Борисов пак осъди Сидеров за клевета – за 50 000 лв.

От "Атака" се оплакаха от "политическа репресия"
19 яну 2015 19:23,
186
Борисов пак осъди Сидеров за клевета – за 50 000 лв.
Снимка: архив Булфото

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов осъди за втори път шефа на националистите Волен Сидеров за клевета. Председателят на „Атака” ще трябва да плати 50 000 лева обезщетение на премиера. Това става ясно от решение на Софийски градски съд, обявено от пресцентъра.

През лятото СГС постанови Сидеров да заплати 200 000 лева на Борисов – по 50 000 лева за четири клевети, по които лидерът на ГЕРБ беше завел дела срещу националиста.

Още по темата
Сега лидерът на „Атака” е осъден за две клевети на по 25 000 лева, става ясно от съобщението на съда. Едното наказание е заради интервю, в което Сидеров казва, че „има сериозни данни, че точно с тези самолети, както и с военни, са изнасяни огромни количества пари, в кеш – въпросните потоци от пари, и са внасяни по банкови сметки в Ливан. Това са го правили Цветанов и Борисов лично и чрез техни подставени лица – Пашата, Каратиста и други”.

Другите 25 000 лева обезщетение са заради изказване на Сидеров в кулоарите на парламента. В него той казва: „С тези самолети включително са изнасяни пари в чужбина от управляващите. С правителствения самолет и с военни самолети по мой данни са изнасяни пари навън, за да бъдат вкарани в офшорни сметки. Това са пари, както се сещате, не на портиера в Министерски съвет, а на първите управляващи. Знам само, че посоката е Ливан, откъдето вече могат да се вкарат във всякакви офшорни сметки”.

Решението на Софийски градски съд подлежи на обжалване пред Софийски апелативен съд в срок от два месеца.

Междувременно партийните медии на националистите, телевизия "Алфа" и вестник "Атака", сезираха СБЖ, комисията по култура и медии в парламента, АЕЖ, омбудсмана и други институции за „политическа репресия и цензура от страна на управляващите”. Причината е, че двете медии имат забранен достъп до събития в сградата на Министерство на външните работи за неопределено време.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
1
 
32
 
! Отговори
Чингис хан преди 9 години
Ах, колко си нервен и озлобен. Жалко, че трябва да си лягам, защото съм нормален, иначе щях да продължа да те дразня и да ти гледам сеира.
75
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ненапразно казват, че съдебната ни система е пълна с 'гнили ябълки' :) Очевидно е, че едни от най-гнилите са именно в СГС :))
74
3
 
36
 
! Отговори
Чингис хан преди 9 години
Неумен славянино, като е така защо не в затвора, бе ***. От 2006? Бивол е поредният клюкарски сайт, в който половината неща са неверни, а американските посланици постоянно ползват вестникарски изрезки и подхвърлени им от ДС "истини" за този и онзи.
73
4
 
35
 
! Отговори
Татарин преди 9 години
До "славянин". Ами то по твоята логика 90% от световните политици са ***. Ама не са. Само на Сидерови минетчии като теб така им се иска, щото сте наврени в *** *** и никой не ви бръсне вече. Айде пий си хапчетата и лягай, не си достатъчно интелигентен да продължавам да си плямпам с теб.
72
3
 
35
 
! Отговори
Аспарух преди 9 години
До Славянин. Пич, стига си се празнил. Разбрах, че не си никакъв славянин, ами най-обикновен *** атакист, който обича повече Путин, отколкото България.
71
3
 
34
 
! Отговори
Татарин преди 9 години
Славянино. Много, ама ето някои - Боко не е ДОКАЗАНА мутра. Йордан Цонев вече се извини публично, можеш да го последваш ако не представиш доказателства. Не е свален с "народен" преврат, а сам си тръгна и същият този народ, който толкова го "мрази" пак гласува за него на три следващи избора. И децата вече разбраха, че "свалянето" беше организирано от мафията и Путиновците. Дали ако твоите неща бяха верни ще го приемат в Европа и САЩ - справка куклата Олигошарски. Айде стига толкова.
70
4
 
35
 
! Отговори
Железничар преди 9 години
Дано следващият път този го осъдят за 500,000 лева ! Ама и те ще са му малко!
69
1
 
34
 
! Отговори
Татарин преди 9 години
Славянин, славянин, големи глупости пишеш. Май ти трябва да си провериш IQ-то, ако има долна граница да те хване. Голяма работа е завистта и злобата, да знайш.
68
2
 
35
 
! Отговори
политолог преди 9 години
Няма нормална държава , която да разреши на политик да бъде националист на друга държава , в случая Волен Сидеров , който е Руски националист . Смешното и тъжно , че има хора в България , които му вярват . Представете си Мари Льо Пен да защитава Германия или Англия , на момента ще я линчуват .
67
2
 
37
 
! Отговори
И ЩО ТАКА!? преди 9 години
ХЕМ ИСТИНИ А ПЪК КЛЕВЕТИ ГИ ИЗКАРАХА!
66
3
 
42
 
! Отговори
БГ преди 9 години
До Анонимен 99Аз не съм чуждопоклонник! Ненавиждам юрушистите, лъжат, че са националисти, а крепиха хората на сокола, а сега се дерат за интересите на Русия?!Уважавам Русия, но обичам България и ми е смешно националисти да защитават друга държава!Да живее България!
65
10
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ТИКВА И ЗА *** НЕ СТАВА С ЦЕНТАДЖИИ САМО НЕ СТАВА
64
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Atakistite izpulzeha iarostno da zastitavat chesta na belata zlatka. Tolkova zabavni komentari otdavna ne biah chel. Da ne bi dneska v ludnicata da sa zabravila dozite?
63
4
 
44
 
! Отговори
БГ преди 9 години
Сидер ага и юрушистите са чуждопоклонници, които крепиха с кворума в предишмото НС, етническа партия във властта!Кой е *** на сокола?Да живее България!
62
10
 
49
 
! Отговори
журналист преди 9 години
Другари колкото и да се пънете нищо не правите . Не може един Руски националист да клевети Б.Борисов за щяло и нещяло , защото има поръчка от Руското КГБ . Това представлява Волен Сидеров. Сега Руснаците да му платят парите , които дължи . Вчера беше върхът на тъпотията на Болен Сидероглу- да сме излезли от ЕС и да ходим при Путин в Евразийския съюз с Казахстан и Беларус. То бива то може ама цял вол за мезе не бива .
61
4
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бойко КАКТО ВИНАГИ ПЕЧЕЛИ
60
12
 
34
 
! Отговори
муспи преди 9 години
Това се нарича "демокрация в действие"! Не става въпрос дали са изнасяни големи пари, а че е оклеветен?! Ако разследването е невъзможно при диктатура за каквато класическия комунизъм и не можеше да мечтае, то поне медиите да поставят въпроса - откъде цялата върхушка и специално Бойко Борисов размахват гигантски пари, когато заплатите им се знаят и никакви бизнеси не са правили, а и нямат право, освен политиката.
59
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
комунист фалшиф ш.пар нагъл американско мек.ре израснало под крилото на бкп колко пари изкрадохте колко корумпирани политици вкарахте в затвора борисов кажи бсп,дпс,ндсв,сдс малко ли бандити имаше в тези партии
58
6
 
44
 
! Отговори
Сър Пичук преди 9 години
Горкичките те, вече Сидера и ПП Юруш не може да внасят оръжия на работа в парламента.
57
7
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сидер АГА е гоУема работа! Жалко, че вече е политически клоун =)