Проверяваме всяка версия за убийството в Своге!

Сарафов категоричен: Купуването на гласове е овладяно
Обновена: 21 май 2014 10:53 | 21 май 2014 10:53, Анисия Иванова
39
Проверяваме всяка версия за убийството в Своге!
Борислав Сарафов. Снимка, архив Булфото

Убитият 34-годишен мъж в Своге снощи е Красимир Гочев – Шмид, потвърди пред БНР заместник-главният прокурор Борислав Сарафов. Силно се надявам неговите убийците да бъдат разкрити, това е намерението и надеждата на прокуратурата, допълни той.

Показният разстрел на познатия на прокуратурата Красимир Гочев–Шмид стана през изминалата нощ в Своге. Сигналът за разстрела е подаден в полицията около 22.10 часа снощи. Тялото на 34-годишния мъж е намерено в центъра на града. Той е убит с 6 куршума. Гочев има няколко регистрации за грабежи и за други криминални престъпления.

Още по темата
Той е познат както в качеството си на обвиняем, така и в качеството си на свидетел по някои дела, потвърди Сарафов.

„Не бих могъл да кажа нищо повече за убийството му, тъй като в момента текат активни процесуални следствени действия. Той стана популярен покрай важните за прокуратурата килъри - Йоско Костинбродския“, допълни той.

Самият Шмид преди време проговори срещу Костинобродския и полицаи, които са искали пари, за да покрият негови дела, уточни зам.-главният прокурор. На въпрос дали отговорите за убийството трябва да се търсят около този факт, Сарафов заяви, че е напълно възможно. „Това е една реална работна хипотеза. Проверяваме всяка една версия”, каза още той.

Престъпността не е нещо, което бихме могли да занулим. Престъпност винаги ще има – въпросът е тя да е до едни поносими за обществото нива, допълни Сарафов и посочи, че по случая има образувано досъдебно производство.

Той обясни, че до момента в страната във връзка с нарушения по предизборната кампания за евровота прокуратурата има 26 проверки, 11 от тях са приключили с отказ за образуване на досъдебно производство. По останалите се работи. Той определи, че това, което е ново в настоящата кампания, са по-малкото сигнали за нарушения, схемите са по-елементарни.

Надявам се да мога да кажа, че купуването на гласове е овладяно. Това се дължи на комплекс от мерки, смята Сарафов. Той обясни, че сигналите, които са проверявани досега, не са само от партийните централи, има от граждани, по три сигнала прокуратурата се е сезирала от медиите. Той каза, че по някои от случаите, по които са работили, са ползвани и СРС-та. „Ние контролираме нещата. Работим както с МВР, така и с ДАНС", отсече Сарафов. Почти всички сигнали до момента били несериозни. Те не съдържали информация с достатъчна степен на достоверност.

В деня на изборите във всяка районна прокуратура ще има дежурен прокурор, сформиран е щаб за изборите, ще подаваме своевременно информация на медиите, разказа той.

Зам.-главният прокурор определи като горещи точки за прокуратурата в самия ден на изборите малките населени места с компактен контингент малцинствени общности. Това е основният контингент на хората, които биха продала гласа си, смята той. Сарафов посъветва гражданите да не продават гласа си, а всеки всеки със съмнения за нарушение да подаде сигнал в прокуратурата.

Прокурорът смята, че при сегашната система на организация на изборите "Констинброд 2" е невъзможно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
11
 
! Отговори
Отдавна се настоява преди 9 години
неграмотните да нямат право да гласуват, защото такъв човек винаги може да бъде заблуден от заинтересувано лице!Миналата зима протестиращите студенти представиха това предложение като свое.Логично е да има право на глас само онзи, който разбира какво прави, когато делегира права на кандидати; редно е да разбира каква е политическата платформа на тези, за които гласува. Който е допуснал в наше време да остане неграмотен,е БЕЗОТГОВОРЕН и няма право да влияе върху съдбата на народа и държавата!
35
0
 
8
 
! Отговори
bobo преди 9 години
това ако не се казваше прокуратура хората щяха да го мислят за бардак!!! Пълни смешници!!!
34
1
 
11
 
! Отговори
или по-точно: преди 9 години
Красимир Гочев е финансирал последните три предизборни кампании на БСППолитическо убийство само няколко дни преди провеждането на евровота на човек, финансирал БСП, разтърси България. В Своге вече се носи мълвата, че Йоско Костинбрлодския е платил 120 хиляди лева за очистването на Красимир Гочев, който е най-големия лихвар в общината, финансирал БСП.
33
4
 
9
 
! Отговори
купувач на глас преди 9 години
Абе как така на предишните избори *** Мая пет дни преди започване на печатането на бюлетините знае че ще има 350хиляди вповече?На мен ми прилича на активно мероприятие.Те хомофилите-*** в това много ги бива.
32
0
 
19
 
! Отговори
Венелин преди 9 години
"Гочев има няколко регистрации за грабежи и за други криминални престъпления."Това прокуратура ли е или регистратура?
31
2
 
