Пуснаха под домашен арест полицая, убил бебе. Не бил пиян!

Колата може да е завила наляво заради техническа повреда, каза Стоянов
Обновена: 19 сеп 2014 16:46 | 19 сеп 2014 15:50,
235
Пуснаха под домашен арест полицая, убил бебе. Не бил пиян!
Снимка: архив Булфото

Апелативният съд в Бургас пусна полицая, убил бебе с автомобила си, да се прибере вкъщи. Съдебният състав промени мярката за неотклонение на Костадин Стоянов от „задържане под стража“ в „домашен арест“.

Граничният полицай предизвика жестоката катастрофа на 11 септември в созополското село Крушевец. Тогава той влезе с висока скорост в населеното място, не успя да вземе завой и се качи на тротоара. Там помете детска количка, в която уби на място малката Красимира. Веднага след това Стоянов беше арестуван, а Окръжният съд в Бургас му определи най-тежката мярка – задържане под стража. Апелативният съд обаче днес я отмени след обжалване на защитата на полицая.

Още по темата
Един от основните аргументи на съдиите да пусне Стоянов под домашен арест е, че не отговаря на истината твърдението, че полицаят е бил пиян. „Приложените по делото две експертизи установяват наличие на 0,43 и 0,30 промила алкохол в кръвта на обвиняемия“, се казва в съобщението на съда. Там се уточнява, че по закон за алкохолна концентрация под 0,5 промила не се носи административна и наказателна отговорност.

Апелативният съд коментира и справка на КАТ, според която Стоянов три пъти е глобяван за висока скорост, но не и за алкохол. Според апелативните съдии Окръжният съд не е предоставил и доказателства, че Стоянов може да се укрие или да извърши друго престъпление.

Освен това полицаят не бил осъждан, семеен е и има постоянен адрес.

Самият полицай даде свое обяснение за трагедията. Според него не било изключено тя да е предизвикана от техническа повреда, заради която колата му е тръгнала наляво, съобщи пресцентърът на Апелативния съд. Автотехническата експертиза, която може да установи дали Стоянов е нарушил закона за пътищата, все още не е готова.

Представителят на Апелативна прокуратура – Бургас призова най-тежката мярка за неотклонение на полицая да бъде потвърдена. Според него отново може да се направи изводът, че има опасност обвиняемият да извърши престъпление по отношение на събирането на доказателства и установяването на обективната истина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
4
 
14
 
! Отговори
Истината! преди 9 години
Чакайте бе , нали бяха повече промилите, нали е пил мляко за да ги свали - къде е истината !?
79
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Трябва бащата на убитото бебе да "вземе нещата" в свои ръце
78
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Самата "логика" на следствието е абсурдна.Не бил пил, значи не е виновен.Абе ***, виновен е, защото и трезви правят катастрофи и убиват.Даже е по-виновен, защото всичко е осъзнавал и въпреки това е сгазил.Откъде накъде колата, без преди това да са и направили преглед?
77
5
 
24
 
! Отговори
Орак преди 9 години
Така като гледам как вървят работите, отсега мога спокойно да кажа, че присъдата ще е условна
76
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всъщност този е точно комунистическият начин на мислене "Времената бяха такива, трябваше да убиваме".И тук в България винаги е така сега "колата била в неизправност, пътя бил с дупки", никой не носи персонална отговорност.
75
3
 
16
 
! Отговори
Цок Цок преди 9 години
Ако имаше камери навсякъде както е вцивилизования свят нямаше сега се чудим дали е карал с превишена скорост или са му давали неговите братя *** мляко да цока
74
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Полицай и световен шампион по фигурно пързаляне могат да убиват колкото си искат.
73
3
 
31
 
! Отговори
Тъпомер преди 9 години
Че като не е бил пиян що лочи киселото мляко наглото ченге?
72
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По долу един беше писал, че тоя най-вероятно е комунист.Може и така да е, но интересно демократите какви ги вършат?Там къддето работя има организирана престъпна група дето краде в особено големи размери. Всички са познати и роднини. Шефовете организират кражбите. И после защо заплатите били ниски, защо имало липси, защо се глобяват работници, защо нямат хората мотивация за работа.
71
3
 
11
 
! Отговори
ИСТ преди 9 години
Виновен е пътя-завил на дясно.Да се премахнат всички завои по пътищата.
70
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе гарван, гарвана око не вади. Как сега да оставят в ареста полицая? А че по новините даваха хората очевидци на катастрофата, казаха, блъсна детето, ни отишъл да види какво станало, ни да помогне нещо. Излязал от колата, обадил се по телефона след малко дошли колегите му и извадили кисело мляко, оня омахал няколко кисели млека, явно , за да намали алкохолното съдържание ли не знам, за какво е изпил толкова кисело мляко. Ей така полицаите вместо да помагат на гражданите, гледат как да излъжат закона.
69
12
 
