Най-близките на Кулишев са в групата за поръчкови убийства

Имало сигнал, че може да се стигне до разчистване на сметки между членовете
Обновена: 15 яну 2015 16:21 | 15 яну 2015 15:50, Веселина Йорданова
34
Най-близките на Кулишев са в групата за поръчкови убийства
Светлозар Лазаров. Снимка: БулФото, архив

Доведената дъщеря на бившия митнически шеф Христо Кулишев - Мила Георгиева, е оглавявала групата за поръчкови убийства, наркотрафик, палежи и други престъпления, разбита вчера.

Още по темата
Георгиева, която която беше уличена в ДДС измами през 2012 г. при операцията на МВР „Универсалните”, е ръководила групата заедно със сина си Мартин, потвърдиха от МВР и прокуратурата на пресконференция.

В групата е участвал и синът на Кулишев - Максим, освен това бившият съпруг на Мила Георгиева - Михаил, брат й - Ангел Ангелов, както и още няколко души, предаде БТА.

До момента задържаните са осем души, като продължава издирването на Мартин Георгиев и на Михаил Георгиев.

По думите на главния секретар на МВР Светлозар Лазаров до залавянето на групата се стигнало, защото разследващите получили сигнал за обтегнати отношения, които можело да доведат до още убийства, този път сред членовете й.

Петима свидетели разказали как работела групата и каква била йерархията й. Освен с поръчкови убийства, групата се занимала с палежи, взривове, контрабанда и разпространение на наркотици.

В дома на Мила Георгиева и синът й е намерен тайник с оръжие.

Разследващите, по думите на Лазаров, имат данни и за извършени убийства. Засега обаче официално групата се свързва с опит за убийство на Тихомир Дочев - Мравката, Георги Семерджиев - Жоро Шопа и собственика на заведение в Слънчев бряг - Радостин Бързанов.

По думите на ръководителя на специализираната апелативна прокуратура Даниела Попова, разследващите имали данни за връзки с Георги Славов - син на Стоил Славов, но засега нямало данни за негово участие в групата.

Според разследващите групата е работила поне от началото на 2012 година. Очаква се утре прокуратурата да поиска постоянното задържане на всички или на част от арестуваните.

По убития в Пловдив снощи Димитър Стоянов е стреляно с гладкоцевна пушка, а убиецът е бил много близо до него, каза още Светлозар Лазаров. Стоянов бил известен на полицията за редица прояви.

Орхан Юзиров, чието тяло беше намерено снощи близо до Петрич, също бил познат на полицията - бил свързан с наркотрафик.

Светлозар Лазаров отчете, че през 2012 година е имало 136 убийства, като по 74 от тях има заловени. През 2013 за 105 убийства са заловени 53-ма, а през миналата година при извършени 109 убийства са задържани 79 души.

Колкото до думите на премиера Бойко Борисов, че му дава шанс да се докаже, Лазаров коментира, че има комуникация с ръководството си и не е усетил натиск, нито липса на координация.

По повод мерките, които страната ни взема след атентатите в Париж, Светлозар Лазаров заяви, че 100-процентов контрол е въведен и на границата със Сърбия, както и на всички полети за Турция.

На базата на тези мерки са заловени няколко души, за които имало издадена Европейска заповед за арест.
 

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
1
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 9 години
ИЗЛЮПИ СЕ ОЩЕ ЕДНА "СИРМА ВОЙВОДА" , КОЯТО ВОДИ ЧЕТА РАЗБОЙНИЦИ. МЪЖЕТЕ ДА ДУХАТ СУПАТА. ТЯ ГИ БИЕ НЕ САМО ПО ТОЧКИ , НО И ПО КУРАЖ .
24
1
 
2
 
! Отговори
Гого преди 9 години
на тоя горе, това ли му е най-хубавата снимка, та само нея слагате по всички сайтове?ай не плашете хората, тук четат и деца, няма да спят цяла нощ!и да не сте посмели да ме триете, че ще дойда да ви заговоря на французки:(
23
0
 
5
 
! Отговори
Крив макарон преди 9 години
Защо не ги оставихте? Дайте им още оръжие. Щяхте да съдите само един ако имаше свидетели за обвинение. Затова не сме държава .....
22
2
 
6
 
! Отговори
Виждам преди 9 години
Сравнително неизвестният кадър на ДАНС Светлозар Лазаров е предложен за най-висшия професионален пост в МВР главен секретар! Лазаров е зет на Камен Пенков, който бе заместник на бившия вътрешен министър от кабинета "Станишев" Р. Петков.Как си обясняват горния ФАКТ маймуните, че се самоназначават ли ТЕЗИ - сами?Ами тогава излиза че бивш зам. шеф контролира настоящия шеф, което е противоречие! => ги назначава друг общ всичките! '*** вие си мислете че избирате нещо, за да сте виновни после.
21
0
 
