Прокуратурата обвини Дивизиева за проекта за съдилищата

Тя се надява на безпристрастност
Обновена: 8 май 2014 14:38 | 8 май 2014 11:05, Веселина Йорданова
17
Прокуратурата обвини Дивизиева за проекта за съдилищата
Мария Дивизиева и адвокат Даниела Доковска (л). Снимка: БТА

Прокуратурата обвини Мария Дивизиева, началник на кабинета на премиера Пламен Орешарски, за това, че умишлено е улеснила председателя на Военноапелативния съд Петър Петков да извърши престъпление.

Още по темата

Преди дни Петков и председателят на Софийския апелативен съд Веселин Пенгезов бяха обвинени за злоупотреби по проект по ОПАК.

Твърдението на прокуратурата е, че в съучастие са присвоили 42 217 лв., поверени на Петков да ги управлява.

Присвояването станало, като Петков представил неверни сведения пред дирекция ОПАК към Министерството на финансите, за да може съдът да получи средства, предоставени по ОПАК за изпълнението на проекта.

Пред журналисти Дивизиева изрази надежда прокуратурата да си свърши безпристрастно работата и поясни, че част от обвинението срещу нея засяга период, в който тя не би могла да го извърши, предаде БТА.

Обвинението на Дивизиева е за периода 29 април - 26 ноември 2009 година. През юли обаче тя вече не била във ведомството.

Никой не е ме карал да правя нищо, професионално е управлявана програма ОПАК, каза Дивизиева, която преди време беше разпитвана като свидетел по същото разследване.

Мария Дивизиева заяви, че не познава нито Петков, нито Пенгезов, а за проекта е била информирана така, както и за всички други. Тя допълни, че не й е наложена мярка за неотклонение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
С 10% от присвоената сума си е взела палтето...
14
1
 
3
 
! Отговори
Бай Наню преди 9 години
Хубаво палтенце
13
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Vsiako kradene na darjavni pari e професионално i zakonno
12
1
 
7
 
! Отговори
Гюмюшев преди 9 години
ПО-КРИВО НЕЩО ОТ БЪЛГАРСКОТО ПРАВО НЕМА, Е ПА НЕМА.
11
1
 
6
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 9 години
връщайте откраднатото веднага!
10
2
 
11
 
! Отговори
историк-анализатор преди 9 години
Драги сънародници как ще станем нормална Държава с ненормални хора, които подкрепят престъпни партии като БСП и ДПС. Навсякъде в Источна Европа осъдиха и изгониха от властта бившите комунистически партии, а у нас гласуват за наследниците на сатрапите и тъгуват по овчаря Т.Живков. Нашата Родина е обречена на комунизъм-социализъм.
9
1
 
11
 
! Отговори
Евродепутат преди 9 години
Троловете на мутреса Моника са в паника, че губят изборите и плюят с пяна на устата. Спокойно тролчета след изборите Станишко и Моника си заминават в Брюксел където имат къща и офис на стойност над 3 000 000 евро. А за вас ще има по една картичка от Европарламента.
8
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не ми пробутвайте Тиквата на мястото на Съсела, от трън та на глок. Писна ми цял живот да експериментират с живота ми, всеки следващ да срива постигнатото от предния и да почва начисто. Нито за БСП нито за ГЕРБ ще гласувам, вече се опарих достатъчно от тях и ги слагам на политическото бунище при СДС и НДСВ.
7
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До политологГЕРБ са същите *** като останалите. То свестен политик няма. Всичко краде и унищожава държавата.
6
10
 
18
 
! Отговори
политолог преди 9 години
Много скоро всичките родоотстъпници Станишев, Местан, Доган , Сидеров , Пеевски ще се гърчат когато ГЕРБ се върне на власт. Това ще стане независимо, че политинженеринга готви Бареков за патерица на БСП-ДС и за заместник на Волен. На всички умни Българи вече се изясни, че само ГЕРБ ще изведе Държавата от блатото на БСП-ДПС-Атака-ДС.
5
1
 
14
 
! Отговори
Баце преди 9 години
Кефи ме изказа "част от обвинението срещу нея засяга период, в който тя не би могла да го извърши". А другата част?
4
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Дивизиева изрази надежда прокуратурата да си свърши безпристрастно работата." Да, ние също се надяваме точно на това, крайно време и прокуратурата, и съдът да си вършат работата безпристрастно и независимо от високия пост на обвиняемите да постановят справедлива присъда. А дано, ама надали...
3
1
 
12
 
! Отговори
Ф.С.В преди 9 години
---Пусти парички - трябва да се откраднат - нали от 25 г само това виждаме и слушаме - Калинките се усмихват с пълни джобове и прескачат от цвят на цвят пак във властта - завинаги !
2
1
 
13
 
! Отговори
ха ха преди 9 години
Ха ха ха - толкова много дела могат да се спретнат за тези злоупотреби с евросредства! Толкова пари могат да се вкарат в бюджета, ако виновните лица, злоупотребили с тях, бъдат задължени да връщат тези средства! Последният такъв случай е тези милиони за купуване на лични коли и други облаги от последните удържани от Европа пари! А какво четем - установено била неправомерно харчене /злоупотреба му викам аз/, и парите оставали за сметка на бюджета. И защо? Няма ли тези *** да върнат милионите?
1
2
 
8
 
! Отговори
optimist преди 9 години
Конграчулейшън! Очаквайте спиране на ОП АК.