8
 
! Отговори
трол позитански преди 9 години
Анонимен, не се мъчи да разсъждаваш, не ти се получава,копирай там каквото са ти подготвили от Лийдуей и се махай.Никой не разследва надпечата,защото трябва да признаят истината,че винаги има надпечат и че 400 000 надпечат на поръчка от 9 мил. бюлетини е напълно в реда на нещата. Има и макулатура,затова е нужен надпечата.Влизаш в този сайт само за да плюеш опозицията.Скрий се *** нещастен, морзилка ***.Освен това никога не казвай никога!
30
0
 
12
 
! Отговори
Васко преди 9 години
Поредното нелепо изказване което показва колко далече е прокуратурата от истинския живот в страната...........
29
10
 
0
 
! Отговори
Анонимният преди 9 години
Накрая прокуратурата внася обвинение срещу този, който е трябвало да осъществява контрол по печатането на бюлетините- нещо, което е на практика невъзможно, ако фалшификаторите са платили добре на шефа на печатницата. Показателно е пълното отбягване на разследване на въпроси като: кой и защо е поръчал тези 390хил бюлетини, наредени на палети и готови за експедиция, имало ли е опит за фалшификация , къде са отишли извозените по-рано бюлетини от това помещение/помещение, различно от това, в което са били складирани редовните бюлетини, сонтролирани от Желязков/, какво показват записите от камерите
28
9
 
1
 
! Отговори
Анонимният преди 9 години
Фалшификаторите, които вече предвкусват победата на изборите по начина, използван на президентските - подмяна на протоколи и на чували с бюлетини, се паникьосват, но след кратка милиционерско-мутренска раздумка нареждат на прокурорите да влизат в печатницата и да замитат следите - срещу заплащане. Прокурорите влизат незабавно и така елиминират възможността за доказване на фалшификация. Ден по-късно пред печатницата е и журналист с екип, ролята на който е да опита да опорочи деня за размисъл , а следователно и изборите. Следва разследване, чиято цел е да изчезнат всякакви следи към фалшификатор
27
10
 
3
 
! Отговори
Анонимният преди 9 години
В навечерието на парламентарните избори в прокуратурата на България постъпва неанонимен сигнал , че в печатницата се печатат половин милион бюлетини в повече за фалшифицирането на изборите. Моментално един / няколко прокурора тип Кокинов се свързват с Банкя, предават ценната информация и обясняват на фалшификаторите, че не могат да не отреагират на сигнала, защото авторът му не е случаен човек.
26
19
 
3
 
! Отговори
Анонимният преди 9 години
Никога повече няма да има фалшификации с бюлетини, никога повече те няма да се печатат в печатницата на Костинброд, никога повече ГЕРБ няма да печелят избори, никога повече Цветанов няма да бъде вътрешен министър, никога повече Борисов няма да бъде премиер
25
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Купуването на гласове овладяно.От кого-от БСП или от ДПС?
24
0
 
7
 
! Отговори
BG преди 9 години
MADE IN BG
23
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добра новина - един престъпник по-малко. Сега да намерят стрелците и в панделата за по 30-40 години - втора добра новина, още двама по-малко по улиците.
22
0
 
12
 
! Отговори
Гюро Михайлов преди 9 години
Този *** е овладял на майка си оная и работа.
21
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е НЯМА КАК ТОЗИ ДЕТО Е БАДАНАРКАТА НА КОМУНИСТИТЕ ,ЗАЕДНО С ЦАЦАРОВ И ЗАЛИЧАВАТ ВСИЧКИТЕ ПРЕСТЪПНИ КОМУНИСТИ СЕГА ДА СЕ ОПРАВЯТ С ВСЕКИДНЕВНИТЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ОНКАКТО ТЯХНАТА ПАРТИЯ Е НА ВЛАСТ !
20
0
 
22
 
! Отговори
АЗ преди 9 години
КОЙ СЕЧЕШЕ ГОРАТА ЗА ДПС В СВОГЕНСКО И ТАКА КУПУВАШЕ ГЛАСОВЕ...А ДРУГАРИ..КОМУНИСТИ..СЕЛЮТО КОЙТО БЕСЕШЕ ТАМ..ЗАЩО ДО СВОГЕ Е ОГРОМНИЯ ПАЛАТ НА Ахмед Емин ...А ТАМ НЯМА ЕДИН *** ДОРИ..АМА ГОРА КОЛКОТО ИСКАШ..МРЪСНИ КОМУНАГИ
19
1
 
18
 
! Отговори
ал кашона преди 9 години
Един доказан престъпник по- малко.Нека се избиват един друг защото тази държава е държавата на мафията , тях закон не ги лови.Сега полицията ще търси кой го е очистил но приживе не е задържан осъден и вкаран на топло.От пусто в празно .Знаят се големите престъпници но те са недосегаеми защото полиция и съд са силно корумпирани.Има над 400 х д въоражени с пистолети автомати леки картечници и взривни устройства поне 2/3 са за престъпни цели и то с разрешителни.
18
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чудо голямо едни мутри застреляли друга, така е защото затворите са празни.То в тая държава ако на човек му се наложи да отиде до съда по-добре да отиде до баничарницата и шкембеджииницата ефекта е същия така наречения мутро-съд само папа , а не върши работа за 5 пари.
17
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
айде стига с този *** - някакъв крадец (и кой знае още какво е правил) е убит.... все ми е тая , а и още 99,9% от населението са на моето мнениеами има си поговорка за това: " да бе мирно седяло ...."