Борисов осъди Сидеров да му плати 200 000 лв. за 4 клевети

"Вредите за репутацията ми са много по-големи"
Обновена: 13 авг 2014 18:35 | 13 авг 2014 17:10,
225
Борисов осъди Сидеров да му плати 200 000 лв. за 4 клевети
Снимка: архив Булфото

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов осъди шефа на „Атака“ Волен Сидеров за клевета. Новината съобщи бившият премиер в профила си във "Фейсбук". Националистът ще трябва да плати на опонента си 200 000 лева заедно със съдебните разноски за четири клевети, изречени по  адрес на Борисов в интервю за столичен вестник.

Решението на Софийски градски съд е на първа инстанция.

Още по темата
Присъдата е заради няколко твърдения на Волен Сидеров пред вестник „Монитор“. Едно от тях е, че бившият премиер е използвал правителствените самолети, за да изнася пари по офшорни сметки в Ливан. Тогава лидерът на националистите обвини Борисов и в покровителство и пряко облагодетелстване от контрабанда, канали за проститутки и наркотрафик, от които се формира поток от черни пари.

„С клеветниците само съдебните дела могат да решат проблема, скоро и други такива ще си получат заслуженото“, написа лидерът на ГЕРБ в профила си във „Фейсбук“. Той смята, че сумата, която „клеветникът Сидеров“ трябва да му плати, само на пръв поглед изглежда голяма. „Но вредите за репутацията ми, която съм градил цял живот, са много по-големи“, пише Борисов. Той припомня успехите си – от създаване на партия, печелила 10 вота до това, че е „приеман от Белия дом до Берлин и от Лондон до Париж“.

Лидерът на ГЕРБ обяви, че завежда делото срещу националиста през юни миналата година. То е гражданско, защото по това време Сидеров все още беше с депутатски имунитет. Искът бе за 200 000 лв., по 50 000 лв. за всяко от твърденията.

Когато заведе делата, Борисов съобщи, че негов адвокат е Марин Марковски и че ще дари получената сума на домове за сираци.

От партията на Волен Сидеров съобщиха, че смятат да внесат сигнал до ВСС за „допуснатите сериозни  процесуални нарушения при постановяване на решението от съдията“.

В съобщение до медиите националистите посочват, че ще проведат собствено разследване за „корупционни схеми, зависимости и изпълняване на политически поръчки от съдия Теодора Нейчева“. 

"Явно с постановената присъда Нейчева се е отблагодарила на своите покровители Цветанов и Борисов, които я назначиха на работа в СГС", заявяват от „Атака“.

Информацията е обновена към 18.35 часа.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


225
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Много са интерсни някои специалисти,като излязат и кажат - ама българина е завистлив в него има омраза към постигналите в живота.Значи ако една шепа хора от парламента ограбят хазната на една държава и забогатеят се нарича постижения и успех и в тяхните действия не е скрита омраза,завист и агресия а просто любов.Но щом един ообикновен човек възстане срещу тази тяхна любов се нарича злоба или омраза.Вие сте с изкривени представи за добро-лошо,любов-омраза,грозно-красиво и т.н.
134
1
 
1
 
! Отговори
Аман преди 9 години
тая Смрад сидеров... Нарочно с малка буква... Е голямо Мекотело... Жалко че има хора които му Вярват... Жал ми е за тях явно хората ставаме все по Безспомощни и се хващаме и за такива *** сламки като него .... ЖАЛКО
133
7
 
14
 
! Отговори
Направете го преди 9 години
Ако България не се вдигне сега и не смачка нагласената съдебна система и този *** Борисов, напълно ще заслужава съдбата си на ***-изчезване пред всеки външен фактор.Осъдиха го Сидеров душманите, скалъпиха нещата и го осъдиха като Левски.Не насочвайте вниманието си само в личните си проблеми и битие, насочете го към политическата сцена и тия които управляват, и тогава ще изчезне не повърхността а корена на проблемите на всички вас.От вас зависи и вие можете да промените нещата наистина.
132
11
 
7
 
! Отговори
... преди 9 години
Prav e Boiko !
131
2
 
7
 
! Отговори
mimi преди 9 години
в България има само корумпирано кривосъдие,съд -няма,държава-също,докато не ги изринем всички,няма нормалност и наказание за лошите,крадците,мошеници и продажни политици
130
18
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Малко му са тези 200 000 на тоя *** Спидеров...
129
0
 
