Пуснаха под домашен арест полицая, убил бебе. Не бил пиян!

Колата може да е завила наляво заради техническа повреда, каза Стоянов
Обновена: 19 сеп 2014 16:46 | 19 сеп 2014 15:50,
235
Пуснаха под домашен арест полицая, убил бебе. Не бил пиян!
Снимка: архив Булфото

Апелативният съд в Бургас пусна полицая, убил бебе с автомобила си, да се прибере вкъщи. Съдебният състав промени мярката за неотклонение на Костадин Стоянов от „задържане под стража“ в „домашен арест“.

Граничният полицай предизвика жестоката катастрофа на 11 септември в созополското село Крушевец. Тогава той влезе с висока скорост в населеното място, не успя да вземе завой и се качи на тротоара. Там помете детска количка, в която уби на място малката Красимира. Веднага след това Стоянов беше арестуван, а Окръжният съд в Бургас му определи най-тежката мярка – задържане под стража. Апелативният съд обаче днес я отмени след обжалване на защитата на полицая.

Още по темата
Един от основните аргументи на съдиите да пусне Стоянов под домашен арест е, че не отговаря на истината твърдението, че полицаят е бил пиян. „Приложените по делото две експертизи установяват наличие на 0,43 и 0,30 промила алкохол в кръвта на обвиняемия“, се казва в съобщението на съда. Там се уточнява, че по закон за алкохолна концентрация под 0,5 промила не се носи административна и наказателна отговорност.

Апелативният съд коментира и справка на КАТ, според която Стоянов три пъти е глобяван за висока скорост, но не и за алкохол. Според апелативните съдии Окръжният съд не е предоставил и доказателства, че Стоянов може да се укрие или да извърши друго престъпление.

Освен това полицаят не бил осъждан, семеен е и има постоянен адрес.

Самият полицай даде свое обяснение за трагедията. Според него не било изключено тя да е предизвикана от техническа повреда, заради която колата му е тръгнала наляво, съобщи пресцентърът на Апелативния съд. Автотехническата експертиза, която може да установи дали Стоянов е нарушил закона за пътищата, все още не е готова.

Представителят на Апелативна прокуратура – Бургас призова най-тежката мярка за неотклонение на полицая да бъде потвърдена. Според него отново може да се направи изводът, че има опасност обвиняемият да извърши престъпление по отношение на събирането на доказателства и установяването на обективната истина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
160
6
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
ами АКО АВТОМИБИЛА ДЕФЕКТИРА НА ДРУГ И МИНЕ ПРЕЗ ТВОЕТО ДЕТЕ 178 КАКВО ЩЕ ПРЕДПРИЕМЕШ ТИ ТОГАВА . КОЙТО НЕ Е МИНАЛ ПРЕЗ ТИЯ ИНСТАНЦИИ ПОЛИЦИЯ , ПРОКУРАТУРА, И СЪД НИЩО АМА НИЩО НЕ ЗНАЕ ЗА ПОДЗЕМНИЯ СВЯТ НА ТИЯ . ВИЕ НАРОДЕ МОЙ СТЕ ЕДНИ КОИТО РАБОТИТЕ , МИСЛИТЕ КАК ДА СИ КУПИТЕ НОВА КОЛА ЩОТО СЪСЕДА ИМА . МИСЛИТЕ КАК ДА СИ КУПИТЕ НОВА ПЕЧКА ЩОТО СЪСЕДА ИМА . НО ЗА ЕДНО НЕЩО НЕ ИСКАТЕ И ДА ЗНАЕТЕ . ЦЕННОСТИТЕ НА ЖИВОТА .
159
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ники ти или си полицай или си с милиционерско мислене.Дано провидението те накаже и някой такъв да прегази най-милото ти.
158
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Когато няма правосъдие,когато полиция,съд,прокуратура действат като организирана престъпна група, корумпирана и недосегаема от законите,тогава трябва да има вендета.Кръв за кръв.Ако няма деца, сестра, брат ,майка, баща.Колегите му дето го защитаваха приличаха на мутри.Пълни простаци.Простаци с пищови и власт.
157
15
 
4
 
! Отговори
ники преди 9 години
Хубаво че от смръдльовците по форумите нищо не зависи че да живеем в дж унгла вече
156
2
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
БОГ ДА НИ ПАЗИ щом и трезви започнаха да ни газят .
155
1
 
21
 
! Отговори
крум преди 9 години
зъб за зъб око за око помилваите убиеца и съдът с брадва по главата
154
3
 
25
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 9 години
АМИ АЗ ВИКАМ ВСИЧКИ НА БУНТ ПРЕД ДОМЪТ НА ПОЛИЦАЯ . ДА ГО ЛИНЧУВАМЕ С КАМЪНИ ПЪК ПОСЛЕ ЩЕ КАЖЕМ , ЧЕ РЪЦЕТЕ НИ СА СХВАНАЛИ И ВМЕСТО В СТРАНИ КАМЪНИТЕ СА ПОПАДНАЛИ ВЪРХУ ГЛАВАТА МУ
153
2
 
