Шефът на свиленградската митница е пипнат с два подкупа

Караиванов е оказал съпротива при задържането си
Обновена: 29 яну 2015 14:01 | 29 яну 2015 12:20, Анисия Иванова
33
Шефът на свиленградската митница е пипнат с два подкупа
Снимка: Reuters, архив

Задържаният началник на Митница-Свиленград Тодор Караиванов е получил два подкупа в продължение на 30-40 минути, съобщиха от прокуратурата.

Снощи стана ясно, че изпълняващият длъжността началник на митницата там е арестуван след специализирана акция на ДАНС в административната сграда в края на смяната си.

Още по темата
Разследващите са установили, че първият подкуп е бил в размер на 600 лв., а вторият – на 600 евро. Караиванов е задържан на местопрестъплението след получаване на втория подкуп.

При задържането той е оказал съпротива. Извършено е претърсване в кабинета му в сградата на митницата, където е открит приетият подкуп в размер на 600 лв. и още над 12 000 евро.

В жилището на Караиванов са открити 6000 лв. (във връхните му дрехи) и три чувала с митнически документи (оригинали и копия).

Върховна касационна прокуратура (ВКП) е образувала досъдебно производство срещу Караиванов в понеделник. С постановление на главния прокурор Сотир Цацаров делото е разпределено за разследване на Специализираното звено за борба с корупцията, създадено между Софийска градска прокуратура (СГП) и ДАНС.

От прокуратурата уточняват, че Караиванов ще бъде привлечен като обвиняем. Той ще бъде задържан до 72 часа с прокурорско постановление. Предстои да бъде внесено и искане за постоянна мярка за неотклонение.

Следствените действия продължават и към момента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
3
 
! Отговори
Ани преди 9 години
До Влади, анонимен и митница Свиленград: Браво! Всичко написано от вас за някой свиленградски митничари си е самата истина. Крайно време е специализираните служби да се заемат със служебните си задължения и да разобличат всички играчи в тази система.
23
0
 
0
 
! Отговори
готин преди 9 години
така е рибата мерише от към главата,това трябваше да се случи мноооооооооооооого от отдавна
22
0
 
4
 
! Отговори
митничари Свиленград преди 9 години
До анонимен: Де да беше само това. Освен екскурзиите им в чужбина, почивките и лукса в който живеят, всеки уикенд са на пазар из големите градове на БГ или в Турско и Гръцко. Е, очевидно е, че не разчитат само на едната раб.заплата! Другото което е, някой от митничарите тук са с много силни позиции, връзки и контакти с влиятелни лица, които им осигуряват чадър за безпрепятствено продължаване на престъпната им дейност-корупция, контрабанда, подкупи.
21
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кой може с една работна заплата да си позволи всяка година луксозни екскурзий в чужбина, всеки сезон почивки в скъпи курорти и в лукс хотели, зимата задължително на ски /скъпо удоволствие/, а лятото на почивка в минимум два-три курорта. Ще ви кажа: корумпираните "митничари" в Свиленград. Сами си направете сметката за какви пари става на въпрос и надали разчитат само на едната заплата.
20
0
 
8
 
! Отговори
Влади преди 9 години
Ама разследвайте и подчинените му и те са в схемата с подкупи, рушвети и корупция. Най-алчната и безкруполна бе Нина Господинова-дебелата Нина. Почти всички митничари от Свиленград с малки изключения са корумпирани. Имуществата им са на поставени лица. Една част от контрабандните стоки - злато, дрехи, парфюми и т.н. си ги разпределят по между си. Това е всеизвестно в Сливенград, тук всички са наясно с корумпираните митничари.
19
1
 
3
 
! Отговори
boss преди 9 години
Подкупите са платени от Кирил Крумов Лукаров същият господин печата фалшиви лични карти и с.у. на Мпс и ги изнася в Милано,обаче Полиция не го и търси! Защото не било престъпление!
18
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
600 лв подкуп за шефа на митницата? Майтап. Явно само толкова са им отпуснали на ДАНС за подхвърляне...
17
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И този ще го пуснат. Това е за парлама на върховенството на закона. Шменди- капели, риишли!
16
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
След 72 ч. безследно изчезнал - в компанията на останалите бегълци
15
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ама това са глупости бе. Той човекът е получил парите от тъща си. Пък на нея ги е дал дядо Кънчо през 1938г. / специално еврата/. " И кво сега. Кво се фалите, като видя снимка на тоя, след решението на съда да бъде облечен в раирана пижама, тогава ще повервам, че у нази се опитват" да се борят с корупцията.
14
4
 
13
 
! Отговори
кой,кой преди 9 години
Стига с тоя ГЕРБ те защото др.бяха мнаго свестни.Той батака е толкова голям,че вината не е само в една партияНещата са много дълбаки и с натрупване.Трябва много и непрекъсната работа без отказно.Уморително е но си заслужава държавата да се управи,но всеко следващо правителство трябва да поеми управлението така че да доизгражда направеното ,а не да го задрасква и всеки път наново.То затова се въртим като ,,Перла"1
13
0
 
11
 
! Отговори
Пепа преди 9 години
Добре,хващате го вземате му парите и после какво?Пускате го да си ходи и следващият път същата история.Няма ли наказания които да го лишат от правото да повтаря тази порочна практика.То така все едно нищо.Само едно лаене,шум и нещата се повтарят дао безкрайност,с една дума да има работа на журналистите да пишат и коментират.Просташко е .
12
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
и ко прайм сега.ееее,що не станах митничарче на времето бееее.
11
4
 
16
 
! Отговори
Мъка преди 9 години
До яяя то пък преди ГЕРБ никой не крадеше и главни секретари не се сменяха - не ставай смешен, проблемът не е в партията на власт, а в системата.
10
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
получил награда за най голям рекетчия.
9
1
 
23
 
! Отговори
дедо поп преди 9 години
Тоя май се е пробвал да блажи САМ и затова е изгорял.
8
13
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
гласувайте пак за герб и продължавайте да си пишете по форумите колко стевъзмутени
7
16
 
16
 
! Отговори
яяя преди 9 години
Герб са на власт отново. Грабежа потече с пълна сила.Сега ще започнат напъни за смяна на главния секретар на МВР.Той е дървен в говоренето но в работата си е точно на светлинна година пред Будата, а за подсъдимия цвъц се не сещам даже.
6
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
обесени трябва...дайте го на народа ...ние ще го накажем ...нема затвор нема разходи, с камъни ще го го затрупаме ...
5
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
СЛЕД 72 ЧАСА СИ ПЛАЩА ГАРАНЦИЯТА И ПОСЛЕ ЩЕ ГО ХВАНАТ ЗА ДОЛУПОДПИСАНИЯТ.ТЕЗИ НОМЕРА СМЕ ГИ ГЛЕДАЛИ ГЛЕДАЛИ ЧЕ ЧАК НИ Е ВТРЪСНАЛО. ПРИМЕРИ КОЛКОТО ЩЕТЕ.