Спряха делото за майката на стрелеца от Лясковец

Съдът: Савова не е обществено опасна и няма психически отклонения
16 май 2014 16:07, Анисия Иванова
31
Спряха делото за майката на стрелеца от Лясковец
Стефанка Савова. Снимка: архив Булфото

Делото за принудително настаняване в психиатричното заведение на майката на стрелеца от Лясковец беше прекратено от състав на Великотърновския окръжен съд днес.

Съдът потвърди като законосъобразни мотивите на Районния съд в Горна Оряховица, че 76-годишната Стефанка Савова не е обществено опасна и няма психически отклонения.

Още по темата
Делото срещу нея беше заведено, след като на 14 март т.г. синът й Петко Петков стреля срещу служители на полицията, предприели спецакция срещу него заради заплахи, с които от две години тормозел децата от близкото училище. Мъжът откри огън по командосите, уби един и рани други трима.

Обвинителите искаха майката на стрелеца от Лясковец Петко Петков да бъде освидетелствана, за да се установи може ли да дава показания по воденото срещу сина й разследване за убийство на спецполицай.

В хода на делото днес стана ясно, че Окръжната прокуратура във Велико Търново вече не поддържа искането си за принудително настаняване в психиатрично заведение на Стефанка Савова, майка на 53-годишния Савов.

Решението на Окръжния съд не подлежи на обжалване, с което приключват всички дела срещу майката на лясковския стрелец.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
32
 
! Отговори
Цветин преди 10 години
Най-добре да я назначат при баретите, инструктор в отдел подготовка на кадри.
6
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Съвсем нормална си е жената. Бавномислещият с големите уши и мъркащият тигър много се изложиха. "Достойни" наследници на Цвъ Цвъ и Бъ Бъ.
5
0
 
19
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 10 години
За освидетелстване са почти всички лидери / получатели на пари / и ръководствата на прокуратурата , следствието и съда .
4
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нито тя е луда,нито сина и.Лошото е,че бадява си отиде момчето и пострадаха и други барети.Да ги хвърлиш така срещу въоръжен човек,готов да води бой е направо престъпление.Аналогичен е случая на Борисов и Чакъра.Абе заградете го и ще се предаде.Защо е нужно да загиват хора?После луд бил,че се отбранявал,майка му била луда,абе все друг е виновен?!
3
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Я,как е минало това съобщение през цедката?Те управляващите не дават дума да се издума за Лясковец,нали резилът беше пълен.Пълна амнезия за некадърността на големите началници в София,макар че имаше и жертва на човешки живот.И оградата край границата била готова само 8км.,а пък средствата двойно повече похарчени.За народната пара пак няма виновни.Отново амнезия.Иначе добре се хвалят,без да има за какво.Важно е само да останат във властта.Не че са излизали от там,затова страх ги тресе от разплата
2
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
кой е този прокурор който с лека ръка повдига обвинение а после не си подържа искането пред съда...оставка веднага и персонална отговорност вън от държавната хранилка
1
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
така е това са нормални хора и майката и сина и, от бездействие прокуратурата и полицията си измислят операции и после се възхищават на собствената си некадърност защото няма кой да потърси пряка отговорност от тези тунеядци