Френският посланик е бил заблуден, убедена е Ченалова

"Не съм допускала нарушения по делото с френската фирма"
Обновена: 8 дек 2014 19:27 | 8 дек 2014 12:03,
25
Френският посланик е бил заблуден, убедена е Ченалова
Съдия Румяна Ченалова Снимка: архив, Булфото

Съдия Румяна Ченалова заяви, че френският посланик Ксавие Лапер дьо Кабан се е заблудил при изразените от него съмнения, че дело срещу френска фирма се е паднало неслучайно на нея.

Още по темата
Съдията беше извикана днес във Висшия съдебен съвет, където трябва да бъде изслушана от етичната комисия на съвета.

Пред журналисти съдия Ченалова коментира, че не е допускала нарушения по делото с френската фирма и това ще се установи. По думите й в публичното пространство се тиражират много неверни неща, а френският посланик е дълбоко заблуден.

Ченалова обаче отказа да коментира кой е заблудил дипломатът и не знае кой би имал интерес от атака срещу нея. По думите й внушенията в публичното пространство срещу нея се дължат на обстоятелството, че е уязвима, няма стабилен гръб, не отговаря на нападките и се е оказала много добра мишена.

Ако аз имах някой зад гърба си, който да ме защити, днес нямаше да съм тук, каза Ченалова, цитирана от БТА.  

Съдията коментира и съмненията за нарушения в системата за случайно разпределение на делата, като заяви, че това са само съмнения и няма доказателства, че някой манипулира системата.

Тя добави, че България е една от малкото държави от Европейския съюз, в която делата се разпределят по този начин, а в повечето страни те се разпределят от председателите на съдилищата.

Етичната комисия към Висшия съдебен съвет трябва да вземе становище по въпроса със съдия Румяна Ченалова до 17 декември, каза пред журналисти председателят на комисията Ясен Тодоров.

Компютърните специалисти на ВСС ще трябва да направят проверка на архива на делата на Софийския градски съд. Проверка ще направи и Инспекторатът към ВСС, а комисията ще получи и информация от прокуратурата, която би трябвало вече да е сезирана, каза Тодоров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
A ти си още по-заблудена кооперативна овца. Мислиш си, че всичко ще ти се размине.
17
0
 
12
 
! Отговори
И преди 9 години
И да я махнат ... ще си заживее някъде из алпите ... а ние ще продължаваме да мизерстваме.... щото ги търпим... пари достатъчно е скътала сигурно
16
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Боли ли, боли ли, като ви вадят зъбките ?!?
15
1
 
21
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Добре че има все още такива фирми ,иначе няма да видим нормална заплата в тази държава.За съжаление управниците ни правят и невъзможното за да ги изгонят.Дали има умисъл?
14
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ченалова, мирише, мирише. Как беше:".... известна с това, че на случаен принцип при нея се разпределят всички дела, свързани с фирми на Делян Пеевски и Цветан Василев". Мирише, лошо мирише в незавизимия български съд., но пък парите не миришат. Така казват.
13
2
 
28
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
Чилова - Самата Невинност, а ВСС - Всичките в Бяло! Само че реалността е друга - ВСС е най-вече майка закрилница на организираната престъпност т.е. на мафията Чилова е избрана "случайно" за изпълнение пък на определена поръчка. Просто българското "правосъдие" е Поръчково и там случайности няма!
12
1
 
20
 
! Отговори
trafalgar преди 9 години
СВЕТИЦА !
11
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
абе я я разследвайте тая съдийка пък да видите какво ще излезе.
10
0
 
22
 
! Отговори
Валентин преди 9 години
Нашите съдии никога не допускат грешки и винаги са справедливи. Истински стожери на справедливостта. Винаги са горди и доблестни. Ако не някой се усъмни в действията всички си имат по една тетрадка с плеяди от типа "посветил/а съм живота си на справедливостта и честността в България и съм омерзен/а от нападките по мой адрес с автор световната консирация".
9
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Другарко утре да не ви издирва и вас МВР и случаино да сте си забравила телефоните във къщи. Защото вие от добро не разбирате затова само от дърво
8
0
 
31
 
! Отговори
Пешо преди 9 години
....."Ако аз имах някой зад гърба си, който да ме защити, днес нямаше да съм тук, каза Ченалова, цитирана от БТА."............. Ами кой ще си сложи главата в торбата заради теб?...Такива си ги забъркала, че до посланика е стигнало...и мирише...лошо мирише!
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо ли Цв.Цветанов не я познава.
6
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
GOSPOGATA CENALOVA NE ZNAE KAK PROSTO TOVA SE E SLUCIlLO,TIA NIKOGA NE E CUVALA ZA NEREDNOSTI V SADEBNATA SISTEMA.OOOOT TAZI SASHTESTVUVASHTA SADEBNA SISTEMA MOGE SAMO DA SE OBOGATIAVAT SADII,PROKURORI I ADVOKATI,A INACE TE NISHTO NE ZNAIAT, NISHTO NE SA CUVALI--OMERTA SICILIANA. GRAZIE MILLE.
5
0
 
26
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Алоооу,гарваните,да не вземете сега да и извадите окото.
4
1
 
30
 
! Отговори
Никой си преди 9 години
Добре е, че виждаме муцуната на една от обслужващите *** на #КОЙ. Ликвидирането на място би било аплодирано като геройство от целия български народ! Аз, лично, бих я лежал без угризения и с чистата съвест на изпълнен граждански дълг.
3
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
TAZI E TAKAVA IZMAMNI4KA 4E UJASSS TAKIVA KATO NEQ VAN OT SISITEMATA !!!!
2
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
TAZI E TAKAVA IZMAMNI4KA 4E UJASSS TAKIVA KATO NEQ VAN OT SISITEMATA !!!!
1
1
 
48
 
! Отговори
PILOT преди 9 години
Е такива като тая накрая народа ще ги закачат по дърветата ! продажни *** ! Да и пуснат една данъчна ревизия за да се види какво е изкарала и колко е от заплата !