4
 
! Отговори
. преди 9 години
Щете, нещете , законът е ясен - под 0.5 не се носи нито административна, нито наказателна отговорност. При ПТП с причинена смърт обаче, монахиня да си и да си отивала от манастира до близкото градче за зеленчуци и цял живот да не си близвала нищо по различно от вода , се образува производство и ако се окаже, че има каквото и да е било нарушение на ЗДВП- примерно, превишена скорост, може да се попадне в затвора. А тука мн да не знаят, щото масово сички пият до 2-3 и си мислят че в 10 сутринта са
68
4
 
11
 
! Отговори
СМЪРТ ЗА УБИЕЦА преди 9 години
ДАЛИ Е ПОЛИЦАЙ ИЛИ ПРОДАВАЧ НЯМА ЗНАЧЕНИЕ! ТОЙ Е ВЕЧЕ ПРЕДИ ВСИЧКО ЕДИН УБИЕЦ! ХЛАДНОКРЪВЕН ПРИ ТОВА! С КОЛКО КМ Е КАРАЛ???!!ЗА ДА ИЗГУБИ УПРАВЛЕНИЕ???!!! С ТОВА УБИЙСТВО СЪСИПА ЖИВОТА НА РОДИТЕЛИТЕ!! ТЕХНИЯ ЖИВОТ СВЪРШИ КОГАТО ДЕТЕНЦЕТО ИМ Е БИЛО РАЗМАЗАНО!!! СМЪРТНА ПРИСЪДА ЗА УБИЕЦА!!! ЗА НАЗИДАНИЕ!! ЗА ТОВА Е ЗАКОНА,ДА ПЛАШИ И ДА КАРА ХОРАТА ДА МИСЛЯТ!!! АКО ИМАШЕ СМЪРТНА ПРИСЪДА, ЩЕШЕ ДА СЕ ЗАМИСЛИ ДОКАТО НАТИСКА ГАЗТА!!
67
9
 
6
 
! Отговори
Сократис преди 9 години
До 57Ти ме заплашваш?! Ако се срещнем да не вземеш да ми целуваш подметките и да хленчиш?! Слушай ***,аз мога всичко да кажа,но този човек го е освободил съдът а не аз а ти вместо да се пъчиш в нета *** пред Съда и това което написа за мен го кажи на съдиите и аз ти гарантирам,че няма да ти са размине...но ти предпочиташ да се заяждаш тук с непознати само защото са изразили мнение съвпадащо с това на закона-ами да,някои знаем законите за разлика от повечето тук а ти си просто ***...
66
4
 
16
 
! Отговори
Тъп шапкар преди 9 години
Абсолютна гавра! Гнусно ми е само да му гледам тъпата алкохолишка муцуна на този деградирал тип. За Българския СЪД - му трябва НАРОДЕН СЪД!!! Тези хора облечени в тоги си мислят, че са безсмъртни и тхените деца. Господ бави но не забравя!!!
65
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Навремето хванаха най-големия бандит в Кърджали Роко с 200 000 фалшиви германски марки и не можаха да го осъдят. Делото се влачеше до безкрай, а съдията по делото все беше "болен". И като се мина много време смениха съдията с едно девойче дето току що беше завършила и тя веднага му лепна една година зад решетките за незаконно притежавано оръжие. И ония си я излежа.Значи можело. Направете сметка зад всеки ненаказан пресъпник колко дребни душици стоят и взимат пари и се плашат. Цялата темида е...
64
4
 
9
 
! Отговори
ГОСПОД преди 9 години
Аз може и да бавя и да не забравям, ама пияния митничар няма да го очистя. Дори смятам да го награждавам за всеки ден живот от тук нататък - заплатка, внуци, пенсийка...Е, на така, да ви е гадно, български роби.
63
1
 
10
 
! Отговори
111 преди 9 години
На протест ! Срещу съда , затова че пак ни правят на *** , а ние им плащаме заплатите ,
62
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Nqma takava Darjava! Za nula vreme, ubieca na detenceto veche e na soboda! Jalko!
61
2
 
7
 
! Отговори
Mitko преди 9 години
Pfff tvarde ochakvano! Tozi *** sled vreme,kogato go opravdaqt,shte sydi MVR che puk sa go uvolnili nepravomerno,i shte go varnat i na rabota.Pone da beshe se invalidiziral myrshata mu dolna.Napravo izbesnqvam pri takiva absurdi!No naistina onzi otgore zabavq no ne zabravq.