Седем митничари от "Лесово" са с обвинения за подкупи

Вероятно ще има и още, предупреди Борислав Сарафов
20
Седем митничари от "Лесово" са с обвинения за подкупи
Снимка: Булфото, архив

Прокуратурата е повдигнала обвинения на седем служители на митническия пункт "Лесово", съобщи на пресконференция заместник-главния прокурор Борислав Сарафов, цитиран от БТА.

Още по темата
Обвиненията са следствие от вчерашната акция на ДАНС и на прокуратурата в митницата, при която бяха задържани служителите от две смени на пункта.

Борислав Сарафов уточни, че акцията е била извършена след дълга подготовка и е започнала в момента, в който един от началниците на смяна е предал на началника на митницата плик с пари. Началникът на пункта Димитър Колев е обвинен като ръководител на престъпна група за взимане на подкупи. Заедно с него са обвинени и началниците на смените, както и митнически инспектори. По думите на Сарафов с тези седем души най-вероятно не се изчерпва кръгът на хората, на които ще бъдат повдигнати обвинения.

До момента са разпитани 14 свидетели, сред които са и шофьори на камиони от Украйна, Молдова и Румъния. Те са давали различни суми на митническите служители "за почерпка" и за да не преминат през митническа проверка.

До момента са извършени 94 претърсвания, от които 47 на служебни помещения и домове.

Общо са намерени и иззети над 220 хиляди лева. Парите са били в склад с дрехи на служителите, където са били съхранявани от тях. Сред свидетелите има и служители на митниците, обясниха от прокуратурата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още по темата: митничариподкупЛесово
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
връзвате ги голи на бариерата цял свят да ги гледа.
11
2
 
7
 
! Отговори
американецо преди 9 години
От мухата правят слон. Без никой да оправдавам, просто мисля логично. Много ясно, че са станали митничари за да получават бакшиши. Никой няма да отиде там в джендема, да мръзне зиме и да се пече на пек лете за 300 долара заплата и безплатна униформа. Целата тая инсинуация според мене точно в тоя момент е да се отклони вниманието на обществената маса от истинския проблем - КТБ! Там окрадоха милиардите!!! А че некой бай *** митничар земал от некой фес 100 марки, се едно е чудо невиждано! Театър!!!
10
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Когато едно общество си е чиста проба - шушумига, си заслужва всякакви василевци и митничарчета да го крадат.
9
1
 
6
 
! Отговори
Стария митничар !!! преди 9 години
Ей кво значи да си покварен като НАРОД- общо казано и в частност взето!!! Ето например всички под мен в коментарите си търсят някакви скрити мотиви за ареста на тез ***-мои бивши(вече !!!) колеги!!! А ИСТИНАТА е в ОЧЕВИДНОТО-просто са корумпирани и сега ще бъдат съдени!!! пп-Точно заради такова население-представителна извадка от което се е изказало под мен БГ-то е ОБРЕЧЕНО на изчезване до не повече от 13-14 години!!!Няма да повярвате колко Ви е близък края!!! Ха ха ха !!!
8
6
 
8
 
! Отговори
xxx преди 9 години
когото и да поставят там да работи - при заплата 600 лв., не знам как ще издържи???
7
1
 
19
 
! Отговори
ФАКТ преди 9 години
Напълно нормално е като дойдеш на власт , да изгониш на старите шефове хората и да сложиш твои ! Не е ли така ? Значи аз да съм шеф на даден сектор и да ми трупат пари хора на бившите шефове ? Е нема как да стане :)
6
2
 
5
 
! Отговори
Луд преди 9 години
Тези палати само със заплати не стават ,а защо досега отговорните органи си траят .За отговора най-вероятно всички се досещат.
5
2
 
18
 
! Отговори
ИСТ преди 9 години
Който взема подкуп, той може да дава подкуп. Някой ще каже цената и всички ще бъдат невинни. Досещате ли се къде ще отидат подкупите от митничарите, за да ги оправдаят.
4
1
 
13
 
! Отговори
Беге правосъдие. преди 9 години
"Седем митничари от "Лесово" са с обвинения за подкупи"-Обвинени,заловени,хванати,заснети,докоментирани,арестувани,заподозрени и свободни за винаги.ц.василев си пие кафенцето по сръбските кафани като медиина звезда отговорен за липсата на млрд. откраднати и изпрани пари , а цацата си брои бюлетините от костинброд още.
3
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Истината е друга-да уволним част от вашите,за да си назначим нашите.А иначе няма какво да им се сърдим-при 12 часов работен ден и още толкова на нощ на крака и при тези ниски заплати,какво друго да очакваме.А на фона на огромните кражби от политици,банкери,съдии и още какви ли не чиновници,да отклончват вниманието ни с митничарите е поредния номер на "Ало Ваньо"/Танов/с който имитира,че върши нещо,а иначе изпълнява нарежданията на Боко.И Ваньо,да не се обадиш пак на ЕГН-то на някой,само напомням
2
5
 
20
 
! Отговори
Monk преди 9 години
Нека сега да проверят с какви имоти разполагат, как са придобити и при Айшар с имплантираното топче.Лека вечер!
1
2
 
32
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Банките с партийни кадри са пълни,друг ще ги смени и толкоз...