Шофьор, убил трима в катастрофа, не се яви в съда, дирят го

Делото срещу Хуриет Сюлейманов трябваше да започне днес в Ловеч
20
Шофьор, убил трима в катастрофа, не се яви в съда, дирят го
Снимка: архив, БулФото

Шофьорът, предизвикал катастрофата край Луковит, в която загинаха трима младежи, не се яви в съдебната зала.

По искане на прокуратурата Окръжният съд в Ловеч промени мярката на Хуриет Сюлейманов от "домашен арест" в "задържане под стража" и го обяви за общодържавно издирване, предаде БТА.

Още по темата
Днес трябваше да започне делото срещу Сюлейманов, който е обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост на повече от едно лице.

На 5 май миналата година той предизвика тежка катастрофа на пътя София - Русе край Луковит, в която загинаха 20-годишните Владислав Горанов и Николай Менков, а по-късно в болница почина и Цветелина Таслакова, също на 20 години.

Младежите са от Плевен и днес техните близки дойдоха в съда, за да поискат най-тежката за това престъпление присъда по закон - 15 години.

От поискана от прокурора Валентин Вълков справка от Областната дирекция на МВР в Разград стана ясно, че последната проверка, на която е било установено, че Хуриет Сюлейманов е на домашния си адрес в село Сеслав, община Кубрат, е от 14 януари. По данни на майка му той е заминал за София.

Адвокатът му Владимир Маринов заяви, че последно е бил в контакт със своя клиент преди две седмици. В съдебната зала стана ясно също, че на 17 декември Сюлейманов лично е получил призовката си да се яви днес в съда.

Делото бе отложено за 23 февруари от 9.00 часа. Наложената мярка на подсъдимия може да се обжалва в тридневен срок пред Апелативния съд във Велико Търново.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
л преди 9 години
КОООООООЙ *** ГО Е ПУСНАЛ ПОД ДОМАШЕН АРЕСТ? Тези родители трябва да се заредят с голяма доза търпение, воля, нерви и т.н., защото това е Абсурдистан все пак..
9
0
 
3
 
! Отговори
Няма държава вече. преди 9 години
Държава няма! ФАКТ!Има едни смешници в парламента, на които основното занимание е да ходят по телевизиите и да папат!
8
0
 
5
 
! Отговори
ХХХ преди 9 години
Абе това шега ли е ? Не може чак толкова да е из*едерастена съдебната система ....отказвам да повярвам че законите в България са ковани от хора с един пункт по интелигентни от картоф ! Това не е и порно ......това не е и срам .....това е липса на държава !
7
0
 
1
 
! Отговори
Кон преди 9 години
До ФАКТУспех в чужбина!
6
0
 
10
 
! Отговори
ФАКТ преди 9 години
Убиваш трима души и те пускат под домашен арест? Максимална присъда 15г за три кончини? Трябвало е да лежи в килията до произнасяне на доживотната присъда! За съжаление в БГ не става така...замислете се в каква държава живеем. Пияни полицаи убиват бебета и ги пускат под домашен арест. 'Роми' ни крадът и избиват безнаказано; политиците си правят каквото си поискат с народа. Колко още ще продължава това? Докога ще чакаме някой да ни оправи,а? Яд ме е, че се върнах в БГ, но скоро пак заминавам...
5
0
 
23
 
! Отговори
читател преди 9 години
Какви 15г. - от двете цеви с бренекет.
4
0
 
26
 
! Отговори
bhs преди 9 години
В предишна новина по случая пише че въпросния има 12 ПРИСЪДИ (Бог знае колко още регистрации и висящи дела) от общ характер?!Но явно са преценили, че след тези 12 присъди и последвало тройно убийство няма проблем да го пуснат "под домашен арест" Така е и аз си мисля че няма шанс такъв човек да се укрие или да извърши друго престъпление.....
3
1
 
28
 
! Отговори
?!? преди 9 години
Този е един неграмотен Ром, който е и без книжка защото няма и осми клас, но унищожи три млади живота. А сега даже се подиграва и на съдебната система!
2
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да, ама като е карал без книжка мощната кола (Мерцедес или БМВ) с кравата до него е бил смел и готин пич. Пич, ама сега го няма. Селски гъзар. Жалко за младите хора.
1
0
 
36
 
! Отговори
zeus преди 9 години
Продължавайте да пускате убийците под домашен арест, и тоя избяга