Цацаров иска имунитета на Цветанов, Сидеров и Станишев

Прокуратурата настоява за още три депутатски имунитета заради заведени дела
Обновена: 12 ное 2014 14:37 | 12 ное 2014 14:34, Анисия Иванова
21
Цацаров иска имунитета на Цветанов, Сидеров и Станишев
Сотир Цацаров. Снимка: архив Булфото

Главният прокурор Сотир Цацаров поиска от Народното събрание да снеме имунитетите на петима народни представители - Цветан Цветанов, Волен Сидеров, Георги Свиленски, Илия Илиев, Димитър Димитров, както и на представителя на Европейския парламент Сергей Станишев, съобщават от прокуратурата

През последния месец главният прокурор няколко пъти обяви, че след старта на новото НС отново ще иска имунитети на депутати, срещу които има водени наказателни производства.

Още по темата
През октомври СГС спря две дела заради депутатски имунитет - срещу Цветан Цветанов и Волен Сидеров.

От прокуратурата уточняват, че имунитетът на Цветанов е поискан за това, че срещу него се водят три наказателни производства от общ характер за престъпления по служба, в качеството му на министър на вътрешните работи.

Срещу Сергей Станишев се води дело за загуба на документи, съдържащи класифицирана информация. По този повод главният прокурор е изпратил писмо до председателя на Европейския парламент с искане за снемане на имунитета на народния представител, се посочва в съобщението.

Имунитетът на Волен Сидеров е поискан заради внесен обвинителен акт за хулиганските си действия. В началото на миналата година той влезе в конфликт с френското аташе в самолета за Варна, а на летището удари полицай от охраната. 

Депутатът Георги Свиленски от БСП е обвиняем за умишлено причинени значителни стопански щети.

Имунитетът на Илия Илиев от ДПС е поискан за водено срещу него досъдебно производство за данъчни престъпления, а Димитър Димитров от БСП е обвиняем за противозаконно повреждане на ипотекирано имущество.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Цацаров,ми знае6ли 4е ти требва да си подаде6 оставката,преди тях тиси враг номер 1 на това правителство.Подаи си оставката със твоята 6аика.
13
2
 
0
 
! Отговори
gude преди 9 години
EVALA GUSHA
12
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
DOLU RAZETE OT VOLEN SIDEROV--ZNAMETO NA SVOBODATA.
11
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Искам сидеров антибългарина, доказан национален предател и станишеф който "изгуби" свръх секретни документи и отговорен за два фалита на БГ да са в затвора ! Цветанов ако е виновен също! За Сидер Ага и Станишеф си се знае и си е доказано! Двама ако не и трима национални предатели !
10
1
 
2
 
! Отговори
Г преди 9 години
Тоя прасчо само подмята разни силни фрази, нищо не прави само разлайва кучета, досега трябваше и майчиното мляко да им разкатае на разни крадливи и лъжливи политици.
9
5
 
5
 
! Отговори
красный волк преди 9 години
ВОЛЕН НЕ МОЖЕ ДА ГО ОСЪДЯТ ЗАЩОТО Е ЛУД.
8
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пи6ете колкото си искате и каквото си искате 4ервени ***.Нии си имаме Боико Борисов а кажете вие какво си имате Стани6ев Доган И Сидрефенди.Пълен *** сте.В никоя държава неве познават.О6те много 6те квичите като прасета болни от син език.Няма да спите сега поне 4. години.Аиде да вие честито безсънието.
7
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Цацаров кво стана със Костинбродските булетини.Колко полу4и да свали6 Боико.С какви о4и сега 6те го гледа6 в о4ите,и 6е работите заедно.Подаи си оставката до като е време.За6тото народа ве4е не трае.А 4акаи да изпу6им първо Лазаров и Писан4ев па тогава теб 6тете урнем. Няма как за това заслужава6 даже и за не6то в пове4ко.Как тисе стои о6те там незнаем.Несили превъртял о6те.
6
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
цацо,какво става с христо бисеров,колко ти плати
5
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да благодарение на Иван Костов Цацаров Доган и Стани6ев,та от Българя по затрита разкапана държава няма.Благодарни сме им много.Бял ден дане видът.
4
1
 
7
 
! Отговори
пенсионер преди 9 години
Цацата напомни за себе си.Нито Татарчев,Филчев,Велчев събраха доказателства за огромните престъпления в д-вата,щото да видим,че наистина те са избрани да бранят държавния интерес.Няма сила,която да търси отговорност на тези бивши,че са си живели добре,без да се вълнуват,че мастити прокурори с чиновническата си заплата станаха хотелиери,имат имоти в чужбина и пр.Да не забравяме,че Цацата стана гл.прокурор с подкрепата на ББ и ЦЦ.Какви хвалебствия имаше в началото по негов адрес-резултат НУЛА.
3
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
МА6АЛА ЦАЦАРОВ 6ТЕСЕ ПУКНЕ ЗАВАЛИЯТА.
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Докато не гръмнат някои прокурор както в Италия няма дасе оправи работата.Или някои съдия ***, лакомията е много голяма там.Гн Цацаров колко ли милки има но трябва да му бъдат разсекретени банковите сметки.Неможе ти даси обвинител номер 1 а пък да има6 незаконни пари..Пино4ет ни требва Пино4ет.
1
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ТОЗИ ЦАЦАРОВ МИ ПРИЛИЧА НА ,, ПРАСЕ ,, ТИПИЧЕН КОМУНИСТ