Осъдиха на пробация възрастен мъж за купуване на гласове

Той бил безработен и парите му трябвали за храна
18 юни 2014 12:10,
6
Осъдиха на пробация възрастен мъж за купуване на гласове
Снимка: архив, Булфото

Районният съд в Лом осъди на пробация за срок от една година 63-годишния Цецко Симеонов от село Разград в община Вълчедръм.

Присъдата е за купуване на гласове в изборния ден 25 май, когато се гласуваше за депутати в европейския парламент. Тогава в дома на Симеонов били открити 180 лева, които той трябвало да даде на свои съселяни, за да гласуват за определена политическа партия, пише БТА.

Обвиняемият призна напълно вината си и заяви, че парите му били дадени от пристигнал в селото активист на партията, който след това си тръгнал. Симеонов твърди, че ги взел, за да си купи хранителни продукти, тъй като е безработен и трудно се прехранва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
Един от многото преди 9 години
Партията да бъде забранена и лидерите им тикнати в Старозагорския за по-често проникване в аналнилните им отверствия,а ако са от ДПС да бъдат изгорени на клада на жълтите павета след това...
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Че е нарушил законът, нарушил е. Но защото пак за милионите няма закони, а за кокошката няма прошка? Отново ме е срам от прокуратурата...
3
0
 
6
 
! Отговори
Георги преди 9 години
Щом човека е осъден, защо тогава пишете ".. определена политическа партия.."? Назовете й името. Никога няма да се справим по този начин, с такива неопределени определения. "Определен човек"; "Определена фирма"; "Определена политическа партия".
2
0
 
7
 
! Отговори
кк преди 9 години
В тази държава става нещо страшно - името на бай Цанко Симеонов е "разсекретено", но името на ПАРТИЯТА, е строго поверително. Бай Цанко го осъдиха, а ПАРТИЯТА???? Ако има доказателства за присъда срещу човека, значи безспорно е доказано и коя ПАРТИЯ му е дала парите, за да посредничи. Защо не я забранят? Срам за Прокуратурата и Съда!!!!
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не е виновен човекa a този който му ги е дaл.