Кметът на Видин е с три обвинения от прокуратурата

Пуснат е от ареста под гаранция от 30 000 лева
Обновена: 1 авг 2014 18:17 | 1 авг 2014 18:15, Камелия Цветанова
51
Кметът на Видин е с три обвинения от прокуратурата
Снимка: Община Видин

Прокуратурата повдигна три обвинения на кмета на община Видин Герго Гергов.

След като вчера Гергов беше задържан при специализирана операция на новосъздаденото звено за борба с корупцията между Софийска градска прокуратура и ДАНС, днес той е пуснат под парична гаранция от 30 000 лв., съобщиха от прокуратурата.

Още по темата
Повдигнато му е обвинение за това, че в периода 1.01.2012 – 15.07.2014 г., в качеството си на длъжностно лице, умишлено не е изпълнил и е нарушил служебните си задължения от ЗОП във връзка с обществена поръчка за доставка на хранителни продукти за учрежденията на бюджетна издръжка на територията на община Видин. Целта е била Гергов да набави облага за еднолично търговско дружество, на което е заплащано с общински средства. От това са настъпили значителни вредни последици за общината от имуществен характер в размер на 150 000 лв. и от неимуществен характер, изразяващи се в разколебаване на общественото доверие в местната власт.

Второто обвинение спрямо Гергов е за това, че на 31 юли 2014 г. в дома си в гр. Видин е държал 15 антични монети от римския императорски период – т.нар. “антониани” от 3 в. сл. Хр., които представляват археологически обекти и културно – исторически ценности, неидентифицирани и нерегистрирани по съответния ред.

Третото предявено на Гергов обвинение е за това, че на 31 юли 2014 г. в дома си е държал 152 патрона, без да има надлежно разрешение.

На Гергов е взета мярка за неотклонение “парична гаранция” в размер на 30 000 лв. На същия е наложена забрана за напускане пределите на Република България, без разрешение на прокурор.

Прокуратурата ще внесе искане до Видинския окръжен съд за отстраняване на Герго Гергов от заеманата от него длъжност кмет на община Видин.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Когато не валеше, слънцето изпържваше пилешките мозъци на градските *** и общинари, а видинското феодално царство се превръщаше в психиатрично гето на оцъклени зомбита.Топ-репортерката Баба Пръвка (79 години) усети, че вече за нея няма мръвка, продаде си къщичката (на пачи крак) и забегна при сина си в степите на щат Монтана, да харчат хилядарките, спечелени с медийно минетстване от Дон Гринго Гергов.
20
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
През лятото на 2014 година, на видинското феодално царство направо му се разгониха презимето и фамилията. Местният шериф Дон Гринго Гергов, уж се мислеше за безсмъртен, ама взе да го лови шубето и дори не смееше да язди на воля своя мустанг, кръстен BMW x6. Градът тънеше в мизерия и епохална разруха. Милиони кръвожадни комари му изпиваха кръвчицата, фирми го съдеха на поразия, разкопаните улици зееха зловещо, а рововете се пълнеха с радиоактивна *** дъждовна вода.
19
3
 
15
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 9 години
Видинчани ако бяха избрали Владимир Тошев за кмет,нямаше да има такива...пладнешки просташки кражби,което си е жива...излагация.Аланкоолу,как си посмял да крадеш от...децата в детските градини,това ли можа да измислиш.Затвор за тази гнида и позор за тези дето го...подкрепят.
18
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мислещия за Видин страда от раздвоение на личността
17
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Жалба от видинския кмет против Заповед за прилагане на принудителна административна мярка от ТДАНС е постъпила в Административен съд - Видин"Келешчето не е доволно
16
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Значи разколебал общественото доверие което струва 150 000лв?! Ако това е интелектуалния потенциал на ДАНС да ги закрият по добре тъй като това твърдение е смехотворно и даже начинаещ адвокат ще оправдае този.
15
0
 
15
 
! Отговори
хм преди 9 години
Гледай Видин, сещай се за България
14
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А джипа що не му взеха като не може да докаже с какви средства го е купил?Теглил бил 30000лв кредит да си купи БМВ Х6-хаха.Дома му се охранява от фирмата която е спечелила търговете да охранява всички общински имоти-как ги спечелиха тия търгове.?!И плаща ли кмета за охрана на дома си от своя джоб?Правят ни на смешници.Дано го вкарат в затвора и му конфискуват всичко което не може да докаже как го е придобил.Аман от ***
13
1
 
15
 
! Отговори
N преди 9 години
Ами комунист да не краде и да не лъже къде се е чуло и видяло!
12
1
 
6
 
! Отговори
ebb преди 9 години
До Анонимен 14ех прав си! следващия път пак не гласувай < или си дай гласа на башибозука и след това реви или мучи както ти харесва,а затова че заминаваш евала тука оправия нема
11
6
 
15
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
БСП И ГЕРБ СЕ НАДЛЪГВАТ КОИ ИМАТ ПО-КРАДЛИВИ КМЕТОВЕ!
10
13
 
11
 
! Отговори
Монархист преди 9 години
Чакайте бе, герберасти, що лаете? Когато хванаха оная калинка от финансовото да си пише бонуси кво стана? Условна присъда и да върне откраднатото, а тя кво каза - че няма да го върне. И си остана с условната.Когато оная мутреса прегази детенце на пешаходна кво стана? Условна!Аре недейте да лаете толкова когато сте се усрали до ушите.
9
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Подписват за Южен поток и от някъв сайт Бивола ,разбираме че те са продали 60 или 100 там колкото и да са декара на Южен Поток ?? Подписват с Уестинг Хаус ....4 дена преди края на мандата....сделка за 5.4 млрд .....Гласувайте за БСП...и децата и внуците ви да са бедняци като Вас.....Това е партия разрушител на държавата.....
8
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Смешна държава ей..........Тия от ДАНС чакаха да падне кабинета,че да го арестуват.....Смешници.....смешници....дори не смеете работата да си свършите ...Кмета е от БСП и тях ги е страх да не би да имат проблеми с партията след това......
7
1
 
32
 
! Отговори
ъъъ преди 9 години
MADE IN БСП
6
2
 
35
 
! Отговори
DDT преди 9 години
Симпатяга. Вместо да стане свинар, за което има и вид и акъл, той станал кмет- Нека кажем браво и на него и на Компартията и на електората. И да ги краде още дълги години.
5
9
 
6
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 9 години
Ubefen sum che e narochen i burzo mu nameriha za kakvo.Ami varnenskia Kiril Jordanov,ami Sofianski i kup drugi kmetove..ami Stanishev,Hristo Biserov Dogan Siderov offfff....znaete si dobre kochinata vsichki,no toya e bushon..Terminal 1,2 rabotyAT V PULNA PARA. ..
4
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Предлагам да се линчува заедно с другарите Станишев и тем подобни лешояди от БСП и БКП и т.н. Докато не започне народа да линчува подобни *** нещата все така ще си останат. Този и крал крал че се е осрал. То бива ама чак пък толкова. Хората умират от глад а този тарикат преяжда с нашите пари. Ай сиктир мръсно гадно ПСЕ. Да се разстреля веднага!!!!
3
21
 
10
 
! Отговори
;) преди 9 години
Гарантирано от ГЕРБ
2
28
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Приказвайте си каквото искате, обаче ако тоя беше гербер и управляваше Герб, никой с пръст нямаше да го пипне.