Задържаният французин у нас е обвинен за тероризъм

Две европейски заповеди за арест са издадени срещу него
Обновена: 12 яну 2015 20:00 | 12 яну 2015 19:53, Анисия Иванова
12
Задържаният французин у нас е обвинен за тероризъм
Снимка, архив Булфото

Задържаният френски гражданин у нас Фриц Жоли Хоакин е обвинен за тероризъм, съобщиха от прокуратурата. Според официалното съобщение на институцията той е задържан в България, а за него са издадени две европейски заповеди за арест.

По-рано през деня в публичното пространство се появи информация за залавянето му, но прокуратурата не потвърди информацията. Оттам заявиха, че няма данни за съпричастността на Фриц-Жули Хоакин към терористични групировки като "Ислямска държава" или "Ал Кайда".

Още по темата

Според официалната позиция на разследващата институция днес при тях е постъпила втора европейска заповед за арест, издадена за същото лице, от съд в Париж. Обвинението е за тероризъм (участие в организирана престъпна група за подготовка на терористични актове).

В официалната позиция на прокуратурата вече се уточнява, че мъжът е задържан на 1 януари, на ГКПП "Капитан Андреево" въз основа на европейска заповед за арест, издадена от френските съдебни власти (прокуратурата в град Бобини) по обвинение за отвличане на малолетния му син и извеждането му зад граница.

По искане на окръжната прокуратура в Хасково спрямо френския гражданин е взета мярка за неотклонение "задържане под стража". Делото по изпълнението на заповедта е образувано в окръжния съд в Хасково.

Образувано е производство по Закона за екстрадиция и европейска заповед за арест в Хасковския окръжен съд.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Американските ТВ канали , показват снимки на Джихадиста арестуван в България на 1- януари . Преминал през Турската граница ?И какво става ( връщат се в Европа )Кой ги храни тия ?Сега България !Много изстрадали , (обучени да убиват в Европа ). Защо не ги върнат от където са дошли ?- там да се Джихадисат в пустията .Като не оценяват къде са се родили !
5
0
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 9 години
gorkiiat bejanec. pratete go v niakoi bejanski lager da si go hranim i poim,zashtoto sme tolerantni
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Те *** си трият и банват по ай-пи адреси, понеже за това им плащат, неудобните в лево, нали така "независими" журнале ? Както и да е, интересна година ще бъде 2015 :)
3
2
 
10
 
! Отговори
не ми е ясно.... преди 9 години
Откога франсетата почерняха като катран?А уж бяха бели хора като нас преди има няма 30 г.
2
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** трият, но утре по телевизията ще има предаване на тази тема, защото явлението в кратки срокове е придобило епидемичен облик.Преди няколко десетилетия виетнамците, дошли временно да работят тук, са практикували същото, за да останат в България. Но тогава техните социалистически власт им свили юздите и прекратили това, та не е станало като епидемия. Интересното е, че и тогава "булките" са били от етноса, заради споменаването на чието име ми изтрихте коментара. И пак срещу заплащане!
1
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това не е французин . Това си е (да ме прощават Светите модератори) обикновено не*о .