: ще стане като пушилката по ЗЛОУПОТРЕБА със средства за граничната ограда.КАКВО става с ЧЛЕНА на ДПС,ПРЕДСЕДАТЕЛ на НС БИСЕРОВ??? Защо се мълчи и се споменава СРАМЕЖЛИВО, че бил търсен за неявяване като свидетел по случая ДОГАН-Енимехмедов? И ТОЛКОЗ!!?ЗАЩО се МЪЛЧИ?ЗАЩОТО ИМА МНОГО с него, чиито имена трябва да се споменават? И как мълчат Станишев, Сидеров, Доган, Местан за случая?? Изпари им се красноречието и иронията.ЗАЧЕМ ТАК?
14
0
 
20
 
! Отговори
Военен съд!!! преди 10 години
Иска да го съди граждански съд за да се измъкне!!! Другия "генерал" Кирчо киров и той иска граждански сигурно!Всички магистрати министър-председатели президенти мврета и политици под Военен съд!!! Никакви граждански, искат да ги пуснат като тези които убиха Чората!!!
13
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Алкохолно петно!
12
0
 
37
 
! Отговори
Crazy Horse преди 10 години
Доскоро, всеки който имаше проблеми със закона, все тичаше в Пенгезовия съд, за да си оправи работите. Пенгезов си пада скъпчия, обаче пък клиентите му винаги оставаха доволни.
11
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Питай го как е станал генерал и на колко години е станал. Че кога е учил, че да стане съдия, кога е учил, че да стане генерал. Не капитан, не майор, не полковник.
10
1
 
38
 
! Отговори
Aхм! преди 10 години
Този само като му видя мазната физиономия, и става ясно че все някъде е попрегазил закона! Отдалече му личи!
9
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мъка, човек с такова невинно и честно лице!
8
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Лицата на България, последните 25г.Корумпирани, крадливи и лъжливи политици и магистрати.
7
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
FANDAKOVA NAPRAVO DA MU OPREDELI TEREN ZA MAVZOLEI 6TOM 6TQL DA SE ZA6TITAVA KAT KOMUNISTA TERORIST DIMITROV . A NA MUZEQ SLED KATO GO MUMIFICIRAME 6TE PI6EM ----- MUZEI NA KORUMPIRANOTO KOMUNISTI4ESKO PRAVOSADIE