Златанов поиска разпит на Плевнелиев за тефтерчето

Софийски апелативен съд обаче отказа и отложи делото
Обновена: 25 сеп 2014 11:28 | 25 сеп 2014 11:20,
13
Златанов поиска разпит на Плевнелиев за тефтерчето
Снимка: архив Булфото

Защитата на бившия шеф на Комисията за конфликт на интереси Филип Златанов поиска разпит на президента Росен Плевнелиев, на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, на Цецка Цачева и Искра Фидосова. Софийският апелативен съд обаче отказа, съобщи БТА.

Още по темата
Филип Златанов стана известен със своето тефтерче, в което прокуратурата откри записки с напомняне различни фигури от властта да бъдат „ударени“, „забавени“ или „забързани“. В бележките имаше и инициали като ИФ, ЦЦ, ББ и други. След скандала Искра Фидосова се оттегли като член на ръководството на ГЕРБ и депутат в миналия парламент.

През април тази година Софийски градски съд призна Златанов за виновен и го осъди на три години и половина затвор. Обвинението е, че е използвал правомощията си, за да набави за други хора облага или да им причини вреда. Според обвинителния акт Златанов е извършил незаконни действия при проверките срещу Росен Плевнелиев, неговата съветничка и бивш зам.-председател на Комисията за финансов надзор Димана Ранкова и бившия главен одитор на Сметната палата Лилия Бунева.

Златанов получи забрана и да заема ръководна длъжност в срок от пет години.

Защитата на бившия шеф на Комисията за конфликт на интереси обжалва присъдата. Днес Апелативният съд отложи делото и насрочи следващото заседание за 16 октомври. Магистратите поискаха графологична експертиза на записките на Златанов да поиска справка от Плевнелиев за съветничката му Диманова.

В края на делото Софийски апелативен съд може да върне делото за ново разглеждане, може да потвърди присъдата на Златанов или пък да го освободи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Еб... си мама.а престанете да плуете сре6то Боико.Вие сте от ДС еб.те си мам.та за винаги.Вие сте обре4ени.
11
1
 
2
 
! Отговори
KUK преди 9 години
NE SAMO RAZPIT.DIREKTNO V ZATVORA.VSICKI OT RAKOVODSTVOTO NA GERB SA ZA ZATVORA.
10
1
 
1
 
! Отговори
Ради преди 9 години
Може да отлагат старта на това дело и да отказват да викат политици, заради много натоварената съдебна "програма" на Цв. Цв.
9
1
 
2
 
! Отговори
Гери преди 9 години
И Бойко и цялата му компания престъпници заслужават да са именно в затвора, а не да обират страната ни от парламента
8
1
 
1
 
! Отговори
Боби преди 9 години
Няма човек в държавата на който да не е ясно на кой са инициалите в този тефтер и, че всичко това е истина, само съда явно не може да го види
7
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Цялата тумба мафиоти от гроб се е скрила зад този рапончик
6
0
 
15
 
! Отговори
Атанасов преди 9 години
Ама разбира се, че бушона ще изгърми, а не някой над него. Иначе човекът просто си е водил записки, когато шефовете са му нареждали.
5
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От цялата работа този, който е записал имената беше осъден, но не и главните действащи лица в тефтерчето.
4
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Естествено, че съдът ще му откаже, забравихте ли, ББ са Баксттрийт Бойс, ИФ е Ирина Флорин, а ЦЦ Цонко Цонев (Кметъла). Златанов е записвал гостите и изпълнителите за предстоящ концерт в Каварна, организиран от Цонев, а Плевнелиев е щял да присъства на събитието инкогнито, затова беше "недопустимо да се знае". Ей ама, не се научихте значи!
3
2
 
27
 
! Отговори
Батман преди 9 години
А да .. той щото Доган не играе с Бойко и с ГЕРБ.. леле колко прости парчета са тия гербавите не е истина. Ами Лафката не Пеевски,че наводни градовете с кметове на ГЕРБ? Защо при чистката на Близнашки няма нито един пипнат областен или кмет от ДПС? ЕЙ рядко *** народ сме
2
0
 
22
 
! Отговори
ХА! преди 9 години
ЧЕ ТОВА СЪД ЛИ Е ТОГАВА??????? СТРАХЛИВЦИ ДА СЕ МАХАТ И ДА ДОЙДАТ ДОСТОЙНИ НЕЗАВИСИМИ ОТ ПАРТИИ......
1
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До С Човече, пациент на психото, пак са ти объркали хапчетата, та нищо смислено не си написал!