33
 
! Отговори
майка преди 9 години
жив ще го одера тоя,не ми пречи ,че после ще го лежа!Хора на бунт!
152
1
 
15
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 9 години
СЛЕД ДЪЛГОТО ПАРТИ НА КОЛЕГАТА СИ ПОЛИЦАЯТ ТРЪГВА ДА СИ ОТИВА , И ТЪЙ КАТО Е СЛУЖИТЕЛ N1 ТОЙ Е ВЪЗДЪРЖАТЕЛ НА АЛКОХОЛ ЩОТО ТАКА ТРЯБВА ДА БЪДЕ . ПОЛИЦАЯТ ВИНАГИ Е ПОЛИЦАЙ ДОРИ И КОГАТО НЕ Е НА РАБОТА . И В МОМЕНТА КОГАТО СЕ ПРИБИРА ВИЖДА КАК БЕБЕТО МУЛЕ ВЗЕМА ТОРБА С НАРКОТИЦИ ОТ НАРКОБОС КОЙТО СИ ПЛАЩА ДА НЕ ЛЕЖИ . И КАКВО ПРАВИ ПОЛИЦАЯ ЗА ДА ПРИКРИЕ ПРЕСТЪПНИКА МИНАВА ПРЕЗ МУЛЕТО КАТО СТАВА ОБИКНОВЕННО СЪС КОКУШКАРИТЕ .
151
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това може да стане само в България! Ще се признае за виновен,ще го осъдят на 1 година и след 1 месец ще излезе !Браво на нашата "правораздавателна система"! А детето...,а майката ...?
150
2
 
15
 
! Отговори
st преди 9 години
БГ. НЕ СТАВА
149
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сега бащата на детето трябва абсолютно трезвен да помете детето на полицая.
148
2
 
24
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
не бил пиян . ами тогава трезвен е минал през детето . И КАТО НЕ Е БИЛ ПИЯН КАКВО СЛЕДВА . СЛЕДВА , ЧЕ ЗАТВОРИТЕ СА ПЪЛНИ С ТАКИВА КАТО НАС ДЕТО НЕ СМЕ ПОЛИЦАИ , НО СИ ЛЕЖАТ ПРИСЪДИТЕ . ТОВА Е БЕЗУМИЕ ОТ СТРАНА НА СЪДИЯТА . АКО БЕШЕ МИНАЛ ПРЕЗ НЕГОВОТО ДЕТЕ ИСКАМ ОТГОВОР ДА МИ ДАДЕ СЪДИЯТА . ЩЕШЕ ЛИ ДА ГО ПУСНЕ И ПОСЛЕ ПОЗНАЙТЕ И НЕГО ЩЕ ГО ТЪРСИ ИНТЕРПОЛ
147
3
 
28
 
! Отговори
Цветан Караилиев преди 9 години
Мили Боже,знам,че като християнин трябва да прощавам,но беше ли мое детето,не давам за живота на тази гад и 5 пари!Докопах ли го,шеще да се моли да умре,и то с основание.Този индивид е извършил предумишлено убийство!Не заслужава да живее
146
3
 
18
 
! Отговори
Българския съд преди 9 години
Изявление:Полицая не е виновен. Той е преследвал опасен престъпник ,но колата му се чупи и губи управление.В този момент майката и детето на престъпника скачат да заблудят полицая и той без да иска въпреки съпротивата си ги блъска. После изпада в шок и вместо вода родата на престъпника му дава водка за да го натопят....Полицая е жертва на този ужасен заговор на престъпника.Полицая да бъде награден а майката осъдена на доживотен за постъпката си.
145
3
 
18
 
! Отговори
Античенге преди 9 години
Ето един нагледен пример за полицията, алкохола и корупцията. Този клип е за всички нагли и корумпирани полицаи. Гледайте внимателно !!! https://facebook/video.php?v=10204635163626194ЗАМИСЛЕТЕ СЕ, ДАЛИ ТОВА НЕ СТЕ ВИЕ?!!!
144
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
hi4 nee pil kato go gledam 4ista piqnica abe tezi koito go puskat nqmatli sivest deca kak spat
143
3
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
149 е прав в коментара си.при 50 км/h в населено място не вярвам да се случи нещо подобно освен водача да загине зад волана.тук полицай убива на пътя,на отсрещния тротоар и нищо не го оправдава.но...гарвану гарван око не вади.няма осъден полицай,както няма *** в учебна кола.
142
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
q mi kajete sege na visok glas 4e ima 4ove6ki prava
141
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 152 - слушай сега - обмяната на вещствата си я има - но за това трябва време - кръвта минава през черния дроб , там тя се "пречиства" и става за нова употреба (обесявам като на ***) но за да мине цялата кръв обем хикс през процеса е нужно време и ако искаш си наври маркуч в устата и в *** за 1 час няма да промениш нейните стойности - даже и да ти кръвопреливат 8 кила ти трябва около денонощие време мухо...