11
 
! Отговори
партиен член преди 9 години
Такива били.Онакива били.Едно е сигурно :Няма да бъдат осъдени.
20
2
 
5
 
! Отговори
1 преди 9 години
До соцдецар,когато стария кулишев е живял с децата ,те са били на 7 и9години,през 1981година се развежда с майка им ,и от тогава не носи никаква отговорност за тях,така че стига сте се мъчили да правите сензации.
19
0
 
11
 
! Отговори
Ники преди 9 години
"По думите на главния секретар на МВР Светлозар Лазаров до залавянето на групата се стигнало, защото разследващите получили сигнал за обтегнати отношения, които можело да доведат до още убийства, този път сред членовете й."Значи си знаете за тях и ако не им се бяха обтегнали отношенията щяхте да си ги оставите да си увиват. Ама сега си ги прибрахте за да се оправят отношенията за 72 часа и ще ги пуснете.
18
4
 
6
 
! Отговори
соцдеца преди 9 години
А старият Кулишев не си ли е задавал въпроса;ТЕЗИ ДЕЦА и внуци като НЕ РАБОТЯТ, с какво се изхранват?? Или "давай"!! да подкопаваме таз проклета демокрация!И що не отидохте в Русия, при Путин?? Да си развявате ТАМ байряка?Ех, БКП/БСП, ех БКП/АБВ....
17
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 19Нали в България някои "политици" му вика Джим, та от там...SORRY
16
3
 
7
 
! Отговори
дръжмишапката преди 9 години
"Георгиева, която която беше уличена в ДДС измами през 2012 г." - още 8 пъти - "която", ако обичате !
15
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Leleeee te kato svinski cherva navarzani ! Ne gi razvarzvaite ostavete se sami da se iztrepiat.
14
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 16Stiga s tozi Jim Kerry , ne razbra li che e Johan Kerry ? Xaxaxaxa !
13
3
 
26
 
! Отговори
???? преди 9 години
Някой от 1989 г. насам да е виждал убийство в България да е било разкрито? Освен такива изфабрикувани процеси като срещу онова момче от Пазарджик, че уж бил извършителя на убийството на сестрите Балнейски? Някой да е виждал нещо реално с факти, а не само замазване отгоре-отгоре? Няма и да видите!
12
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А кво стана с Джим Кери? Изкара ли клещите да дърпа ушите на наще слугинажи? Дайте инфо, че чакаме!
11
3
 
9
 
! Отговори
читател преди 9 години
Заловен, или задържан не означава виновен или извършител.Само присъдата е мярка за добре свършена работа, и на двете системи.Тук май сме зле!!!!
10
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Най-близките на Кулишев! Дъщерята на жената с която се е развел преди десетилетия! Нема начин!
9
0
 
20
 
! Отговори
Кодоразбивачка.. преди 9 години
Кво ли значи съкращението "МВР"???М- МаниВ- ВръзкарскаР- Работа
8
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В случая Кулишев май е прав. След като се е развел преди повече от 30 години, каква връзка може да има с дъщерята на бившата си жена, която дори не е живяла с него, а при биологичния си баща. Май медиите пишат по този начин само защото информацията става пикантна, а не защото има нещо което да свързва Кулишев с групата. Ако има факти да ги посочат, стига са ми набивали в главата "доведената дъщеря", "доведената дъщеря" до втръсване.
7
3
 
9
 
! Отговори
1 преди 9 години
10 задържани, не са убили нито един, ама са престъпна група. Защо първо говорят, после разследват и то по телевизията. Не трябва ли разследването да е тайно и когато се изясни, тогава да се приказват по медиите.
6
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И СЕГА ЩЕ ГИ ЗАДЪРЖИМЕ ЗА 72 ЧАСА И ЩЕ ГИ ПУСНЕМЕ ДА СИ ХОДЯТ ПО ЖИВО ПО ЗДРАВО. ЗАЩОТО НЯМАМЕ ДОКАЗАТЕЛСТВА КОИТО ДА ПРЕДСТАВИМЕ ПРЕД КОРУМПИ СЪДА. НО ПЪК ЗА СМЕТКА НА ТОВА СИ НАПРАВИХМЕ ЕДИН ГОЛЯМ ПИАР ПРЕД ДЖОНИ КЕРЕСТЕТО ОТ КРАВАРИЯТА. А КАЖЕТЕ ЧЕ НЕ СМЕ СЕЛСКИ ТАРИКАТЧЕТА. А?