0
 
! Отговори
Алекс преди 9 години
До Анонимните :)Ми съди го ти бе. От поста ти лъха на аргументиран процес (особено частта с камъните :) ).Не знам кои са били наистина момчето и дядото. Но честно казано да е инцидент, да е постановка. При него си е ежедневие.
128
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Алекс Ами кой ще среже оня дебелогъзият комплексар -с хистрионното личностно раздвоение . Пак ли ще е народа и пак ли с камъни ? Само ,че преди това трабва да се блокира пътят към американското посолство . Той другаде няма къде да се крие. Все там бяга!
127
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Алекс Ааа !! Нима не знаеш ,че момчето от магистрала Тракия беше току що завършило -международно полицеиско прово в Лондон и в момента от гоодини работи в ДАНС. И дядото не беше както лъжеше Р. Петков на 84 г. а беше на 68г и управител на 2 та хотела на бащата на леитенантчето -студентче. Самият баща беше бивш служител на МВР-вътрешно разузнаване. И най-интересното е че хванаха Павел Шопов в лъжесвидетелстване но не го осъдиха. Защо ли ? Всичко беше изнесено в в.,,Уйкенд,,- Ентилигентен!
126
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До БГ Да бе ,ама като си спомням как Тиквата се подмазваше на Ердоган, какви поклони чупеше какви текмета мяташе пред него и как мазно -мазно го наричаше ,,моят брат...Ердоган,, и как се целуваше с него, амааа, как се целуваше с него. И Ердоган го гледаше ,с безизразни очи ,като змия жертвата си! Пък и в Америката и там подмазвания и поклони ,като Луй дьо Финес. Умее го Дебелогъзият ,умее го подмазването . Яко!
125
11
 
13
 
! Отговори
Алекс преди 9 години
Евала, че най-после тоя ситен комплексар го срязаха малко. Дано го почнат и репортера, полицая и момчето на което налитал с пистолет на Тракия. Такива не трябва да са в парламента а лудницата.
124
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Часовника А нещо за ненормалника, който се биеше в гърдите и ревеше ,,Кой ме направи МЕН СИРАКА -КМЕТ - ГЕНЕРАЛ,, (с. Падина -Девненско-2011г. пред студенти) НЕЩО ЗА ТОЗИ ОТКАЧАЛНИК ?Нещо за лъжеца дето лъжеше наляво и надясно ,че израсал сирак.Майка му се споминала 1998г. от рак баща му 10 г. по късно . Егати сирака ,ама като има *** да му вярват.
123
7
 
8
 
! Отговори
муспи преди 9 години
По коментариите на евреите - комунисти, *** и всакакви хермофродити, се разбира че Волен Сидеров има одобрението на 100% българи. Небългарите не влизат в сметката, още повече че избори в България няма. Как иначе може да се обясни вдигането под бойна тревога на всичката *** щом прочетат някъде имито но Сидеров?!
122
18
 
7
 
! Отговори
Часовника преди 9 години
Малкооо,малко е осъден! Поне 2 милиона трябваше да снесе тоя ненормалник та да се научи друг път да не изнася лъжи в пресата и да не обвинява хората само и само да трупа имидж! Тоя също като Станишев все мисли,че ВИНАГИ трябва да е прав и все НЕМУ да се кланят?!На кого ? На един фашист и измекярин - никога!!! И други са го осъдили - да му мисли сега как ще им плаща!
121
3
 
4
 
! Отговори
Hahaha преди 9 години
RUsata zlatka osudi chernata zlatka... vodite se inache tochno po plan!
120
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Такива съветски ибрици требе да ги съдят по бързата процедура - освен пари трябва и обществено полезен труд.
119
14
 
12
 
! Отговори
Българин преди 9 години
Волен е Болен, Волен е Болен. Извини се бе Болене.
118
12
 
13
 
! Отговори
Супер!!!! преди 9 години
Ха,ха,хаааааааа.....ужасен кеф!!Фукарата--ибрик , с пистолет на *** в НС....му цунаха паричките ....!!ЕВАЛЛА ТИ ПРАЙМ Б.Б.!!!ЕГАТИ ТЪПИЯ РУСКИ ДУПЕДАВЕЦ!Така му се пада!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
117
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До vanko84А бе пак ли ти бе многознайко.Компетенция във всичко.Що като си толкова отворен не хванеш мотиката.Що пустеещи земи има що нещо.Чужденеца като я купи сигурно в джоба ще си я сложи
116
14
 
18
 
! Отговори
ВСС преди 9 години
Това е само началото за руския патриот Болен Сидерович известен още като Бялата Златка или наркомана , следва дело за национално предателство , където присъдата ще е "до живот без право на замяна "