Обвиниха в измами с имоти арестувания варненски кмет

Обвинението е за времето, когато Христов е работел като адвокат
Обновена: 14 авг 2014 14:04 | 14 авг 2014 12:33, Екип на Черно море
5
Обвиниха в измами с имоти арестувания варненски кмет
Снимка: архив Булфото

Срещу кмета на варненския район „Младост“ Христо Христов е повдигнато обвинение за участие в организирана престъпна група, вършила измами с недвижими имоти. Това каза адвокатът му Бранимир Балачев, съобщи информационна агенция "Черно море".

Както Dnes.bg писа, Христов бе арестуван вчера при спецакция на ДАНС в морския град. Името му нашумя през последните месеци след като се зае сериозно със събарянето на незаконните къщи в района, на който е кмет. Вчера му бе връчена заповед за 24-часово задържане, за която Варненската окръжна прокуратура, както и дирекцията на полицията в морската столица не са били уведомени.

Още по темата
Днес адвокатът му Балачев обясни, че обвинението в измами с имоти е за времето, когато Христов е практикувал като юрист.

„Обвинението е срещу Веселина Спасова, чийто адвокат той е бил и още няколко служители на фирмата“, каза той. Адвокатът поясни, че вчера сутринта са били задържани общо петима души при спецакцията на ДАНС, сред които и Христов. Направени са обиски в домовете и офисите им. В дома на Христо е открита малка сума пари, взети са документи.

Адвокатът съобщи, че обвинението е повдигнато днес сутринта и задържането на Христов е било удължено за 72 часа. „Утре клиентът ми трябва да е в София, където ще се гледа мярката му за неотклонение. Обвинението, което му е повдигнато, няма нищо общо със служебните му задължения като районен кмет“, каза още Балачев.

Адвокатът съобщи още, че Христов нямал притеснения.“ Досега не са ни били представени никакви доказателства, свързани с евентуалното му участие в престъпна група. Единственият проблем е здравословен. Христов има тежък диабет, но засега е добре“, обясни Балачев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А оня *** бисеров, хидроинджинер резняков, на мама праситу, банкер мустаки, онова недоразумение искров,сергея и мъжът й моника, ало Ваньо и Ваньо, кога?
2
1
 
22
 
! Отговори
rumen72 преди 9 години
как така като ги арестуват всички стават с тежки или хронични заболявания, а като са навън демонстрират прекрасно здраве.
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
pa tva da si kmet i da imas samo malka suma s pari-pa tva e nesamo prestuplenie - tova e super kriminalno prestuplenie...da go podkrat s kaisite i cepenicite-on sam ste si izpee pesenta na priznanieto