Осъдиха търговец, нападнал длъжностно лице

Собственикът на количка за захарен памук заплашвал инспекторка
11
Осъдиха търговец, нападнал длъжностно лице
Снимка: Булфото, архив

Варненски нерегламентиран търговец получи от Районния съд в града условна присъда за агресивното си поведение към служителка на Областна дирекция по безопасност на храните /ОД „БХ“/.

46-годишният К. Андреев бе осъден на 3 месеца лишаване от свобода, отложено с изпитателен срок от 3 години.

Инцидентът възникнал по повод извършена проверка на търговски обект на открито - количка за продажба на захарен памук, разположена в близост до тенискортовете в Морската градина.

Тъй като за количката нямало издадени необходимите документи за осъществяване на дейността, проверяващата служителка - инспектор от ОД „БХ“, указала на продавачката, че собственикът на обекта трябва да се яви в дирекцията за започване на процедура по издаване на разрешение.

Подсъдимият Андреев внесъл необходимата молба за стартиране на процедурата, но при поредна проверка се установило, че количката за захарен памук не отговаря на санитарно-хигиенните изисквания.

Били отправени предписания, които впоследствие отново не били изпълнени, поради което подсъдимият бил поканен в сградата на ОД „БХ“ за връчване на Акт за нарушение.

На 2 август 2013 г. подсъдимият отишъл в кабинета на инспектора, като в присъствието на други нейни колеги, започнал да се държи агресивно, блъскал с юмруци по бюрото, викал на висок глас и заплашвал със саморазправа, уволнение и унищожение.

Въпреки намесата на други служители и свидетели на инцидента, Андреев продължил да се държи заплашително, да крещи  и буйства.

Присъдата на Варненския районен съд подлежи на обжалване в 15-дневен срок.

Автор: Информационна агенция "Черно море"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Шаран -БГ преди 9 години
Госпожи и господа, уважаеми ,разбира се, тоя крупен търговец руши устоите, основите, темелине на нашата държава!! Като не знае как се рушвет дава, къде е ръгнал захарен памук да продава? На бдителния и съвестен държавен служгител да се увеличи месечната плата от 700 лв. на 1000 лв и бонус з Коледа от 5000 лева !!! Наймалко !!!
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Каква молба , та тия да не са господ че молба да подаваш?Подава се заявление , че имаш намерение да въртиш законна кражба да продаваш въздух под формата на захарен памук и ще си плащаш данък да държавата и на всички държавни хрантутници и готово.Щом ще плащаш няма проблем.
8
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Трябвало да я пребие,като куче в тъмното до блока да и счупи поне едната ръчичка и нямало изобщо да се стига до тук ;(
7
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
на тоя човечец са му взели акъла от документации за една глупава количка с памук / и после като има убииства и разстрели на държавни служители не се чудете за какво са
6
0
 
4
 
! Отговори
99 преди 9 години
Затвор за мърлячите от БАБХ дето си затварят очите за реални сигнали и изобщо не ги и проверяват /собствен опит/, ,а взимат подкупи открито и мъчат хора за кокошкарски истории. Защо няма правда в тази страна! Държавата храни корупцията
5
1
 
7
 
! Отговори
2 преди 9 години
Тази държава е мащеха на едни и бавачка на други....защо искат на този дето днес ще изкара един хляб - касов апарат.........а на адвокатите които могат да вземат хиляди - НЕ ????????
4
1
 
2
 
! Отговори
Stamat преди 9 години
"Horata sre6tu darjavata" 6te stava vse po-populqrno
3
0
 
17
 
! Отговори
az tam преди 9 години
То не че оная агенция не са го изкарали от нерви човека. То само тая администрация да беше човеконенавистна.И браво на съда. Вече се наказва строго. Не като преди - убил двама души пиян някакъв Ставийски и условна, а сега само за едно тропане по масата и изнервения от мъдрата администрация човек - и на него същата присъда ...Да се смееш ли, да плачеш ли, да емигрираш ли ...
2
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тук в България сме царете на условните присъди - от такива дребни нарушители, та чак до убийци на пешеходна пътека!
1
0
 
23
 
! Отговори
Стефан преди 9 години
Осъден за агресивно поведение!! А някои пребиват лекари безнаказано...